בדו"ח שפרסם הבנק העולמי השבוע הוא קובע כי בעשורים האחרונים הפכה ישראל ממדינה מדברית לעצמאית בתחום המים
השבוע, פרסם הבנק העולמי דו"ח בו קבע כי התנהלותה של מדינת ישראל אל מול משבר המים שפקד אותה, התמודדותה עם אופייה המדברי ובעיות המים החמורות, ויציאתה אל עצמאות בתחום המים, ראויה לציון לשבח ולדוגמא עבור מדינות נוספות בעולם.
הדו"ח, שנכתב בין הבנק העולמי למשרד הכלכלה ופורסם לקראת כנס ותערוכת WATEC ISRAEL 2017 שיתקיים שבוע הבא במרכז הירידים תל אביב (12-14.9) ובו ייקחו חלק נציגי הבנק העולמי שיגישו את הדו"ח לבכירי משק המים בישראל, מגיע בעקבו"ת נתונים מדאיגים המראים כי מצב משק, המים העולמי בכי רע. לפי התחזיות של האו"ם, ארגון המים העולמי, והבנק העולמי אנו צפויים להגיע למשבר חמור תוך 20 שנה- לפי תסריט קודר זה 66% מאוכלוסיית העולם תסבול ממחסור חמור במים.
בוחן את התנהלותה של מדינת ישראל מאז הקמתה, לאורך כל 7 עשוריה, בכל הקשור להתמודדותה עם בעיות בתחום אספקת המים ועל פתרונות חכמים שייצרה. כמו כן, מציין הדו"ח את ההתנהלות הממשלתית והרגולטורית שהובילה להצלחתה של ישראל בתחום.
בין מגוון הפרויקטים עליהם נכתב בדו"ח צוין פרויקט ההתפלה בישראל ששינה את שוק המים והתלות במשקעים ובמקורות מים טבעיים. כמו כן, התמקדו בפעולות ובהחלטות שקיבלה ישראל בנוגע לתחום המים, פעולות שהן ייחודיות למדינה ישראל ואינן קיימות במדינות אחרות. כך למשל העובדה שיותר מ-87% מהמים המושבים בישראל מגיעים לחקלאות והם מהווים כחצי מכמות המים המגיעה לחקלאות בישראל בכך, מצטמצמת התלות של החקלאים בגשמים.
באספקט הכלכלי ניתן הדגש על המהפכה המרשימה של השנים האחרונות, הייחודית לישראל, במסגרתה, העובדה שמשק המים בישראל הוא משק כלכלי סגור, לפיכך אין צורך בגבייה נוספת או נפרדת לענף המים. כמו כן תאגידי המים מפוקחים ובבעלות העיריות.
שר הכלכלה, אלי כהן, שיחדת ניו טק במשרדו פעלה לקידום כתיבת הדו"ח: "במהלך כל שנותיה הוכיחה מדינת ישראל כי היא מהמובילות בעולם בנושא מים הכולל טיפול במים, חדשנות בתחום וניהול כלכלי נכון. סקטור המים בישראל זוכה בדוח של הבנק העולמי לציונים רבים לשבח ולא בכדי. ישראל היא מהמדינות המובילות בעולם בסקטור המים וממשיכה להתקדם ולהתפתח בתחום".