תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
מערכת תשתיות מאחלת הצלחה רבה לשרת האנרגיה החדשה הגברת קארין אלהרר
tashtiot 13 ביוני 2021 20:34 אין תגובות
מערכת תשתיות מאחלת הצלחה רבה לשרת האנרגיה החדשה הגברת קארין אלהרר

מערכת תשתיות מאחלת הצלחה לשרת התקשורת החדשה הגברת קארין אלהרר

בתקווה שהשרה החדשה תדע לנצל את משאב האנרגיה הגדול בעולם שמדינת ישראל התברכה בכל כך הרבה ממנו,

שמש.

במדינת ישראל יש יותר שעות שמש מרוב מדינות העולם ועדיין מזדחלת מאחור ברשימת המדינות המפיקות אנרגיה מהשמש

כולנו תקווה שהגברת אלהרר תגרום לכך שבישראל רוב האנרגיה תיוצר על ידי השמש, על גגות בנינים, קירות , גדרות, חומות, מאגרי מים, שטחים חקלאיים, הפוטנציאל קיים, יש בארץ מגוון רחב של טכנולוגיות מתקדמות לייצור חשמל סולרי ולאגירת אנרגיה.

כל שצריך זה לפעול להורדת כל החסמים הבירוקרטים ולקדם בכל הכוח את  מדינת ישראל להיות המובילה בעולם בייצור אנרגיה סולרית..

מאחלים מכל הלב לשרה החדשה הצלחה רבה בעמידה באתגר החשוב הזה.

 

קורות חיים

• כיהנה כיושבת-ראש הוועדה לענייני ביקורת המדינה.
• יושבת-ראש השדולה להעצמת האזרח במוסד לביטוח לאומי יחד עם ח"כ אורי מקלב.
• יושבת-ראש השדולה לחיזוק מעמדו של בית המשפט.
• יושבת-ראש השדולה לשילוב ילדים עם מוגבלויות במערכת החינוך.
• יושבת-ראש השדולה לזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות.
• כיהנה כיושבת-ראש הוועדה המיוחדת שדנה בחוק השידור הציבורי.

ח"כ קארין אלהרר נולדה בחולון בשנת 1977.

בשנת 2000 הוסמכה כעורכת דין, לאחר שסיימה תואר במשפטים בבית הספר למשפטים של המכללה למינהל. לאחר מכן עבדה כמה שנים כעורכת דין בקליניקות משפטיות.

בשנת 2006 סיימה לימודי תואר שני במשפטים עם התמחות בזכויות אדם ואזרח בבית הספר למשפטים של אמריקן יוניברסיטי בארצות הברית (Washington College of Law, American University ). במהלך לימודי התואר השני התמחתה בשני ארגונים אמריקניים מובילים העוסקים בזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות (AAPD ו-MDRI).

עם שובה לישראל השתלבה בעבודת הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלויות באוניברסיטת בר אילן. במסגרת זו הייתה שותפה להליכי חקיקה ממשלתית לקידום זכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות. בשנים 2008–2013 ניהלה את מערך הקליניקות המשפטיות באוניברסיטה. בתקופתה כמנהלת הוקמו שתי קליניקות נוספות: הקליניקה לזכויות קשישים וניצולי שואה והקליניקה למשפט עברי.

במקביל פעלה אלהרר בארגונים המייצגים אוכלוסיות מוחלשות בישראל, ובהם ארגון קשר, המייצג אנשים עם מוגבלויות, וארגון מידות, הבוחן אפקטיביות של עמותות. כמו כן, הייתה ממייסדי "התנועה למלחמה בעוני" הפועלת למתן סיוע משפטי למעוטי יכולת כלכלית וממקימי תכנית "שכר מצווה" למתן סיוע משפטי חינם לאוכלוסיות מוחלשות.

תחום עיסוק מרכזי של חברת הכנסת אלהרר הוא עולם המשפט והמאבק בשחיתות. אלהרר פועלת רבות לתיקוני חקיקה הקשורים לסדרי הדין, לפרקליטות המדינה, לחופש המידע, לזכות לפרטיות, ולוועדה למינוי שופטים, וכן לתיקוני חקיקה הקשורים להוצאה לפועל. כמו כן היא עוסקת גם בקידום מינהל ציבורי תקין והגברת השקיפות במוסדות המדינה.

חברת הכנסת אלהרר פועלת רבות בתחום זכויות הילדים. היא העבירה את חוק האומנה, המסדיר לראשונה את תחום האומנה, שמטרתו להפנות בעתיד יותר ילדים המוצאים מבית הוריהם באופן זמני למשפחות אומנה ולא למוסדות. כמו כן, היא מקדמת עם ארגונים רבים את הצעת חוק צעירים חסרי עורף משפחתי, שמטרתה לעגן מענה מהמדינה לצעירים בגילי 18 עד 25 שנשרו מבתיהם ואין להם מעטפת משפחתית. אלהרר הייתה גם מיוזמי חוק הפיקוח על מעונות היום, אשר עשה מהפכה ויצר מערך לפיקוח על פעוטונים שיש בהם ילדים עד גיל 3.

בנוסף לכל אלה, חברת הכנסת אלהרר פועלת רבות לקידום תיקוני חקיקה להגנה על זכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות ולשילובם.

ביוני 2015 מונתה אלהרר לכהן כיושבת-ראש הוועדה לענייני ביקורת המדינה. בדיוני הוועדה עלו לדיון דוחות מבקר המדינה במגוון נושאים, ובהם: צוק איתן (דיונים שהתקיימו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו), קהילת יוצאי אתיופיה, מכל האמוניה בחיפה, מכרזים תפורים במגזר הציבורי, קק"ל, ניצולי שואה, תקציב הביטחון, מכונים להתפתחות הילד, זיהומים בבתי חולים ועוד.

באוקטובר 2017 סיימה אלהרר לכהן כיושבת-ראש הוועדה לביקורת המדינה, וכיום היא חברה בוועדה לביקורת המדינה ובוועדת החוקה, חוק ומשפט.

חוקים בולטים שהעבירה ח"כ אלהרר:
1. חוק הפיקוח על מעונות היום – החוק קובע מערך פיקוח שלם ומסודר על מעונות יום שרשומים בהם שבעה פעוטות ומעלה, וכן קובע את התנאים ההכרחיים למתן רישיון (למשל היעדר עבר פלילי למפעילים, הקפדה על שלומם ובטיחותם של הפעוטות, התנאים הנאותים וההכרחיים לקיום מעון ועוד).

2. חוק המשכנתאות לאנשים עם מוגבלויות – החוק קובע כי אדם עם מוגבלות מקצרת חיים יוכל לקבל הלוואה לדיור עד גובה מיליון שקלים המגובה בביטוח חיים ללא חיתום רפואי, וסכום הביטוח יהיה מחצית מסכום ההלוואה. המדינה מצידה תסבסד עבור הזכאים את פרמיית הביטוח, ובכך תסייע להם בתשלומים השוטפים.

3. חוק האומנה – חוק המיועד להסדיר את מערך האומנה. החוק מגדיר את זכויות הילד באומנה (היכולת לקבל מידע, להשתתף ולהביע עמדה בנושאים שיש להם השפעה על חייו, זכותו לקבל מידע וכמובן יכולתו להגיש תלונה), את תהליך שילוב הילד במערך האומנה והפיקוח עליו, וכן את מעמדם, זכויותיהם וסמכויותיהם של ההורים הביולוגים מחד ושל הורי האומנה מאידך.

4. חוק למניעת חזרתו של עבריין מין לסביבת הנפגע – הצעת החוק מבקשת לאפשר לנפגע עבירה לפנות לבית המשפט בדרישה להרחיק את עבריין המין מסביבת מגוריו מרגע שחרורו. מטרת הצעת החוק היא לאפשר לנפגע העבירה לשקם את חייו ואת חיי משפחתו ולמנוע קרבת יתר, לעיתים דלת מול דלת, בין הנפגע והפוגע.

5. חוק חניה לנכים – החוק קובע כי רשות תִמרור מקומית תקצה מקומות חניה לכלי רכב הנושאים תג נכה בשטח פריקה וטעינה, במועדים שאינם מיועדים לפריקה ולטעינה ולא בנתיבי נסיעה.

Print Friendly, PDF & Email
קארין אלהרר

editor tashtiot |להציג את כל הפוסטים של tashtiot


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס