בהודעה לעיתונות שנשלחה היום 31.10.17, ובהמשך לממצאי דוח מבקר המדינה, יו"ר ועדת האנרגיה המתחדשת בכנסת, ח"כ יעל כהן פארן טוענת: "אנרגיה סולארית יכולה להיות קטר הצמיחה של המשק, אבל בפועל הנושא קבור תחת הררי בירוקרטיה".
ח"כ יעל כהן פארן (המחנה הציוני), יו"ר ועדת אנרגיה מתחדשת: "הספור של האנרגיה המתחדשת בישראל הוא עוד סיפור חלם מסדרת "רק בישראל". כאילו אין מספיק מכשולים העומדים בפני בעלי גגות שרוצים להתקין מערכת סולארית לביתם, מגיע מרכז השלטון המקומי ורוצה לגזור לעצמו קופון שמן על חשבון כיסו של האזרח הפרטי. הקופון השמן הזה נקרא היטל השבחה, שאותו דורשת הרשות המקומית מכל מי שמתקין מערכת סולארית לשימושו הפרטי. נוצר מצב אבסורד; הערים הגדולות בעולם יוצאות במיזמי ענק לעודד אנרגיה מתחדשת ומציבות לעצמן יעדים של 100% אנרגיה מתחדשת ורק בישראל, העיריות הופכות את המשפחה הממוצעת לפרה החולבת שלהן, ובפועל משמידות כל יוזמה ברוכה. אני עובדת עם שר הפנים וח"כים נוספים להארכת והרחבת הפטור מהיטל השבחה. אני קוראת לכל הגורמים המוסמכים, בואו נסיר את החסמים המגוחכים האלה, נמאס! אני לא רוצה לקרוא גם בדוח המבקר הבא שאנחנו עדיין לא עמדנו ביעדים של 2014."
לדבריה, יש עוד חסמי אנרגיה מתחדשת שחייבים להיפטר תוך חצי שנה וביניהם:
היטל השבחה – הדרישה של מרכז השלטון המקומי להטיל היטל השבחה על התקנת מערכת סולארית גורמת לחוסר כדאיות כלכלית ובפועל מבטלת כל יוזמה ברוכה לחיבור סולארי על גגות.
מרכז השלטון המקומי. ולכן יש להאריך את משך תקופת הפטור ולהרחיב את הפטור למערכות סולאריות גדולות יותר. למנוע סחבת בבדיקות של חברת החשמל לאישור התקנה והפעלה של כל מערכת סולארית על גג. יש לצמצם את התלות באישורי חברת החשמל, להכשיר מראש מספיק בודקים כדי לא להוות צוואר בקבוק.
חוק המקרקעין שלא מאפשר התקנת מערכות סולאריות על בתים משותפים ללא הסכמת 100% מהדיירים, טעון תיקון חקיקה בתמיכת משרדי הממשלה.