התביעה תוגש כנגד החברות בשל הקרטל בו לקחו חלק בתחום מסדרי המתח. עלות העמלה להגשת התביעה יכול להגיע לכ-4 מליון ש"ח
חברת החשמל תגיש תביעת ענק כנגד סימנס, ABB ואלסטום
לאחר ההכרזה של הממונה על ההגבלים העסקיים אודות הקרטל בתחום מסדרי המתח שנוצר על ידי סימנס, אלסטום, ABB והגשת התביעה הייצוגית בעניין, מגיע תורה של חברת החשמל להביא את חברות הקרטל לבית המשפט. על פי דיווח ב"גלובס" מאמש (ד') עולה כי גובה התביעה יעמוד על כ-4 מיליארד ש"ח, סכום גבוה במיוחד שמשקף הפסדי עתק שספגה החברה (לטענתה) בין השנים 1988-2004.
יש לציין כי גובה התביעה ישקף גם את גובה העמלה שתשלם חברת החשמל עם הגשת התביעה. עמלה זו עומדת על אחוז מסכום התביעה. משמעות העניין היא כי בהנחה ואכן גובה התביעה תעמוד על 4 מיליארד ש"ח הרי שחברת החשמל צפויה לשלם סכום של 4 מליון ש"ח עבור הגשת התביעה בלבד. עד כה לא התברר האם חברת החשמל תגיש את התביעה גם כנגד החברות היפניות (היטאצ'י, טושיבה, פוג'י ומיצובישי ) שלקחו חלק בקרטל.
יש לציין כי חברת החשמל היא זו שהעבירה את המידע לממונה על ההגבלים העסקיים אודות קיום הקרטל, זאת לאחר שהדבר נודע והתבסס בנציבות האיחוד האירופאי. חברות חשמל שונות באירופה ואסיה ניהלו משא ומתן עם החברות בקרטל בכדי לקבל פיצוי על העוול שנגרם להן. עם זאת, בחברת החשמל הוחלט לנקוט בהליכים משפטיים ולא להסתפק במשא ומתן על גובה הפיצוי.
כאמור, בנוסף לתביעה של חברת החשמל, הוגשה זה מכבר תביעה ייצוגית נגד סימנס, אלסטום ו-ABB על ידי עו"ד האני טנוס ושפיק רפול שעומדת על סך של כ-2 מיליארד ש"ח. גובה התביעה התבסס על פי חישוב הפסד של 1,500 ש"ח לכל צרכן חשמל, המהווה סכום שמשכלל עשרות עסקאות של חח"י על פני למעלה מעשור. בהקשר זה ראוי לציין כי על פי קביעת הממונה, בין השנים 1988-1999 נידונו בישיבות הקרטל כ-50 פרויקטים שאמורים היו לצאת לפועל בתחומי ישראל. בסופו של יום, רק פרויקט אחד מכל הפרויקטים הללו, לא נסגר מול חברת סימנס.