עמיר פרץ: "לצערי, עדיין מתקיים מצב של אוכלוסיות המתפקדות כעולם שלישי שבהן הפסולת לא מפונה, אלא נשרפת ליד בתי התושבים וגורמת לזיהום אוויר מסוכן"
אושר בקריאה שלישית: המדינה תממן פינוי מפגעי פסולת ביישובים חלשים
תיקון לחוק שעבר היום בקריאה שנייה ושלישית יאפשר להקצות עד כמאה מיליון שקלים לטיפול במפגעי פסולת, בהסדרת הטיפול ובהקמת תשתיות לטיפול בפסולת ברשויות חלשות. על פי התיקון, בשלב הראשון ימופו האתרים בהם קיימים מפגעי פסולת שהרשויות אינן מצליחות להתמודד איתם, ואלה יפונו. החוק נקבע כהוראת שעה לחמש שנים ובמטרה לצמצם את הפערים בין הרשויות החלשות לכלל הרשויות.
השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, שקידם את התיקון אמר היום כי "החלטתי להעמיד בראש סדר העדיפויות דווקא את היישובים שבהם מצב איכות הסביבה קשה ביותר. קל יותר להחדיר תרבות של הפרדת פסולת והפיכתה לחומר גלם, לתודעתן של האוכלוסיות החזקות בישראל, אבל המבחן האמיתי הוא כיצד מבצעים זאת באוכלוסיות חלשות ומרוחקות. לצערי, עדיין מתקיים מצב של אוכלוסיות המתפקדות כעולם שלישי שבהן הפסולת לא מפונה, אלא נשרפת ליד בתי התושבים והזיהומים אינם מצטמצמים, אלא מתרחבים. ההחלטה היום תאפשר לנו להעמיד משאבים, לסייע ברכישת ציוד, ולהכניס לאוכלוסיות חלשות את כל שרשרת הטיפול בפסולת, החל מהפרדה ועד למיחזור".
על פי הצעתו של השר פרץ, ניתן יהיה להגדיל את היקף התמיכה שמעניקה קרן הניקיון לרשויות חלשות לשם פעולות בסיסיות בנושא הפסולת כגון: טיפול במפגעי פסולת, הקמת תשתיות והסדרת הטיפול השוטף לתקופה מוגבלת. על פי הערכות, היקף התקציב אשר יכול לשמש למטרה זו יחד עם מטרות חינוכיות ובסיסיות נוספות, מגיע לכמאה מיליון שקלים.