תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
אושרה תכנית להכשרה מהירה לתעשיית ההיי-טק בהיקף של 10 מיליון ש"ח
מערכת תשתיות 23 ביולי 2017 21:24 אין תגובות

בשורה לרוצים להשתלב בעולם ההייטק הישראלי: תכנית חדשה ביוזמת רשות החדשנות תספק מסגרת לימודים חוץ-אקדמית אינטנסיבית לתקופת זמן של כחצי שנה עד שנה, בשילוב התנסות מעשית ובהיקף של משרה מלאה

Print Friendly, PDF & Email
אושרה תכנית להכשרה מהירה לתעשיית ההיי-טק בהיקף של 10 מיליון ש"ח

כמענה לצורך הגובר של המשק הישראלי במהנדסים ומתכנתים איכותיים, המתבטא בביקוש למפתחי תוכנה העולה פי 2.5 על ההיצע בשוק (נכון לאפריל 2017), אישרה מועצת רשות החדשנות תכנית חדשה של הזירה החברתית-ציבורית להכשרה מהירה של עובדים בתחום ההייטק. מטרת התכנית היא להוות מסלול כניסה אלטרנטיבי להייטק שיהיה ממוקד בצרכי השוק (רק מקצועות נדרשים שהוגדרו ע"י הוועדה), מהיר (עד 12 חודשי הכשרה), ויפנה לאוכלוסייה איכותית- אקדמאים בוגרי מדעים מדויקים שמעוניינים בהסבה לתחום התכנות.

סיירות התכנות- Coding Bootcamps- הן טרנד עולמי של ממש, כאשר בארה"ב בשנת 2016, 70% מבוגרי התכנית השתלבו בתעשיית הייטק. מדובר בקורסים בחו"ל שעלותם נעה בין 15,000-30,000$, ואיכותם ידועה לטובה בקרב מעסיקים: בסקר Indeed שנערך בקרב 1,000 מעסיקי הייטק בארה"ב בשנת 2017, 84% מהם ציינו כי מבחינתם בוגרי קורסי סיירות התכנות הינם טובים באותה מידה או יותר מבוגרי מדעי המחשב באוניברסיטה. 80% מהבוגרים מרוצים מההכשרה שקיבלו (לפי סקר SwitchUp שבחן 1,000 בוגרי coding bootcamps בארה"ב בשנת 2016).

מודל הסיירות הישראלי החדש פותח בשיתוף פעולה של גורמי ממשלה ותעשייה, בהם משרד הכלכלה, רשות החדשנות, הממונה על תעסוקה במשרד הרווחה והשירותים החברתיים, משרד האוצר, המועצה הלאומית לכלכלה, IATI (איגוד ההייטק) ובכירים מהמגזר העסקי.

המודל כולל מסלול מענקים תחרותי, אשר יתגמל גופי הכשרה לתכנות בגין בוגרים שלהם שהשתלבו בשכר גבוה בתפקידי פיתוח בהייטק. המסלול ישים דגש על שילוב אוכלוסיות מגוונות בהייטק, בהתאם למדרג הבא: מודל התמרוץ הבסיסי יחשב את הפער בין המשכורת של הבוגר ששולב 15 חודשים לאחר סיום ההכשרה לבין 14 אלף שקל, ויכפיל אותו ב-8. מדובר בתמריץ אשר מיועד להרחבת פעילות הן של גופים קיימים והן של שחקנים חדשים מהארץ ומחו"ל.

מסגרות ההכשרה הן שינהלו את תהליך הקבלה בפועל ויחליטו על תנאי הקבלה- זאת במסגרת המכסות הבאות שנועדו להבטיח את איכות הבוגרים: לפחות 50% מהלומדים צריכים להיות בעלי תואר אקדמי במדעים, ורק עד 25% מהם בוגרי מדעי המחשב או הנדסה. כאשר הבוגר הוא בוגרת – המכפיל הזה הוא פי 10, ובמקרה של חרדים או ערבים הוא פי 12. היעד הוא לספק 250 עובדים חדשים כבר בתום השנה הראשונה, ולהגיע ל-450 עובדים חדשים בשנה השלישית.

בכדי לעודד רישום אוכלוסיות מגוונות יותר להכשרה, מסגרות יכולות לבחור להעניק מלגות מחיה במקרה הצורך. המענקים שיועברו לחברות ע"י רשות החדשנות יאפשרו להן לשלם מלגות קיום נוספות או להרחיב את היקף המלגות הקיימות. נעמי קריגר כרמי, ראש הזירה החברתית-ציבורית ברשות החדשנות, מדגישה כי "מחד, לחברות תהיה יד חופשית בקביעת המודל העסקי שלהם במטרה למשוך את הסטודנטים האיכותיים ביותר, ומאידך- רשות החדשנות תספק פיקוח כדי להבטיח את מבחן התוצאה- השמה איכותית של כוח אדם איכותי. כך, יתבצע פיקוח על איכות ההכשרה ע"י מומחים מהתעשייה אשר ישולבו כנציגי ציבור בוועדת המחקר, ויבחנו את המסגרות על פי תכני ההכשרה והרלוונטיות שלהם לתעשיית ההייטק, מבחני המיון ותנאי הקבלה, דרישות הגמר, סגל ההוראה וההדרכה ומידת שיתוף הפעולה עם תעשיית ההייטק על איכות ההכשרה".

נכון לחודש מאי השנה, בשוק קיימות 7,127 משרות פנויות, בעיקר של מהנדסים ומתכנתים. מכאן כי תוכנית ההכשרה הנוכחית תהווה מענה ראשון לצורך בהגדלת כוח האדם המיומן בהייטק שהציבה בפניה הממשלה בינואר השנה (במסגרת החלטה 2292), והוא אף ילווה בהמשך גם בתוכניות ארוכות-טווח, כמו הבאת כוח אדם מיומן מחו"ל ועוד.

קריגר כרמי מסכמת כי: "רוב מסגרות ההכשרה למתכנתים ומהנדסים כוללות לימודים מלאים ואינטנסיביים. מסלול סיירות התכנות החדש משמש למעשה מחויבות שדומה ללימודים אקדמיים- רק בפרק זמן יותר קצר. מדובר בהזדמנות לבוגרי מדעים מדויקים לשדרג משמעותית את שכרם בפרק זמן קצר, בין אם מדובר באנשים שלא עבדו כלל בתחום ההייטק, או באנשים שעבדו במקצועות אחרים ולא ממשים את מלוא יכולת ההשתכרות שלהם. עבור התעשייה מדובר בבשורה של ממש – כוח אדם איכותי אשר יהיה זמין בעתיד הנראה לעין".

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן בירך על המסלול החדש ואמר כי: "החלטת הממשלה בשנה האחרונה לעלות באופן משמעותי את תקצוב המכללות הטכנולוגיות, וכן את התקצוב באוניברסיטאות לטובת הגדלת כוח אדם לתעשייה תיתן את פרותיה בעוד כשנתיים. ההחלטה האמורה תסייע לתת פתרונות לטווח הקצר, זאת על רקע השפל ברמת האבטלה והמחסור בעובדים בתעשייה וההייטק".

אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, ציין כי: "מסלול ההטבה שאישרה היום מועצת רשות החדשנות הינו צעד חשוב להגדלת כמות המשתתפים בתעשיות עתירות הידע. המסלול מעודד יצירתן של "דלתות" נוספות, בנוסף ללימודים אקדמיים, לכניסה לעולם ההייטק. כפי שהראה בסקירתו השבועית הכלכלן הראשי של משרד האוצר – לימודי תכנות הם מנוע חשוב לניידות חברתית ומאפשרים לאנשים מכל רקע ליהנות משכר גבוה בסביבה חדשנית ומאתגרת. אנחנו מעודדים את אלה הרואים עצמם מתאימים למסלול קריירה כזה, לבדוק את האפשרויות להסבת מקצוע לתחום ההייטק.

"לראשונה", מוסיף אהרון, "אנחנו מפעילים מודל תוצאתי שיהווה תמריץ אמיתי לשלב את בוגרי ההכשרות הללו בחברות עתירות ידע. החידוש כאן הוא נושא ההכוונה והיכולת של הממשלה, על גופיה השונים, להביט על צרכי השוק ולנסות לסייע בכלים ממשלתיים לנתב אנשים למקצועות נדרשים עם כושר השתכרות גבוה. המודל נותן מענה כפול: זה אחד הכלים העשויים לסייע לבעיית המחסור בכוח אדם מיומן תוך הכוונת אנשים איכותיים לעיסוקים שישפרו את מעמדם הסוציואקונומי. ההייטק משווע לכוח אדם איכותי, זה החסם המרכזי לתעשייה שהינה קטר צמיחה המשמעותי ביותר במשק – תכנית זאת היא אחד הכלים שיתנו מענה בטווח הקצר לצורך הזה".

קול קורא ראשון לגופים מכשירים מיועד לצאת בסתיו 2017.

Print Friendly, PDF & Email
אהרון אהרון הייטק הכשרה רשות החדשנות

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס