תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
יום עיון סולארי: הרצאת מנכ"ל חברת ענבר בנושא הקמת מערכות סולאריות בינוניות
נתי גרנץ 2 בספטמבר 2010 14:51 אין תגובות

נושא הקמת המערכות הסולאריות הבינוניות הוא תחום חדש ליזמים הישראלים וחברות רבות המגישות בקשות למערכות בינוניות נתקלות בבעיות

Print Friendly, PDF & Email
יום עיון סולארי: הרצאת מנכ"ל חברת ענבר בנושא הקמת מערכות סולאריות בינוניות

יום עיון סולארי: הרצאת מנכ"ל חברת ענבר בנושא הקמת מערכות סולאריות בינוניות

שי פורת – צילום: מיקה יערי

הורדת המצגת בנושא תכנון והקמת מערכת סולארית בינונית

נושא הקמת המערכות הסולאריות הבינוניות הוא תחום חדש ליזמים הישראלים וחברות רבות המגישות בקשות למערכות בינוניות נתקלות בבעיות בשלב המימון והרישוי. שי פורת, מנכ"ל חברת ענבר אנרגיה סולארית הרצה בנושא תכנון והקמה של מערכות אלו ביום העיון המתקיים היום בסינמטק ת"א בנושא מערכות סולאריות עסקיות ובינוניות בשיתוף איגוד חברות אנרגיה מתחדשת בישראל.

.

נדבר על תכנון והקמה של מערכות סולאריות בינוניות, מאפיינים ושיקולי תכנון במערכות הבינוניות. נורא חשוב לזכור שהסיכונים הפיננסיים מאוד משמעותיים, אם לא נשכנע את הבנק לא יהיה פרויקט כי כל הבסיס של הפרויקט הזה הוא בסיס מימוני. בסופו של דבר זו עסקה מימונית ארוכת טווח, גם שלב הפיתוח כרוך בהוצאות רבות וייתכן שבכלל הפרויקט לא יקום.

שיקולי התכנון הראשוניים, בארץ כרגע מתמקדים בגגות, נושא הסדרת הקרקעות לא ברור, הזמן לרעתכם היזמים כי התעריפים הולכים ויורדים. הרבה פרויקטים נופלים בגלל זיקה לקרקע, כמעט בכל מקום יש בעיה של היתרים וזהו שיקול מאוד משמעותי. מבחינת שיקולים סביבתיים יש צורך להתחשב בבנייה לגובה, שינוי סביבתי המשפיע על תפוקת המתקן (צל לדוגמה) נקודות חיבור לרשת כמו לדוגמה בקיבוצים.

אני רוצה לנפץ כאן שני מיתוסים, אין אחריות לשמש, אף אחד לא יכול להבטיח את כמות החשמל המיוצרת , כך למשל בשנת 92 הייתה 15% פחות קרינה מהממוצע. אין שעות נוספות – אנחנו חיים על שעות שמש וכל שעה שאינה מנוצלת לא תחזור.מה בכל זאת מובטח? יחס בין תפוקה תיאורטית לתפוקה בפועל, מדד הביצועים של המתקן ומי שאחראי על כך הוא הקבלן וע"י תכנון נכון והקמה מקצועית המדד יהיה טוב יותר. זהו המדד היחידי שאפשר להתחייב עליו.

בנושא הזמינות – היחס לאורך כל השנים משתנה, עכשיו צריך להקפיד שאותן שעות שאין לנו לצמצם למינימום והמערכת הקיימת תעבוד. מחויבות לזמינות – החוזק של הגוף המתחזק, כמה זמן לוקח לגלות בעיה ולהשמיש את המערכת חזרה. נגישות לאתר – מדובר בגגות , בעלות על הגג, פעילות מתחת לגג ,הנגישות למערכת הממירים זה החלק הקריטי ובמתח גבוה גם השנאים, הנושא חשוב היות וחצי מעלות התחזוקה הולכת לגופים שמספקים את הציוד.

עמידה בלוחות זמנים : זמינות רכיבים היא בעיה מס' 1 בפרויקטים סולאריים! בארץ מגבלת הזמן להתקנה היא 42 חודשים, סיום המתקן בזמן הוא מאוד מאוד קריטי. אי עמידה בלו"ז משמעותו קנס כספי, עלויות מימון ואי עמידה בתנאי הרישיון. השלכות תכנוניות – חייבים לוודא עמידה בדרישות הגוף המממן שכן הבנק יבטל את הבקשה ברגע לאחר בדיקה בשטח. לא רק הטכנולוגיה של הממיר, מיקום הפנלים. הולכת החשמל בזרם ישר או בזרם חילופין הוא משמעותי לא רק בעלות של הקמת הפרויקט אלא גם בנצילות שלו ובאובדן התפוקה.

דבר אחרון הוא נושא האבטחה, הגנה על המתקן מפני גניבות וחבלה וכדומה משפיע על עלות הביטוח. נושא התקשורת והבקרה מרחוק חשובים מאוד בפרט באזורים מרוחקים מאוד, התקשורת צריכה לעבוד גם כשהמתקן לא עובד. לסיום אני חוזר ואומר שהבנק הוא הלקוח, הוא מבין, והבנק קשוח! צריך לתכנן את הפרויקט כך שתוכלו לעמוד בזה, חריגה מלו"ז מסכנת את הפרויקט כך גם תכנון לקוי והערכת ביצועית לא ריאלית תפיל את הפרויקט.

Print Friendly, PDF & Email
אירועים ירוקים מערכות סולאריות מערכות סולאריות בינוניות ענבר אנרגיה סולארית שי פורת תכנון והקמת מערכות סולאריות בינוניות

נתי גרנץ |להציג את כל הפוסטים של נתי גרנץ


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס