את האינדקס הגישה חברת ארנסט אנד יאנג זו השנה העשירית. במקום הראשון מככבת ארה"ב ומיד לאחריה סין. לפני ישראל נמצאות ברזיל, צ'ילה ותורכיה
ישראל במקום ה-27 באינדקס האטרקטיביות בתחום המתחדשות
ישראל ממוקמת במקום ה-27 בעולם בכל הקשור לכדאיות השקעה בתחום האנרגיה המתחדשת, כך עולה מהטבלה השנתית שמפרסמת ארנסט אנד יאנג. הדירוג, שהתפרסם לראשונה ב-2003 מבקש לבחון מיהן המדינות שמקדמות ביתר שאת את התפתותה של האנרגיה המתחדשת. הקריטריונים שהציבה החברה לטובת הדירוג משכללות תמיכה ממשלתית, חסמים רגולטוריים, תמיכה פיננסית- בנקאית ועוד.
במעלה הרשימה ניתן למצוא את ארה"ב במקום הראשון ומיד לאחריה את סין, גרמניה, אוסטרליה, בריטניה, יפן, קנדה, הודו, צרפת ובלגיה. ארה"ב הדיחה את סין מן המקום הראשון על אף הצמיחה האדירה במשק הסולארי במדינה, בעיקר על רקע העובדה שהממשל הסיני מערים קשיים על יזמים חיצוניים. עם זאת, נכון להיום אין עוד מדינה בעולם במסגרתה עולה רמת הצמיחה והביקושים לאנרגיה כפי שקורה בסין. בצרפת והודו, קצת כפי שקורה בסין, נתקלים יזמי חוץ בקשיים רגולטוריים, דבר שמקשה על התעשייה להתפתח.
מדינות נוספות שזוהרם הועם בטבלה השנתית הן ברזיל ודרום אפריקה שהיו להבטחות גדולות אך נפלו למקומות נמוכים ברשימה (מקומות 15 ו-23 בהתאמה). מי שהצליחה להתבלט ביחס לטבלאות עבר היא צ'ילה שהגיעה למקום ה-18 בעוד שמדינות מזרח אירופאיות שכיכבו בשנים עברו דוגמת פולין ובולגריה הידרדרו מטה בשל אי יציבות רגולטורית שהציגו השנה. פרו, תאילנד וסלובניה, לעומת זאת נכנסו לרשימה בפעם הראשונה.
הנציגות הנוספות בטבלה מן המזרח התיכון, מלבד ישראל, כוללות את תורכיה במקום ה-24 (שהציבה יעדים מאתגרים במיוחד בכל הקשור לפיתוח האנרגיות המתחדשות בתחומה בשנים הקרובות), מרוקו שהגיעה למקום ה-31, סעודיה במקום ה-38 ויוון שסוגרת את הרשימה במקום ה-40.
מקום 27 זה מחמיא מאוד. לפי כמות המתקנים שעובדים בפועל וכמות הזמן שלוקח לקבל את כל האישורים להפעלת מתקן, אנחנו במקום הרבה יותר נמוך.
מקום 27 זה מחמיא מאוד. לפי כמות המתקנים שעובדים פה בפועל והזמן לקבלת אישורים לכל מתקן, אנחנו רחוקים שנות אור (תרתי משמע) מהתחום הסולארי בחו"ל.