שיכון ובינוי ן ENEL הולכת לצעדים של חדשנות בלתי צפויים ומכריזה היום במסגרת וועידת ישראל לעסקים של גלובס על פתיחת מעבדה מיזם סטרטאפים שיעסוק בענף התשתיות והתעשייה המסורתית. הדיגיטציה הולכת בצעדי ענק וחודרת לשוק המסורתי כמנסה ליצור מציאות שמשנה את השפה והשיטה. זו בעצם בניית דרך שתרכז חברות הזנק שיתמקדו בענף התעשייה, תשתיות, בניה, תחבורה ועוד.
שיכון ובינוי ו ENEL הולכים לצעדים של חדשנות בלתי צפויים ומכריזה היום במסגרת וועידת ישראל לעסקים של גלובס 2018 על פתיחת מעבדת סטרטאפים שיעסוק בענף התשתיות והתעשייה המסורתית. הדיגיטציה הולכת בצעדי ענק וחודרת לשוק המסורתי כמנסה ליצור מציאות שמשנה את השפה והשיטה. זו בעצם בניית דרך שתרכז חברות הזנק שיתמקדו בענף התעשייה, תשתיות, בניה, תחבורה ועוד.
המעבדה, ששמה INFRALAB, תתמקד בשלושה תחומים – פיתוח תשתיות העתיד, פיתוח אמצעים מתקדמים לייעול תהליך הבנייה ושילוב אמצעים דיגיטליים בתפעול ובתחזוקה של תשתיות פיסיות.
ערן לוי, מנכ"ל ENEL ישראל "במעבדת החדשנות נייצר אינטגרציה בין ישן לחדש. באמצעות הטמעת טכנולוגיה מתקדמת נוכל נהפוך כל תשתית לחכמה יותר, בין אם מדובר בתשתיות אנרגיה, תחבורה או בניין.
המעבדה תספק לסטרטאפים גישה לטכנולוגיה ייחודית, ידע רב ומומחיות, ותאפשר לסטארטאפים להתפתח עסקית וטכנולוגיות בכיוון שאליו השוק הולך, על בסיס צרכים קונקרטיים של שתי חברות מובילות".
למה חברת חשמל האיטלקית נכנסה לפרויקט?
בהמשך הוועידה הולכת להיות מליאה בתחום המהפכה התעשייתית העולמית. אחד המרכיבים המשמעותיים במהפכה הרביעית הנה המהפכה הדיגיטלית. חברות האינטרנט עברו את זה לפני 20 שנה . והמובייל לפני עשור. וכעת לעולם התשתיות נכנס הדיגיטציה. המטרה של המהפכה התעשייתית הנה ניהול חכם של ביקושים וניהול אספקה בזמן אמת של מערכות תשתית. זה אתגר לא קטן.
הדטא עצמו יודע לתת שירות שמותאם ספציפית לפי הצריכה שלו ולדעת לבנות מוצר פרסונלי פר יחידת צריכה כמו משפחה או מנגנון מסחרי.
רוברט דנדה מנכל ENEL איטליה: " היום אנחנו מנהלים 65 מיליון לקוחות ואנחנו נוכחים ביותר מ30 מדינות ואנחנו מנהלים את הרשת בכל המדינות שאנחנו נציגים. אנחנו עושים דיגיטציה וחדשנות טכנולוגית לכל אותם מדינות. אנחנו מובילים מונים חכמים שזה המפתח ליצירת סמארט גריד בעתיד יש לנו 44 מיליון מונים חכמים בעולם. זה משולב עם חדשנות ומדיה דיגיטלית הם המפתח תוך ליצור את ניהול הרשת העתידית. השותפות עם שיכון ובינוי זו דוגמה מצוינת איך אנחנו הופכים את החדשנות לפרקטיקה אמתית. ביחד ניצור טכנולוגיות שלגמרי ישנו את הצורה של איך אנחנו עושים עסקים ואיך ננהל בעתיד את התשתית".
"החלטנו להיות חברת החשמל החדשנית והמובילה בעולם. אנחנו שמחים להיות כאן באירוע מרגש כזה ולהיות שותפים של שיכון ובינוי. אנחנו חברת אנרגיה אמנם, אבל אנחנו הולכים לחדשנות בכל העולם. לא רק חשוב להיות בחדשנות אלא מהיר ולהגיב למשק. היצירה של INFRALAB זה הפעולה שאנחנו עושים כדי לייצר דינמיקה חדשה דווקא כאן בישראל במדינה שמגיב מהיר לשינויים ועם חדשנות ביצועית. אנחנו רוצים להיות לבנות שותפות אמתית עם החברות סטרטאפ. אנחנו צריכים לתת משקל לפעולה אמתית".
הפרויקט הנו בתמיכה ושיתוף של רשות החדשנות שהוציאה מכרז לפני שנה וחיפשה שותפים להקמת המיזם שעוסק בין חברות הזנק לתעשייה מסורתית. הניה אלדן , מנהלת זירת הזנק ברשות החדשנות:" אני מתרגשת לראות את המעבדה הזאת מגיעה למימוש. אודות החדשנות כאן לתעשייה המסורתית והישנה כמו עולם התשתיות. זה הזמן לייצר את הצרכים לחדשנות בעולם התעשייתי. הרעיון להביא את הצרכים של התעשייה לצעירים בזמן אמת. אנחנו חזקים מאוד בצד הדיגיטלי. אבל לא בצד התעשייתי המסורתי, זה הזמן לשנות גישה " וליזום".
אורי בן-פורת, סמנכ"ל קיימות חדשנות ושיווק: " אנחנו מייצרים מעבדה שתעסוק בחיבור בין התשתית הפיזית לעולם הדיגיטלי. איך אנחנו יכולים ליצור את המידע תוך כדי עבודה ותנועה . איזה סוג של תשתית אנחנו בונים בתהליך בניה? תשתית חכמה שיודעת לדבר עם עיריות, מרכזי בנייה, כבישים, תאורה וכו' איך אנחנו מתחזקים אותה? איך מנהלים אותה? אתה יכול לתחזק אותה עם חיישנים, עם מערכות חכמות השאלה המרכזית במחקר היא איך מקימים, מה מקימים, ואיך מפקחים. כל הזמן אנחנו עוסקים בחיבור בין העולם הפיזי לעולם הדיגיטאלי. לדוגמה חברות הזנק של רחפנים באתרי בניה, יצירת חשמל בכבישים וכולי המעבדה תהווה פלטפורמה ליצירת החיבור הזה".