השר יובל שטיינץ הצהיר בוועידה כי אחת המטרות של משרד האנרגיה היא להעביר את התחבורה המקומית לשימוש בגז טבעי. הדרך תהיה להוריד את המיסוי על גז טבעי דחוס (CNG) ובמקביל להעלות מס על דלקים אחרים – זאת כדי לעודד שימוש בגז, הדרך השנייה היא להקים רשת תחנות תדלוק במיוחד עם ציי רכב כבד. זה ידרוש שת"פ עם רשויות מקומיות עבור הקמת תשתית. הדרך השלישית העתידית היא המרת צי הרכב הפרטי לשימוש בתאי מימן או חשמל. לי אישית לא אכפת המתווה כי שימוש ברכב חשמלי אומר שאת החשמל הוא קיבל מתחנות כוח שפועלות על גז".
שר האנרגיה יובל שטייניץ, שנכח בוועידת תחליפי הנפט ותחבורה חכמה שמתקיימת בתל אביב, הכריז על כך שינהיג שיטת מיסוי שתעודד את ציי הרכב לעבור לשימוש בגז טבעי. לדבריו "ההערכות הן שיש פי 3 גז בים מעבר למה שגילו. לאחר שמיפינו את הים ונמצא עוד גז נצטרך לייצא גז מעבר לחוזה שיש היום מול ירדן. במקביל אנחנו מקדמים הקמה של צנרת יצוא ארוכה לאירופה דרך קפריסין ועד איטליה"
השר הוסיף ואמר כ: "אחת המטרות שלנו היא להעביר את התחבורה המקומית לשימוש בגז טבעי. הדרך תהיה להוריד את המיסוי על גז טבעי דחוס (CNG) ובמקביל להעלות מס על דלקים אחרים – זאת כדי לעודד שימוש בגז", כך הצהיר הבוקר (ד') שר האנרגיה יובל שטייניץ, "הדרך השנייה היא להקים רשת תחנות תדלוק במיוחד עם ציי רכב כבד. זה ידרוש שת"פ עם רשויות מקומיות עבור הקמת תשתית. הדרך השלישית העתידית היא המרת צי הרכב הפרטי לשימוש בתאי מימן או חשמל. לי אישית לא אכפת המתווה כי שימוש ברכב חשמלי אומר שאת החשמל הוא קיבל מתחנות כוח שפועלות על גז".
כמו כן התייחס השר שטייניץ למשבר הגז שנרשם בחגים עם הפסקת ההזרמה ממאגר תמר. "בערב ראש השנה מתקשר אלי המנכ"ל ואומר שאין גז. אסדת תמר שהיא ספק הגז היחיד לישראל לא פעילה. תוך שעתיים נכנסנו למציאות חירום שהציבור כלל לא הרגיש אותה. לשמחתי תוך כמה שנים בודדות נהיה עם שלושה שדות ומצבי החירום הללו יעלמו",
לדבריו, בעוד כמה שבועות יסתיים המכרז להפצת 24 שטחי חיפושים לגז ונפט בים. "אנו מקווים לראות פה כמה חברות בינלאומיות. ההערכות הן שיש פי שלושה גז בים מעבר למה שגילו. לאחר שמיפינו את הים ונמצא עוד גז נצטרך לייצא גז מעבר לחוזה שיש היום מול ירדן ושיחות הייצוא גז למצרים וטורקיה. במקביל אנחנו מקדמים הקמה של צנרת יצוא ארוכה לאירופה דרך קפריסין ועד איטליה".
בנוגע לשימושים המקומיים לגז, השר יובל שטייניץ הזכיר את ההחלטה להמיר את הייצור גז מפחם לגז. "כבר היום 65% מהייצור נשען על גז וזה יוריד זיהום וישפר את בריאות התושבים. עוד הוחלט שלא להקים עוד תחנות כוח על פחם וביטלנו את התכניות הללו וההנחיה לחברת החשמל היא להפחית את השימוש בפחם בכ- 20%. ישנה טענה שאסור להסתמך על מקור דלק בודד וכבר היום אפשר לומר שתוך כמה שנים יהיו שלושה ספקי גז וזאת אחרי שנים של עיכובים טיפשיים בפיתוח השדות ואז תהיה לנו גיבוי וקיבולת". .