נציגי ממשל סיניים הודיעו כי בכוונתם לסבסד מכוניות חשמליות שימכרו ב-25 ערים, מעבר לחמשת הערים הנוכחיות בהן כבר קיימת תכנית דומה
ממשלת סין מרחיבה את הסובסידיות לתעשיית הרכב החשמלי
רגע לפני שהיא קורסת ברעש גדול, הממשלה הסינית מנסה להגן על תעשיית הרכב החשמלי שלה. בחמישי האחרון הודיעו נציגי ממשל סיניים כי בכוונתם להרחיב את הסובסידיות הממשלתיות לתעשייה ולסבסד מכוניות חשמליות שימכרו ב-25 ערים, מעבר לחמשת הערים הנוכחיות בהן כבר קיימת תכנית דומה. "מדיניות הסובסידיה החדשה עבור מכוניות חשמליות נמצאת עדיין תחת מחקר ותונפק בקרוב", כך אמר ייה שנגג'י (Ye shengji), סגן המזכיר הכללי של התאחדות יצרני הרכב של סין.
הסובסידיות של בייג'ינג עבור מכוניות חשמליות הוצגו לראשונה ב-2010, אך המדיניות פסקה בשנה שעברה. המכונית החשמלית הראשונה של סין נכנסה לשוק בקיץ שעבר כחלק מפרויקט במימון ממשלתי לעודד את השימוש ברכבים חוסכי אנרגיה במדינה המזוהמת ביותר בכדור הארץ. הודות למימון זה הדגם Roewe E50 נמכר ראשית בשנגחאי ב-16,000 דולר פחות ממחירו המקורי. הדגם פותח על ידי איגוד תעשיית הרכב בשנגחאי.
למרות הסובסידיות שניתנו עד כה, מכירת מכוניות חשמליות מדשדשת בסין. סקר שערך איגוד יצרני הרכב על מכירת מכוניות חשמליות בבייג'ינג הראה שבמהלך השנתיים האחרונות מכירות של מכוניות חשמליות לאנשים פרטיים, קרוב לאפס. דונג יאנג, סגן היו"ר של האיגוד אמר כי "ישנו מספר מצומצם של אנשים שמוציאים את כספם על מכוניות חשמליות. העניין הוא שהממשלה המרכזית אישרה את הסובסידיות אך חלוקת הסובסידה בידי הרשויות המקומיות התעכבה. חוץ מזה, התשתית הבעייתית עבור הרכבים החשמליים, כמו תחנות הטענת בטריות המעטות, לא עומדות בקנה אחד עם הבטחות הממשלה".