שרי ניר, מנכלי"ת לדיקו גרין, עלתה לנאום בכנס עשור לאנרגיות המתחדשות של מגזין תשתיות ודיברה על טכנולוגיות הממירים העדכניות, כאשר השיקולים משתנים בשוק המשתנה
מאת: אדיר פטל
"אני לא אדבר על הפתרונות שיש לנו על על הטכנולוגיות שיש היום. במערכות היום יש דילמה. פעם לא הייתה. אנחנו רואים את המגוון של הטכנולוגיות, יש ממירי סטרינג, יש ממירים בהספקים יותר גבוהים ואז יש את המכולות הענקיות. פעם לא הייתה דילמה והסיבה היא מגוון דברים שהשתנו. אם קודם היו אומרים לכם להקים שדה של 10 מגה-וואט הייתם ישר פונים לממיר סנטרלי. והסיבה הייתה ההבדלים הגדולים במחיר. הדבר הזה משתנה.
"כמובן שאתם יודעים שהשוק גדל בקצב מסחרר, אני מדברת על איפה הוא משתנה. אם הכל היה פעם באירופה אנחנו רואים שווקים חדשים, סין, הודו, ארה"ב, וזה גם משפיע. המיקומים החדשים יצרו שחקנים חדשים והוציאו הרבה מאוד שחקנים שלא הצליחו לעמוד בשינויים. המחירים של הפאנלים ירדו ונכנסו שיקולים אחרים. אי אפשר מבחינה לוגיסטית להכניס ממיר סנטרלי, אי אפשר לתת שירותים בחלק מהמקומות וכן הלאה.
"הפער השתנה מאוד בין הממירים. אם פעם היו לנו ממירים של 20 קילו-וואט עכשיו יש לנו ממירים של 150 קילו-וואט זה שינוי ענק. היום מקימים פרויקטים עצומים בסין עם ממירי סטרינג. גם פה בארץ יצאו בארץ עם הסדרות שישתמשו ב-AC ובסטרינג וזה תלוי בכמה דברים:
"איפה המערכת. אם יש לנו מערכת קרקעית פשוטה זה לא אותו דבר כמו פרויקט על גג שיש לו הרבה מאוד מגבלות. יש לנו פרויקטים בארץ שאי אפשר היה לשנות את בהם תנאי השטח, אם הכל היה פשוט לא היינו צריכים מהנדסים חכמים. יש לנו את הספק המערכת, מתח, יחס, דרישות הניטור ועוד.
"מעבר להנדסה יבואו הכלכלנים וישאלו כמה זה עולה, אנחנו יודעים היום שלא משקללים רק את המחיר לוואט אלא גם את המחיר של הממיר, וגם את הבאלאנס של הסיסטם, כמה המחיר יהיה. גם את ההשפעה היא של כל העלויות, שירות ואחריות. יש כאלה שרוכשים עם חמש שנים אחריות ויש כאלה שרוכשים עם אחריות לכל אורך חיי המערכת. צריך להתחשב בעוד עשרות גורמים כמו ההתקנה, הניסיון של היזם וכו'".