תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
צה"ל יקבע את דרך הגנת אסדות הגז; בעלי הרישיון יהיו אחראים לאבטחה
מערכת תשתיות 8 ביוני 2017 23:35 אין תגובות
צה"ל יקבע את דרך הגנת אסדות הגז; בעלי הרישיון יהיו אחראים לאבטחה

צה"ל יקבע את דרך הגנת אסדות הגז; בעלי הרישיון יהיו אחראים לאבטחה

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק לפעולות אבטחה ימית לפיה צה"ל יהיה גורם המוסמך לתת הוראות לביצוע פעולות אבטחה לחברות הפעילות בשוק הגז הטבעי ובנפט באזור הכלכלי של ישראל, כולל אבטחה פיזית, אבטחת מידע ואבטחת מערכות ממוחשבות חיוניות שיש אינטרס ביטחוני באבטחת פעילותם.

החוק יחול על כל בעלי ההיתרים, הרישיונות וההחזקות וכן על חברת החשמל וחברות הנמלים. כיום, רק לשב"כ, למשטרת ישראל, לממונה על הביטחון במערכת הביטחון ולרשות הסייבר יש סמכויות הנחיה לביצוע פעולות אבטחה.

סגן שר הביטחון ח"כ אלי בן-דהן, אמר כי לגילוי מאגרי הגז ולפעילות המתקנים הימיים יש חשיבות כלכלית אסטרטגית גדולה למדינת ישראל ועל כן החליטה ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי להטיל על צה"ל את האחריות למתן ההנחיות.

ח"כ יעל כהן-פארן מהמחנה הציוני אמרה: "ברור היום לחלוטין שהכספים מהגז יהיו הרבה יותר נמוכים, ומחירי הגז בחו"ל יותר נמוכים ממחירי הגז של המונופול שלנו כאן בארץ. כל המסים שאנחנו משלמים על הגנת האסדות (ואנחנו צריכים להגן על האסדות, מוצדק לגמרי) יצאו קודם כל כדי להגן על האסדות, ומדובר במיליארדים. סיבכנו את עצמנו, את הגז אנחנו צריכים פה, אבל את הכסף מהתמלוגים של הגז, אם למישהו נדמה שנקבל בעתיד, העתיד הזה רחוק מאוד."

 

Print Friendly, PDF & Email
noble energy אבטחת אנרגיה אסדות גז נובל אנרגי צהל

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד