תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
תיקון המאפשר לרשויות "סרבניות" לדחות בשנה ביצוע תיאגוד מים אזורי – נדון היום בוועדת השרים לענייני חקיקה
מערכת תשתיות 9 בפברואר 2014 16:18 אין תגובות

מנכ"ל התאחדות התעשיינים: "אני קורא לוועדה לדחות את ההצעה ולאכוף את חוק ההסדרים – יש להקים 15 תאגידי מים אזוריים, אשר יפעלו במקום 55 תאגידי המים הפועלים כיום בישראל"

Print Friendly, PDF & Email
תיקון המאפשר לרשויות "סרבניות" לדחות בשנה ביצוע תיאגוד מים אזורי – נדון היום בוועדת השרים לענייני חקיקה

תיקון המאפשר לרשויות "סרבניות" לדחות בשנה ביצוע תיאגוד מים אזורי – נדון היום בוועדת השרים לענייני חקיקה

ועדת השרים לענייני חקיקה דנה היום בהצעה לתיקון חוק משק המים והביוב. לפי ההצעה, שהוגשה על ידי משרדי האוצר והאנרגיה, התיקון יאפשר לרשויות המקומיות שטרם הקימו תאגיד מים בשטחן לדחות את הקמתו בשנה שלמה, זאת בסתירה להסכם שהשיג בשנה שעברה משרד האוצר מול מרכז השלטון המקומי, על צמצום מספרם של תאגידי המים ועל ייעולם.

רק בחודש מאי 2013 נחתם בין משרד האוצר לבין המרכז לשלטון מקומי הסכם שעניינו ביצוע תאגוד אזורי, זאת בהמשך לדו"ח ביניים של הוועדה לרגולציה כלכלית במשק המים, ועדת בלניקוב, הממליץ על ביצוע רפורמת תיאגוד אזורי וצמצום מספר התאגידים לכ-15 תאגידים אזוריים בלבד. כפועל יוצא תוקן בחודש יולי 2013  חוק תאגידי המים וביוב, תשע"א-2011, שעניינו חובת התיאגוד האזורי. במסגרת תיקון זה הוחלט כי רשויות שטרם הקימו תאגיד יחויבו להעביר את ניהול משק המים והביוב שברשותן לידי תאגיד אזורי עד ליום 30.1.2014, זאת בהתאם להסכם בין משרד האוצר והמרכז לשלטון מקומי.

מנכ"ל התאחדות התעשייניים, אמיר חייק, מסר לקראת הדיון כי "יש להפסיק את הסחבת ברפורמת תאגידי המים אשר מונעת את צמצום מספר תאגידי המים והפיכתם לאזוריים. התנהלות זו, זורה חול בעיני הציבור כולו ובעיני המגזר העסקי, בבחינת 'הכלבים נובחים והשיירה עוברת'. אני קורא לוועדת השרים לענייני חקיקה, לדחות את ההצעה ולאכוף את חוק ההסדרים – יש להקים 15 תאגידי מים אזוריים, אשר יפעלו במקום 55 תאגידי המים הפועלים כיום בישראל".

הרשויות הסרבניות: מגיע לנו פטור מתיאגוד

לפני כחודש וחצי הביעו מספר ראשי רשויות אשר סרבו להתאגד, את עמדתם בכנסת. בדיון שנערך בוועדת הפנים נימקו ראשי רשויות להבים, עומר, רחובות וכפר שמריהו את עמדתם בטענה שהם עומדים בכל הקריטריונים של רשות המים באופן מוכח ומנהלים היטב את תשתית המים. באם יוקם תאגיד, כך טענו ראשי היישובים, תושבי המועצות שלהם ישלמו יותר עבור המים משום שתעריף הגבייה יעלה.

ראשי רשויות אלה ונוספים, ביקשו פטור מהקמת תאגיד על סמך הסכם פשרה אליו הגיע מרכז השלטון המקומי עם רשות המים אשר לפיו מי שפועל על פי הקריטריונים שקבעה רשות המים פטור מתיאגוד. לטענתם הם עומדים בקריטריונים הנדרשים ועל  סמך עמידתם בקריטריונים ב'תנאי ההחרגה' הם דורשים מרשות המים שתפטור אותם מחובת ההתאגדות.

במקביל, נשמעות טענות כי אותן רשויות המסרבות להתאגד הן רשויות עשירות ומבוססות אשר אינן מעוניינות בתיאגוד אזורי עם ישובים חלשים מהן מבחינה דמוגרפית.

 

Print Friendly, PDF & Email
אמיר חייק התאחדות התעשיינים ועדת השרים לענייני חקיקה חוק מים משרד האוצר רשויות תיאגוד אזורי תיקון תקינה וחקיקה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד