היום יחתמו נציגי המדינות על הרחבת המימון ביניהן לשבעה מיליון דולר כל שנה
קנדה שלחה השבוע את המשלחת הטכנולוגית הגדולה ביותר שהגיעה לישראל אי פעם מארץ המייפל ומפרובינציית אונטריו – בירת הכלכלה והטכנולוגיה הקנדית: 180 אנשים, ביניהם ראשת ממשלת אונטריו, שר החדשנות, שר הבריאות, ראשי ארגונים ואוניברסיטאות מובילות בקנדה וכן גם תעשיינים המחפשים לעשות עסקים עם חברות ישראליות.
היום יחתמו נציגי שתי המדינות על הכפלת המימון במחקר ופיתוח ביניהן. יו"ר רשות החדשנות, מר אבי חסון : "כבר 10 שנים שאנחנו מקיימים הסכם בילטרלי בינינו לבין ממשלת אונטריו-קנדה בנושא חדשנות. אלא שהיום, נחתום על הרחבה תקציבית להסכם, כאשר שני הצדדים יממנו פרויקטים בהיקף של שני מיליון דולר כל שנה, ותקציב נוסף שיאפשר שת"פ בין האקדמיה והתעשייה הישראלית קנדית -בהשקעה של חמישה מיליון דולר. בכך נוכל להכפיל את מספר הפרוייקטים המשותפים עם אונטריו ב-5 השנים הקרובות".
"קנדה היא אופציה נהדרת לכל חברה ישראלית יזמית שמעוניינת בנוכחות צפון אמריקאית. הקנדים רואים בישראל מוקד משמעותי לחדשנות וברצונם למצוא ולפתח כאן שת"פ במגוון תחומים טכנולוגיים, בינהם ה-Cleantech , Biotech, מדי-טק, IT, סייבר, אנרגיה, מכשור רפואי ופיתוחי E-Health, דבר שיכול למנף יפה מאוג את שני הצדדים".
סיפורי ההצלחה של חברות ההייטק הישראליות תורמות מאוד לביסוסם של שיתופי פעולה טכנולוגיים ענפים בין ישראל למדינות רבות סביב הגלובוס. אחד משיתופי הפעולה, שעושה רושם כי רק הולך והופך הדוק יותר ויותר עם השנים, הוא שיתוף הפעולה עם פרובינציית אונטריו שבקנדה. שיתוף הפעולה בין שתי המדינות מתקיים כבר יותר מעשור במסגרת תוכנית זו נרשמו בעבר הישגים טכנולוגיים יפים מאוד – גם למדינות עצמן וגם לחברות עצמן. היום יחתמו נציגי המדינות על הרחבת המימון ביניהן לשני מיליון דולר כל שנה, בתופסת לתקציב נוסף של חמישה מיליון דולר בשנה, שיוקדש לשת"פ בין האקדמיה והתעשייה הישראלית קנדית.
החתימה על הרחבת ההסכם קורית במסגרת ביקור רשמי בחסותה של ראשת ממשלת פרובינציית אונטריו, שתגיע לישראל יחד עם המשלחת הקנדית הגדולה ביותר שהגיעה אי פעם לארץ ה-'סטראט אפ' בה חברים 180 אנשי עסקים, ראשי ארגונים, תעשיינים, וחוקרים ממיטב האוניברסיטאות בקנדה המחפשים לעשות עסקים עם חברות ויזמים ישראליים. מחצית מחברי המשלחת הם אנשים עסקים שמתמקדים ביצור וקידום הזדמנויות יזמיות טכנולוגיות בין שתי המדינות.