הקריה הטכנולוגית ברמת בקע תיבנה אמצעות בנייה ירוקה ופעילותה תתבסס על גז טבעי ועל אנרגיה סולרית
הקריה הטכנולוגית ברמת בקע תיבנה אמצעות בנייה ירוקה ופעילותה תתבסס על גז טבעי ועל אנרגיה סולרית
הקריה הטכנולוגית שתכלול כ-150 תשתיות לייצור בטכנולוגיה מתקדמת, מבנים ומערך עמדות מתקדם לעריכת ניסויים תתחיל לפעול בסוף שנת 2023. כבר עכשיו תעש ואלביט מערכות משיקות תכנית להכשרת הנדסאים שיועסקו בה. ההכשרה שתכלול לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות כימיה ואלקטרוניקה צבאית, כך שהיא תכשיר 30 הנדסאי מכונות לעבודה בקריה הטכנולוגית, מה שיהווה את המחזור הראשון. בכל שנה צפוי להיפתח מחזור לימודים נוסף.
תכנית הלימודים בקריה הטכנולוגית נחשבת לייחודית במינה כי היא גובשה בשיתוף עם תעש ומנהלי הפיתוח והייצור באלביט, זאת בהתאם לתכנית דומה שמופעלת לקליטת הנדסאים בתעשייה בשיתוף עמותת עתידאים (מיזם משותף של מפעל הפיס, עמותת עתידים, מה"ט – המכון של משרד הכלכלה להכשרה טכנולוגית וקרן ביחד של יואל קרסו ומשפחת טסלה)
הכשרת ההנדסאים בקריה הטכנולוגית תתבצע במסגרת תכנית מואצת של לימודי יום במשך 17 חודשים, כאשר התלמידים יהיו זכאים למענק ולמלגות לימודים בסך 34,000 ש"ח. התלמידים ילוו ע"י מנהלים מתעש ואלביט מערכות וכן ע"י נציגים מעמותת עתידאים
אודי ורד, מנכ"ל אלביט מערכות ותעש בירך על בניית הקריה הטכנולוגית. לדבריו, היא תהווה מתחם ייצור ירוק וחדשני ותצויד בטכנולוגיות ובתשתיות שיותאמו למערכי הייצור של העתיד שיבוססו על בינה מלאכותית ורובוטיקה. הוא חוזה שהקריה הטכנולוגית תהיה מוקד משיכה לחברות טכנולוגיות מהעולם ושהיא תהיה מקור פרנסה של מאות עובדים מאזור הדרום, הן באופן ישיר והן באופן עקיף.
נעמי ראם-תרשיש (מנהלת תכניות עתידים לתעסוקה בעמותת עתידים) ויעקב דור (מנכ"ל הקריה הטכנולוגית) בירכו אף הם על היוזמה וראו בכך מימוש של חזון שמשלב תעסוקה איכותית, השכלה וטכנולוגיה במקום אחד. לדבריהם, זוהי הזדמנות לצעירי הפריפריה לרכוש מקצוע והשכלה ברמה גבוהה ולהשתלב בעבודה מובטחת ומאתגרת בתעשיות המתקדמות. לדבריהם, הקמת הקריה הטכנולוגית מוכיחה שאפשר לשלב בהצלחה את המגזר השלישי והמגזר העסקי ולתת מענה שכולם נהנים ממנו.