מנכ"ל ארגון 'אדם טבע ודין', עו"ד עמית ברכה, פנה לשר החוץ הצרפתי בטענה שהתוכנית המפורטת לעמידה ביעדי הפחתת הפליטות של ישראל לא אושרה בממשלה. ברכה: "היעדים שעליהם יצהיר ראש ממשלת ישראל בוועידת פריז הם הצהרתיים בלבד וללא כל משמעות מעשית"
פנייה לנשיא ועידת האקלים בפריז: "היעדים שנתניהו יכריז עליהם הם נטולי משמעות ממשית"
מנכ"ל ארגון 'אדם טבע ודין', עו"ד עמית ברכה, פנה לשר החוץ הצרפתי בטענה שהתוכנית המפורטת לעמידה ביעדי הפחתת הפליטות של ישראל לא אושרה בממשלה. ברכה: "היעדים שעליהם יצהיר ראש ממשלת ישראל בוועידת פריז הם הצהרתיים בלבד וללא כל משמעות מעשית"
בתמונה הראשית: ראש הממשלה בנימין נתניהו. צילום: שאטרסטוק
עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל 'אדם טבע ודין' פנה הבוקר (א') לנשיא ועידת האקלים, שר החוץ הצרפתי, לורן פביוס, וקרא לו לדרוש ממדינת ישראל להעביר תוכנית מחייבת להפחתת גזי חממה. נתניהו צפוי לנאום בימים הקרובים בוועידת האקלים בפריז ולהכריז על יעדי הפחתת הפליטות של ישראל עד לשנת 2030, כמו גם ראשי ממדינות מכ-200 מדינות אחרות ברחבי העולם.
בפנייה שהועברה דרך שגרירות צרפת בישראל נכתב: "ממשלת ישראל החליטה בספטמבר האחרון על יעדים להפחתת פליטות של גזי חממה, לחיסכון והתייעלות באנרגיה, לייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשים, ועוד, והגישה אותם למזכירות אמנת האקלים. עוד קבעה החלטת הממשלה כי תכנית מפורטת לעמידה ביעדים אלו תובא לאישור הממשלה תוך 45 יום.
"לצערנו, תכנית מפורטת ויישומית כזאת לא אושרה בממשלה טרם פתיחת ועידת פריז, ולצערנו היעדים שעליהם יצהיר ראש ממשלת ישראל בוועידה הם הצהרתיים בלבד וללא משמעות מעשית.
"כולנו מקווים ומייחלים להצלחת ועידת פריז ולהשגת הסכם בינלאומי חשוב ומחייב שיוביל לקביעת יעדים להפחתה משמעותית של פליטות גזי חממה, ולהתמודדות עם משבר האקלים. אנו מקווים כי הענות לבקשתנו, בפרט בנוגע למדינת ישראל, תעזור לנו להשפיע על ממשלת ישראל לעבור משלב הצהרתי לשלב מעשי אמיתי במדיניות הפחתת הפליטות שלה".
בשבוע שעבר פורסמו כאן דבריה של ח"כ יעל כהן פארן בוועידת האנרגיה, שטענה כי חברת החשמל חוסמת את העברת התוכנית המפורטת בממשלה כדי שהמס המתוכנן על הפחם לא יקשה על השימוש הנרחב שלה בו.
היעדים עליהם צפוי להכריז ראש הממשלה נתניהו בוועידת פריז הם: יעד לאומי של הפחתת פליטות גזי החממה לרמה של 7.7 טוֹנה לנפש בשנת 2030, המהווה ירידה של 26% ביחס לרמה של 10.4 טוֹנה לנפש בשנת 2005. יעד ביניים של 8.8 טוֹנה לנפש נקבע לשנת 2025. היעד הלאומי כולל גם מטרות ספציפיות לשנת 2030 במגזרים שונים:
-צמצום צריכת החשמל בלפחות 17% בהשוואה לצריכה הצפויה בתרחיש עסקים כרגיל
-לפחות 17% מצריכת החשמל תבוא ממקורות מתחדשים
-צמצום הנסיעה הפרטית ב-20% (הסטת נוסעים לתחבורה ציבורית) ביחס לתרחיש עסקים כרגיל.