ארגון התקינה CEN אימץ את התקן הבינלאומי ISO 23590 כתקן אירופאי – מה שפותח את הדלת לייצוא מישראל של מערכות ביוגז ביתיות
ארגון התקינה CEN אימץ את התקן הבינלאומי ISO 23590 למערכות ביוגז ביתיות כתקן אירופאי – מה שפותח את הדלת לייצוא מישראל של מערכות להפקת ביתית של ביוגז מפסולת אורגנית
לאימוץ התקן הבינלאומי ISO 23590 למערכות ביוגז ביתיות כתקן אירופאי יש שתי מטרות:
- להפחית את התלות האירופאית בגז הפוסילי הרוסי ולהחליף 150 מיליארד מ"ק של גז המגיע מרוסיה (גז שמספק כמחצית מהחשמל ליבשת אירופה) בגז ממקורות אחרים
- להכפיל פי 10 תוך 8 שנים (עד שנת 2030) את ייצור החשמל האירופאי מביוגז – מטרה שהוצהרה לאחרונה ע"י נשיאות האיחוד האירופי
ביוגז הוא גז שמופק מחומר אורגני (למשל פסולת ביתית) ולכן נחשב למקור של אנרגיה מתחדשת שבכוחו לייצר חשמל ירוק, כך שהוא מפחית את השימוש (ואף מייתר אותו לגמרי) בדלקים פוסיליים כמו גז ונפט.
אימוץ התקן הבינלאומי ISO 23590 למערכות ביוגז ביתיות כתקן אירופאי פותח את השוק, מתיר את הייצוא ויאפשר את פעילותה באירופה של חברת הום ביוגז מישראל, חברת קלינטק שעוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק של מערכות להפקת אנרגיה בהיקף ביתי מפסולת אורגנית.
היקף הייצור של הביוגז הביתי דומה לזה של פאנלים סולאריים שמותקנים על גגות של בתים פרטיים, מה שמאפשר לכל בית לייצר את החשמל עבור עצמו.
מנכ"ל הום ביוגז אושיק אפרתי אמר עם אימוץ התקן הבינלאומי ISO 23590 למערכות ביוגז ביתיות כתקן אירופאי שאירופה לא לבד. לטענתו, משבר האנרגיה העולמי והמלחמה באוקראינה גרמו לממשלות רבות ברחבי העולם לצאת למרוץ נגד הזמן בחיפוש של מקורות אנרגיה חלופיים, כלומר פתרונות בתחום האנרגיה הירוקה.
הוא בירך על אימוץ התקן האחיד שיסייע לדבריו לאמץ פתרונות שונים של אנרגיה ירוקה (למשל מפסולת אורגנית) ולהקטין באופן משמעותי את הפליטות של פחמן דו-חמצני.
אימוץ התקן הבינלאומי ISO 23590 כתקן אירופאי נעשה בהובלה וביוזמה ישראלית ואת הכנתו הובילו חברת הום ביוגז (שמייצגת את מדינת ישראל בוועדת התקינה הבינלאומית) ומכון התקנים הישראלי