במסגרת שיתוף פעולה של התעשייה הצבאית עם המכללה האקדמית להנדסה SCE ע"ש סמי שמעון פותח אב טיפוס אשר לדברי נציגי התעשייה הצבאית הוגדר כ"פורץ דרך"
אתמול הוצג לראשונה אב טיפוס של מערכת חדשנית ליצירת אנרגיה דיסקרטית מפאנלים סולאריים שפותח על ידי סטודנטים לתואר ראשון בהנדסת מכונות מהמכללה האקדמית להנדסה SCE. הדרישה לפיתוח המערכת הגיעה מהתעשייה הצבאית אשר פונה למוסדות האקדמיים להנדסה ברחבי הארץ באיתור אחר פתרונות טכנולוגיים הנדסיים המאתגרים אותה. נציגי התעשייה הצבאית שנכחו בעת ההצגה, הצהירו על המערכת כי מדובר בפריצת דרך חשובה.
גורמים בתעשייה הצבאית העלו צורך לפיתוח שיאפשר דרך חדשה וחבויה לשימוש באנרגיה מהשמש, ללא תפיסת שטח רב, ללא פגיעה בנוף הטבעי ובלי יצירת מחסור בשטחי חקלאות. הסטודנטים, יוני וייבורד, אחיקם נאור, ליאור זוארי ומורד רחמן, קיבלו עליהם אתגר זה ופיתחו את המערכת במסגרת פרויקט הגמר של התואר שלהם. הפיתוח יעבור לרשות התעשייה הצבאית.
במסגרת הפרויקט נבנה אבטיפוס המציג 2 פאנלים סולאריים: האחד חבוי מתחת לדשא והשני מתחת לדק עץ. הפאנל מורכב משני חלקים: האחד הנו ממשק חיצוני החשוף לשמש ומיועד להכיל בתוכו סיבים אופטיים בגובה פני השטח, והשני אחראי על תוכן והנגשת הסיבים האופטיים אל הפאנל בצורה יעילה אשר מכסה מבחינת הארה את כל הפאנל. באמצעות ניסויים שערכו הוכיחו הסטודנטים את היתכנות המערכת ואת יעילותה, כאשר היעילות הגבוהה ביותר הייתה 94.5% בהשוואה לתא פוטו-אלקטרי החשוף לגמרי לשמש.
במסגרת הצגת עבודות הגמר של הסטודנטים, הוצגו 3 עבודות נוספות, אשר גם הן הוזמנו מהתעשייה הצבאית וענו על הדרישות. שלושת הפיתוחים הנוספים יעברו אף הם לרשות התעשייה הצבאית. פיתוחים אלו הם: מתקן ליישור מוטות הנחשב לאתגר גדול מאוד היום בתעשייה, מערכת לפתיחת ונעילת צינורות מול כוחות גרר, ומערכת המאפשרת שינוע כלי עבודה מסביבה יבשה לסביבה נוזלית.
גורם בכיר בתעשייה הצבאית אשר בחן את האבטיפוס אמר: "הפיתוח שבנו הסטודנטים עונה על הצרכים של התעשייה הצבאית ועשוי להוות פריצת דרך בתחום ההתייעלות האנרגטית, שתהליכי שימור והתייעלות בה הם הליכים מתפתחים בתעשייה ובכלל".