הבניה צמודת הקרקע, שנתפסת לעיתים כלא אקולוגית, קיבלה תפנית ירוקה ופרויקטים רבים עושים שימוש בטכנולוגיות בניה מתקדמות שמאפשרות בידוד אקלימי ואקוסטי ומצמצמות את צריכת האנרגיה והמים במקביל למיסוך זיהומי רעש
האמצעים הירוקים לעיתים אומנם מעלים את עלויות הבניה אולם הם מציגים חסכון לטווח ארוך הבא לידי ביטוי בחשבון החשמל ובעלויות האחזקה הכוללות שיכול להגיע גם מאות שקלים בחודש.
השיטות השונות מתפרשות על מגוון תחומים, יש את הוותיקות יותר כמו הזכוכית הכפולה בחלונות– טכנולוגיה לא חדשה, אולם בארץ היא אינה נפוצה במיוחד. הזכוכית הכפולה משמשת גם כמבודדת חום יעילה וגם כמבודדת אקוסטית אפקטיבית. שיטה נוספת, חדישה יותר, היא זו העושה שימוש בבלוק "יהלום" או בלוק "זהב" (השמות בהתאם למותג היצרן). אלו בלוקים המרובים בחללי אויר ועשויים מפומיס – חומר מבודד וקל יותר מאשר בלוקים רגילים – הוא גם מבודד טרמית הרבה יותר טוב מקיר הלבנים הרגיל ובמקביל קל יותר ונוח יותר לבנאים בשטח. בנוסף, אלמנט חשוב שניתן לעשות בו שימוש הוא קל קר או לחילופין פוליריאטן מוקצף להשגת בידוד טרמי איכותי לבית. השימוש בחומרים אלו בגגות נותן אפקט משמעותי של שמירה על טמפרטורה מתונה בקיץ ובחורף וככל מעניק שיפור איכות החיים ומפחית השימוש באנרגיה.
בניה ירוקה אינה מסתיימת בטכנולוגיות, היא מתחילה בתכנון של מיקום השכונות, יכולת ניצול השמש – האור הטבעי והקולטים הסולארים על הגג וכמובן מזעור היקף עבודות העפר ושימוש מינימאלי בפסולות בנין. תכנון קפדני של הגבהים ושימוש מושכל בשכבות הקרע השונות יכול לחסוך כסף רב וכן, צימצום משמעותי של טיפול בעודפי עפר. לדוגמה אדמה כורכרית משמשת כתשתית לדרכים ואילו אדמה חרסיתית כתחליף לאדמת גינון ע"י השבחה וטיוב בזבל אורגני .
פרוייקט בעל אלמנטים ירוקים לדוגמא ניתן לראות בקיבוץ גבולות, בו עושים שימוש בבלוקי פומיס, בקולטי שמש סולארים ובשימוש נכון בשטחים הציבוריים. הקיבוץ, אגב, ממשיך בקליטת חברים חדשים שמעוניינים לחיות בפסטורליה של הקיבוץ הדרומי ולבנות את ביתם – בסביבה ירוקה ובניצול טרמי יעיל.
נמרוד רבר, מנכ"ל חברת קורום המנהלת פרויקטים של בניה בהתיישבות העובדת: "הטרנד הירוק מונע משני כיוונים, ראשית המודעות לאקולוגיה גדלה ובונים רבים רוצים להפחית את הנזק הסביבתי, שנית אנחנו רואים התפתחויות טכנולוגיות נגישות לבונים שמאפשרות מרחב בחירה זמין לבונים ולקיבוצים".
רבר מדגיש את חשיבות ההתייעצות עם מומחים ובעלי מקצוע על מנת לייצר פתרון אופטימלי בין עלות לתועלת: "הכל תלוי בתקציב, באזור האקלים, באזור הבטחוני, בטיב הקרקע, בקירבה לבסיסי צה"ל, ברעש מטוסים ועוד. חשוב להתאים את האמצעים לכל פרוייקט ספציפי, ישובים המצויים ליד שדות תעופה ישקיעו יותר בבידוד אקוסטי, לעומת זאת ישובי הבקעה ישקיעו יותר בבידוד טרמי בשל משרע טמפרטורות גדול בין היום והלילה וכמובן שישובי עוטף עזה ישקיעו יותר ויקחו בחשבון הגנות בטחוניות כנגד פצמ"רים".
רעיון וגישה חכמה,ושיהיה בהצלחה, נא גם לשים לב לעמידות בפני אש, או פצוץ שהחמרים לא יהיו
רעילים בזמן שרפה ,לא עלינו ,וימעיט נזקים במקרה פיצוץ חס וחלילה.
כל הכבוד