צילום: רשות החדשנות
ישראל וסינגפור מקיימות ביניהן קשרי מחקר ופיתוח טכנולוגיים ענפים במסגרת קרן SIIRD, קרן ישראל-סינגפור למו"פ תעשייתי – המנוהלת על ידי רשות החדשנות במשרד הכלכלה והתעשייה וה-EDB הסינגפורי. אתמול התקיים בירושלים חבר מנהלים מקצועי ובו בכירים מישראל וסינגפור, ביניהם יו"ר רשות החדשנות ויו"ר הקרן מר אבי חסון, מנכ"ל ה-EDB מסינגפור, מנכ"ל ה-Dsta, מנכ"ל משרד הכלכלה, מר עמית לנג, סגנית הממונה על התקציבים באוצר, הגב' שירה גרינברג ודירקטורים נוספים.
שיתוף הפעולה בין ישראל לסינגפור, המתקיים כבר 19 שנים, מתרחש במסגרת קרן SIIRD – קרן ישראל-סינגפור למו"פ תעשייתי, המופעלת וממומנת על ידי רשות החדשנות במשרד הכלכלה והתעשייה. הקרן מחברת חברות, ישראליות וסינגפוריות, וכן מכוני מחקר בסינגפור לפיתוח מוצרים ממגוון תעשיות ודיסציפלינות טכנולוגיות, ביניהן תחומי התוכנה, ה-FinTech, ה-MedTech , ה- Biotech ו AgriTech ועוד. במהלך השנים אישרה הקרן למעלה מ-150 פרויקטים משותפים בעלות כוללת של כ 170 מיליון דולר.
אמש הגיעו לישראל, לצורך השתתפות ב-"בורד" מנהלים טכנולוגי משותף בין ישראל לסינגפור, בכירים מובילים מסינגפור, ביניהם מנכ"ל ה-EDB סינגפור, האחראי על הפיתוח הכלכלי של סינגפור ומשיכת השקעות חוץ למדינה, מנכ"ל ה-Dsta, מנכ"ל ספרינג סינגפור, המשמש כגוף האחראי על ה-SME's ודירקטורים בכירים נוספים. בצד הישראלי ישתתפו מנכ"ל משרד הכלכלה מר עמית לנג, סגנית הממונה על התקציבים באוצר, שירה גרינברג ויו"ר קרן SIIRD ורשות החדשנות במשרד הכלכלה והתעשייה מר אבי חסון, שידנו עם עמיתיהם מסינגפור על הפרויקטים המשותפים בין החברות הישראליות לחברות ומכוני המחקר הסינגפורים, פרויקטים שעלות מימונם תעמוד על 8.2 מיליון דולר.
יו"ר רשות החדשנות, מר אבי חסון: "שיתופי הפעולה הטכנולוגיים שמקיימת ישראל במחקר ופיתוח, יחד עם מדינות טכנולוגיות מתקדמות דוגמת סינגפור, מדגישים ומוכיחים את עמדתה הבכירה של ישראל כמובילה בתחום הטכנולוגי ואת מרחב ההשפעה של הטכנולוגיה הישראלית על העולם כולו. שת"פ בין ישראל לסינגפור עוד מניב פירות טכנולוגיים רבים התורמים לא רק לשתי המדינות, אלא לעולם כולו".
עמית לנג, מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה: "בחמש השנים הקרובות תשקיע ממשלת סינגפור כ-19 מיליארד דולר סינגפורי במחקר ופיתוח. שיתוף הפעולה עם החברות והתעשייה הישראליות הנם הבעת אמון חשובה ומשמעותית ביכולות ההון האנושי בישראל, בטכנולוגיות ובסביבת העבודה המוכוונת לקדמה, יעילות חדשנות וחשיבה מחוץ לקופסה. שיתוף הפעולה יפרה גם את התעשייה הישראליות ויצרף למגוון שיתופי הפעולה בתחום שישראל מקיימת עם מגוון רחב של מדינות ברחבי העולם, הרואות בישראל מוקד משמעותי ללמידה ועשייה משותפת".