התביעה הוגשה בישראל לאחר הקביעה של הממונה על ההגבלים העסקיים כי חברות אלו פעלו כקרטל וסגרו עשרות עסקאות מול חברת החשמל בין השנים 1988-1999
תביעה ייצוגית של 2 מיליארד ש"ח הוגשה נגד סימנס, ABB ואלסטום
תביעה ייצוגית על סך של 2 מיליארד ש"ח הוגשה השבוע כנגד חברות סימנס, ABB ואלסטום, זאת לאחר שהממונה על ההגבלים העסקיים, דיוויד גילה, פרסם בשבוע שעבר מסמך בו נקבע כי חברות אלו פעלו כקרטל עולמי בתחום מסדרי מתח מבודדי גז במתח על עליון ועליון המשמשים בתחום הולכת החשמל. מי שסבלה מקרטל זה היא חברת החשמל שאת כל החוזים שלה בתחום סגרה מול "סימנס".
התביעה הנוכחית, אותה הגישו עו"ד האני טנוס ושפיק רפול, מסתמכת על מסקנותיו של הממונה וקובעת כי צרכני החשמל בישראל סבלו מהתייקרות תעריפים ומהוצאות מופרזות של חח"י, זאת בעקבות תיאום המחירים בין החברות בקרטל. מלבד שלושת החברות הנתבעות, השתתפו בהסדר הכובל (על פי הערכת הממונה) גם היטאצ'י, טושיבה, פוג'י ומיצובישי היפניות. על פי ההערכות, החברות היפניות והאירופאיות הגיעו ביניהן למסקנות שחילקו את השוק הגלובלי בכדי למנוע תחרות.
על פי טנוס ורפול, גובה התביעה התבסס על פי חישוב הפסד של 1,500 ש"ח לכל צרכן חשמל, המהווה סכום שמשכלל עשרות עסקאות של חח"י על פני למעלה מעשור. בהקשר זה ראוי לציין כי על פי קביעת הממונה, בין השנים 1988-1999 נידונו בישובות הקרטל כ-50 פרויקטים שאמורים היו לצאת לפועל בתחומי ישראל. בסופו של יום, רק פרויקט אחד מכל הפרויקטים הללו, לא נסגר מול חברת סימנס. ב-2007 הגיע הדיון אודות קרטל זה לנציבות האיחוד האירופאי, שם נקבע כי החברות יאלצו לשלם סכום של 750 מליון אירו. עם זאת, בסופו של הליך, בית הדין של האיחוד האירופאי, הפחית את גובה הקנס.
הממונה על ההגבלים העסקיים ציין בהודעתו כי העובדה שחברות הקרטל הינן חברות בינלאומיות מנעה את הגשת התביעה כנגדן. "המשאבים הנחוצים לא עמדו אותה עת בידי הרשות" כתב הממונה על ההגבלים העסקיים בפרסום הדו"ח "משכך, ונוכח הקשיים המעשיים בהם כרוך ניהול חקירה פלילית רחבת היקף באופן חסר תקדים, והכל מחוץ לגבולותיה של המדינה, הוחלט באופן חריג ויוצא דופן בעבירות מסוג זה, שלא למצות את החקירה הפלילית". נראה שלמרות הימנעות הממונה, היה מי שהרים את הכפפה כדי לדרוש צדק מחברות אלו.