עוד הישג לארגוני הסביבה, לאחר 14 שנים של מאבק מצדם הוועדה המחוזית מרכז החליטה היום (ב'), להפקיד בתנאים את התכנית לגן לאומי בחוף פלמחים, על שטח של 70 דונם
הוועדה המחוזית קבעה: לבטל את התוכנית להקמת כפר נופש בחוף פלמחים
עוד הישג לארגוני הסביבה, לאחר 14 שנים של מאבק מצדם הוועדה המחוזית מרכז החליטה היום (ב'), להפקיד בתנאים את התכנית לגן לאומי בחוף פלמחים, על שטח של 70 דונם
בחודש ינואר האחרון קיבל ביהמ"ש את טענות המדינה ו'אדם טבע ודין' ודחה את עתירת היזמים לאשר את תכנית הבינוי לכפר הנופש בפלמחים. בפסק הדין כתב השופט יעקב שיינמן כי המתנגדים לבניית כפר הנופש במתכונת ובמיקום הנוכחיים עושים זאת משום שהם "סבורים כי מדינת ישראל 'ענייה' בחופי ים וכי חוף פלמחים הינו מאחרוני החופים שנותרו במצבם הטבעי בישראל ומכאן החשיבות, בשימורו כשטח פתוח לטובת הציבור והדורות הבאים וכי היענות לבקשת העותרות עלולה להיות בכייה לדורות ונזק בלתי הפיך". פסק הדין החזיר את הדיון בנושא לוועדה המחוזית מרכז, וזו כאמור התכנסה היום להכרעה האם לאשר את הגן הלאומי או להותיר את הייעוד לכפר נופש.
עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל 'אדם טבע ודין': "אחרי שנים של סחבת, חברי הוועדה המחוזית העמידו היום לנגד עיניהם את האינטרס הציבורי וקיבלו את ההחלטה החשובה והמתבקשת להשאיר את חוף פלמחים פתוח לציבור הרחב. הצלחת המאבק על חוף פלמחים, בדיוק כמו הניצחון האדיר במאבק בפצלי השמן מוכיחה שמעורבות ציבורית ונחישות יכולים לשנות החלטות גרועות ולהבטיח הגנה לסביבה עבורנו ועבור הדורות הבאים".
חוף פלמחים הינו רצועת חוף טבעית, המוקפת בשטחים פתוחים שרובם מוגדרים כ"גן לאומי" ובו מגוון רב של צומח וחי. מדובר באחד המרחבים הפתוחים הייחודים שנותרו באזור המרכז, המשלב ערכי טבע, נוף ומורשת בסמוך לחוף הים.
מהחברה להגנת הטבע, שהייתה שותפה למאבק למען חוף פלמחים, נמסר: "אנו מברכים את הוועדה, על שקיבלה החלטה לטובת הציבור ולמען הטבע. האינטרס הציבורי הוא חד משמעי וברור – גן לאומי ולא כפר נופש"
המשרד להגנת הסביבה: "מגיבים בסיפוק על ההחלטה ההיסטורית המהווה תקדים, לפיו טובת הכלל חשובה יותר מאינטרס צר כזה או אחר. חוף הים שייך לכלל הציבור לכן כל הציבור זכאי ליהנות ממנו".
בישראל אין אתר נופש הצמוד לחוף הים, אלא אם כן בית ספר שדה נחשב כפר נופש.
אלפי ישראלים בכל שנה נוסעים לחו"ל לאחד מכפרי הנופש, כיוון שבתי המלון הדחוסים והרועשים, אינם מקום שהם יכולים לנפוש בו.
האם ליציאה לחוף הים למספר שעות עם מקלחות החוף ושירותים מזוהמים אפשר לקרוא נופש?
האם להקמת מאהל ועשיית צרכים בדיונות ללא מינימום של הגיינה אפשר לקרוא נופש?
האם באמת הסיכול הממוקד שביצעו אדם טבע ודין (חברת עו"ד בע"מ),השאירו את החוף לטובת הציבור?
האם כפר נופש אינו לטובת הציבור? אז מי בדיוק היה אמור לנפוש בו, רק היזמים?
האם כל סיכול יוזמה הוא הישג?