אפליקציית קלין קוין (CleanCoin) מעודדת תיעוד, דיווח וניקוי של אשפה במרחב הציבורי ומתגמלת את המשתמשים בה באמצעות מטבע וירטואלי
אפליקציית קלין קוין (CleanCoin) מעודדת תיעוד, דיווח וניקוי של אשפה במרחב הציבורי ומתגמלת את המשתמשים בה באמצעות מטבע וירטואלי
האפליקציה הקהילתית קלין קוין (CleanCoin) שפותחה ע"י אדם רן וגל להט באמצעות IN-VENTech (החממה הטכנולוגית שפועלת תחת החברה הכלכלית של עיריית חיפה) זמינה להורדה באפסטור ובגוגל ועד כה הורידו אותה 30,000 איש.
פעולת האפליקציה הקהילתית קלין קוין (CleanCoin) פשוטה- כאשר המשתמש באפליקציה נתקל באשפה (למשל ערמת לכלוך או מצבור של זבל) הוא מקבל את אפשרות הבחירה בין שתי אופציות:
- לצלם את המפגע, לאסוף את הזבל ולצלם את המקום נקי
- לדווח על המפגע באמצעות צילום שלו.
היתרון באפליקציה הקהילתית קלין קוין (CleanCoin) הוא שהיא חוסכת שימוש ביישומים אחרים לצורך צילום המפגע, שמירת התמונות וחיפוש הכתובת המתאימה לדווח על הבעיה.
בנוסף, האפליקציה הקהילתית קלין קוין (CleanCoin) מתגמלת את המשתמשים בה:
- מי שבחר לאסוף את האשפה מתוגמל באמצעות תשלום במטבע וירטואלי שניתן למימוש בחנויות (הרשימה המלאה נמצאת באפליקציה ובאתר החברה)
- מי שבחר רק לצלם ולדווח על המפגע מקבל נקודות שנקראות קארמה שנצברות לזכותו באפליקציה.
למרות שהאופציה השנייה מקנה נקודות בלבד יש בה יתרון נוסף – היא יוצרת מפה שמהווה בסיס ארצי המאפשר לדעת את מיקום הפסולת בזמן אמת, מה שמאפשר למשל לרשויות לדעת על ריכוזי אשפה שלא היו מודעים אליהם.
בימים אלו מפתחי האפליקציה הקהילתית קלין קוין (CleanCoin) שוקדים על שיתופי פעולה עם נותני חסות, תומכים וכן גומרים ציבוריים ומסחריים בתחום איכות הסביבה במטרה אחת – להפוך את האפליקציה לתקן תעשייתי ולאימפקט (כלי השפעה) הניתן למדידה.
כבר היום האפליקציה הקהילתית קלין קוין (CleanCoin) שהתחילה מקהילה מקומית התרחבה לקמפיינים ברמה אזורית ועירונית, כך שאפשר להבין למה מפתחיה צופים התקדמות לרמה הארצית ואף העולמית. הם מאמינים שהאפליקציה שלהם מהווה פריצת דרך שעומדת לשנות את העולם בעיקר בגלל החידוש הייחודי שבה – מתן תגמול עבור ניקוי אשפה.