תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
הגזת מפעל נגב קרמיקה בירוחם התבצעה היום
מערכת תשתיות 3 בפברואר 2014 12:26 אין תגובות

המפעל החדש שחובר לרשת החלוקה נבנה בהשקעה של 250 מיליון שקל ותוכנן מראש לעבוד על גז טבעי

Print Friendly, PDF & Email
הגזת מפעל נגב קרמיקה בירוחם התבצעה היום

הגזת מפעל נגב קרמיקה בירוחם התבצעה היום

תהליך הסבת מפעל נגב קרמיקה לעבודה על גז טבעי הושלם היום כאשר המפעל החדש חובר לרשת החלוקה ועובד על גז טבעי. המפעל החדש של נגב קרמיקה בירוחם נבנה בהשקעה של 250 מיליון שקל ותוכנן מראש לעבוד על גז טבעי.

הכנת התשתית לגז הטבעי בוצעה במקביל לבניית המפעל בירוחם. מדובר באחד המפעלים המתקדמים בעולם בתחום ייצור אריחי גרניט פורצלן. המפעל החדש הוא ידידותי לסביבה, יעיל בשימוש באנרגיה וימחזר חומרי גלם בהם משתמשים בתהליכי הייצור.

בניית מערכת הגז במפעל כללה תכנון המערכת ושילוב של מערכות שונות כגון חיבור תנורי המפעל לצנרת הגז, חיבור מערכות חשמל ובקרה ,ביצוע הצנרת ,בניית מערכות גילוי גז ואש, התאמת מערכת הגיבוי, עבודות הנדסה אזרחית, רישוי, תיאום מול יצרני התנורים מחו"ל ועוד. דור אלון גז יחד עם נגב קרמיקה יזמו את פרויקט הקמת תשתית הגז הטבעי במפעל החדש. דור גז ביצעה את הפרויקט במתכונת "טורן קי" Turn Key. לצורך התכנון והרישוי גייסה דור גז את חברת TMNG ולצורך ניהול וביצוע ההקמה היא גייסה את חברות אפקון וטלמניע.

עמית לויטוב, מנהל שיווק גז טבעי בדור אלון גז מסר לתשתיות כי "מדובר בפרויקט חלוצי. התחלנו את הפרויקט ב-2012 בתנאי אי ודאות ויחד עם זאת הגענו לנקודת הגמר במינימום זמן ותוך כדי שמירה על איכות עבודה גבוהה, ועל כך אנו שמחים וגאים. המפעל הוא צרכן אנרגיה מן הגדולים במשק והמעבר לשימוש בגז טבעי יחסוך יותר מחצי מעלויות האנרגיות שלו".

בנוסף, בנובמבר חתמה קבוצת נגב על הסכם אספקת גז טבעי למפעלה החדש בירוחם מול "דור אלון גז". הסכם האספקה הינו לתקופה של עד כ-7 שנים ובתמורה לסכום משתנה שייקבע בהתאם לכמות הייצור השנתית שתיווצר בפועל במפעל. הגז הטבעי שיירכש במסגרת ההסכם ישמש לצורך הפעלת מתקני הייצור של המפעל החדש.

לפניכם סרטון המציג את שלבי הגזת מפעל נגב קרמיקה בירוחם שהופק על ידי "תשתיות". ניהול הפרוייקט: דור אלון גז, ציוד וקבלן מבצע: אפקון אחזקות, תכנון ויישום: TMNG.

צפייה מהנה!

Print Friendly, PDF & Email
גז טבעי דור אלון גז הגזה הסבה ירוחם נגב קרמיקה עמית לויטוב תשתיות

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד