כחלק משורה של פרויקטים שמטרתם שימוש מוגבר בטכנולוגיות חדשניות והפיכת רמת-השרון לעיר חכמה
עיריית רמת-השרון מקדמת בשיתוף "מטרופולין" ומשרד התחבורה, פרויקט להחלפת תחנות האוטובוס ברחבי העיר לתחנות חדישות, נגישות ומתקדמות עם לוח דיגיטלי בעל מסך מגע אינטראקטיבי מתקדם, שיעדכן בזמן אמת על תנועת האוטובוסים ויקל על ציבור הנוסעים בתחבורה הציבורית.
תחנות האוטובוס החדשות מקורות ומצוידות במסך דיגיטלי עם צג ענק, עם מסך מגע שבו מעודכנים (באייקונים גדולים) כל העת זמני ההגעה של האוטובוסים, דבר שיקל על ציבור הנוסעים ובפרט על אוכלוסיית התושבים הותיקים ובעלי הצרכים המיוחדים, וכן המידע מעודכן באופן רציף ממאגר הנתונים של משרד התחבורה. באמצעות "נגיעה" על גבי המסך החדש יכול הנוסע לבחור את הקו המבוקש או את יעד הנסיעה שלו, ולקבל את כל המידע הרלבנטי ממנוע החיפוש.
בנוסף, מעודכנות בראש השלט כל הנסיעות הקרובות של הקווים העומדים לעבור בתחנה, והנתונים מתעדכנים בזמן אמת, ישירות ממערכת הרישוי ומרכז השלטים הארצי של משרד התחבורה. השלט מציג מידע בשלוש שפות: עברית, אנגלית וערבית, והוא אף מותאם לבעלי מוגבלויות, כך שאלה היושבים על כיסא גלגלים יראו את המסך, לאחר שיותאם לגובהם. השלט מצויד גם בלחצן הקראה ללקויי ראייה.פריצת דרך זו מספקת לנוסע מידע מעודכן תמיד, שחוסך זמן יקר ומשפר את השירות לנוסע בצורה משמעותית. בנוסף השלט הדיגיטלי מספק גם את המידע לגבי כל הקווים העוברים בתחנה, מיקום האוטובוסים על המסלול, תחנות העצירה לכל קו על פי החלופה הפעילה, ובנוסף קיים על הצג מקום להודעות ולחדשות, המוזן ומקושר למשרד התחבורה, למפעיל האוטובוסים ולעירייה.
צוות בראשות מנכ"לית העירייה, שירלי פאר יגרמן, מתכנן בימים אלו שורה של פרויקטים, שמטרתם שימוש מוגבר בטכנולוגיות חדשניות והפיכת רמת-השרון לעיר חכמה, אשר דואגת לשיפור השירות לתושב תוך התייעלות וחסכון במשאבים באמצעות טכנולוגיות מתקדמות. פיילוט ראשוני בארץ של התחנה המתקדמת החדשה, הוצב לאחרונה בשיתוף "מטרופולין" ומשרד התחבורה, בצומת הרחובות סוקולוב/ וויצמן ברמת-השרון והיוזמה כבר זכתה לתגובות חמות מהציבור. עיריית רמת-השרון משקיעה משאבים רבים במגוון יוזמות, שנועדו לשפר את איכות החיים בעיר ואת חזות הרחובות וכמו כן יביאו לשדרוג רמת-השרון כעיר חכמה ונגישה, שמסבירת פנים לכלל תושביה ומבקריה.
מנכ"לית עיריית רמת-השרון שירלי פאר יגרמן: "העירייה מתכננת בהמשך להרחיב את הפרויקט ולשדרג את כלל התחנות ברחבי העיר לתחנות דיגיטליות מתקדמות וזוהי ה"סנונית הראשונה" במשאבים העצומים שיופנו בעתיד הקרוב, לטובת הפיכת רמת-השרון לעיר חכמה ומתקדמת".
ליבנת כהן דן, מנהלת השיווק וקשרי הלקוחות של "מטרופולין, הוסיפה: "השילוט הדינאמי הוא ביטוי נוסף לקו אותו מובילה החברה בכל הנוגע לחוויית הנוסעים. מטרופולין שמה דגש על הנגשת המידע לציבור, על שילוב טכנולוגיות מתקדמות באוטובוס ומחוצה לו, ועל חדשנות בתחום השירות. אין לנו ספק כי תושבי רמת השרון הנוסעים בתחבורה ציבורית ייהנו מהשלט החדש, ומהשלטים שיותקנו בהמשך, ויפיקו מהם מידע רלבנטי וחיוני בזמן אמת".
*