בעלי אלון רבוע כחול ירכוש 41% ממניות גלובל פאוור מניסן כספי ומילין לפידות תמורת 80‑90 מיליון שקל ויהפוך לבעל המניות הגדול בה עם 46.5%. לאחר הרכישה, יעלה חלקו בתחנת הכוח באר טוביה, שגלובל פאוור מחזיקה 25% בה, ל־43% בשרשור
דומה בחברת האנרגיה גלובל פאוור ובתחנת הכוח באר טוביה. נודע כי מוטי בן־משה על סף רכישת 41% ממניות גלובל פאוור מניסן כספי ומבית ההשקעות ילין לפידות, במהלך שהופך אותו לבעל המניות הגדול בחברה, עם 46.5%. כיום מחזיק בן־משה בכ־6% מהחברה, באמצעות רבוע כחול שבבעלותו המלאה.
שווי השוק של גלובל פאוור הוא 176 מיליון שקל. שווי המניות של בני הזוג כספי, שמחזיקים אותן באמצעות כר אקו אחזקות, הוא 61 מיליון שקל. בן־משה רכש גם 5.16% מבית ההשקעות ילין לפידות וסה"כ השקיע כ־80־90 מיליון שקל בעסקה דרך רבוע כחול.
המהלך משמעותי במיוחד עבור בן־משה ואלון רבוע כחול. אלון מחזיקה ב18.24% ממניות תחנת הכוח הגדולה בבאר טוביה, IPM. גלובל פאוור מחזיקה במישרין ובעקיפין ב־25% ממניות תחנת הכוח ועם הרכישה הופך בן־משה לבעל השליטה למעשה בתחנת הכוח באר טוביה, עם אחזקה של 43%.
בעל המניות הגדול בגלובל פאוור ערב העסקה הוא אהוד בן־ש"ך, שמחזיק ב־40.1% מהמניות. שותפו לשליטה בעבר הוא מייסד החברה, ניסן כספי שיחד עם אשתו דנה, מחזיק ב־35.4%. כספי הקים את גלובל פאוור ב־1999, ועם התפתחותה צירף שותפים, בראשם בן־ש"ך, שהחזיק במשותף איתו בשליטה במניות החברה, שהונפקה בבורסה לפני כשנה וחצי.
עם זאת, היחסים בין בן־ש"ך וכספי, שעבר להתגורר בגרמניה, אינם כתמול שלשום. כבר ב־2019 העמיד כספי למכירה את מניותיו תמורת 80 מיליון שקל. בני הזוג כספי עדכנו את דירקטוריון גלובל באמצע 2019 כי הם מנהלים מגעים ומשאים ומתנים עם מספר רוכשים פוטנציאליים למכירת אחזקותיהם בחברה. העדכון בוצע לקראת הנפקת הון של גלובל פאוור, שבה דולל כספי מעט. משבר הקורונה עיכב את המכירה והיא מתבצעת כעת.
גלובל פאוור עוסקת בתכנון, פיתוח, הקמה ותפעול תחנות כוח לייצור חשמל. הפרויקט המרכזי שבו היא שותפה הוא כאמור תחנת הכוח IPM, שהחלה לפעול לאחרונה בהספק של 451 מגה־ואט ובהשקעה כוללת המוערכת בכ־2.1 מיליארד שקל. ב־2019 הגדילה גלובל פאוור את אחזקותיה בתחנה, כשרכשה 6.25% מהון המניות של טריפל אם מידי מייסדי התחנה, משה טרי ומוטי פרידמן, תמורת השקעה כוללת של 46.75 מיליון שקל. טריפל אם מחזיקה ב־84% ממניותיה של IPM, שהקימה את תחנת הכוח.
גלובל פאוור מחזיקה גם בתחנת כוח בשטח מפעלי נייר חדרה בהספק 2 מגה־וואט ובפרויקטים עתידיים נוספים. עם זאת, חלק מהפרויקטים של החברה לא התרוממו בסופו של דבר והיא מתומחרת בשוק ההון בחסר.
רבוע כחול מחזיקה בשליטה בחברת הדלק דור אלון, אבל מפתחת גם פעילות אנרגיה משל עצמה, באמצעות הנתח שהיא מחזיקה בתחנה בבאר טוביה ובאמצעות רכישת תחנות גנרציה וקו־גנרציה. זאת, לצד פיתוח של פרויקטים בתחום האנרגיה הסולארית בישראל ובחו"ל.
לאחרונה זכתה החברה במכרז לבניית חמש תחנות כוח זעירות עבור התעשייה האווירית.
בן־משה, שהפסיד בהשקעה הראשונה שלו בארץ כחצי מיליארד שקל באי.די.בי פיתוח, רכש במקומה את אלון רבוע כחול מידי מחזיקי האג"ח שלה בהסדר ב־2016. זאת, לאחר שתחת בעלי השליטה הקודמים שרגא בירן, דודי ויסמן וארגון הקניות של הקיבוצים, הגיעה החברה להסדר חוב.
בן־משה השקיע 413 מיליון שקל ברכישה שכללה את השליטה בדור אלון, רבוע כחול נדל"ן ורשת כלי הבית נעמן, וכן פעילות לוגיסטיקה קטנה. בסדרת פעולות כלכליות אסטרטגיות הצליח בן־משה להעלות את שווי הנכסים של אלון רבוע כחול מכ־900 מיליון שקל ל־3.6 מיליארד שקל.
השארת תגובה