במהלך תקופה זו יוקם צוות היגוי משותף למועצת המובילים ולרשות המיסים שילווה את כל תהליך המעבר מסולר לגז טבעי
גבי בן - הרוש, יו"ר מועצת המובילים, ודוד כוכבא, מנכ"ל מועצת המובילים
השבוע ערכה רשות המיסים שימוע למועצת המובילים בנושא הסדר המיסוי הירוק המתוכנן על ידה. במהלך השימוע הציגו גבי בן – הרוש, יו"ר מועצת המובילים, דוד כוכבא, מנכ"ל מועצת המובילים ודוד חיון, יועץ המועצה לענייני גז טבעי, את השגותיהם בנוגע להסדר. לטענת מועצת המובילים היא תומכת בהסדר שיאפשר חדירה מהירה של דלק ידידותי לסביבה כמו הגז הטבעי, אך עם זאת דורשת כי השימוש בגז טבעי יהיה כדאי כלכלית.
לטענת המועצה, נכון לעכשיו, ההסדר החדש אינו מעניק כדאיות כלכלית לכ- 40,000 משאיות מעל 10 טון, בעיקר כאשר תשומות הדלקים מהווים 35% מכלל תשומות ההובלה. אי הכדאיות הכלכלית נובעת ממספר נתונים, כגון: מחירה של משאית מונעת בגז טבעי, גבוה בכ- 20,000 יורו, ממשאית אשר מונעת על סולר. כמו כן, חידוש משק במשאית מופעלת במנוע סולר, מתבצע בתום 5 שנים, ובשל העובדה שמנוע סולר הינו בעל עמידות גבוהה יותר מבנזין ומגז טבעי, יהיה צורך להחליף רכב חדש כ- 3 פעמים ב- 10 שנים. בנוסף, מנוע סולר צורך כ- 30% פחות אנרגיה ממנוע בנזין וטיפול שוטף במנוע הפועל על סולר, זול משמעותית ממנוע הצורך בנזין ואלו הם רק חלק מהנתונים שהוצגו ע"י המועצה.
לטענת מועצת המובילים, במכלול הפרמטרים שנבחנו ברור באופן מובהק, כי אין כדאיות כלכלית למעבר רכב כבד, מ- 10 טון ומעלה לשימוש בגז טבעי, כתחליף לשימוש במנועים הפועלים על סולר, זאת כיוון שהפערים שהאוצר מציע של 64 אגורות בין מחיר הסולר למחיר גז לא מצדיקים כלכלית מעבר בשלב זה. בנוסף, לעמדת מועצת המובילים, אין היתכנות טכנולוגית להפעיל רכב כבד מונע על גז כי הוא נחות מבחינת ההספק והעמידות שלו ביחס למנועי סולר. כיום אחד הדברים החשובים בתחום המשא הכבד הוא משאית היברידית – כזו השומרת על איכות הסביבה ועדיין בעלת עצמה וכח המאפשר לה לשנע משאים כבדים.
בעקבות ההסתייגויות מסתמנת האפשרות שמשאיות כבדות, (דרוג המשקל יקבע בהמשך), יוחרגו מהחובה לעבור בהדרגה מסולר לגז טבעי לתקופה של כ – 5 שנים, כאשר במהלך תקופה זו יוקם צוות היגוי משותף למועצה ולרשות המיסים שילווה את כל תהליך המעבר מסולר לגז טבעי, כולל את נושא המשאיות הכבדות לאחר תקופת המעבר.
בנוסף, משרד האוצר בשיתוף מועצת המובילים, מתעתדים להכין סל הטבות לעידוד משאיות למעבר מסולר לגז טבעי, כגון: פטור מאגרת רישוי לרכב המונע על גז, פחת מואץ לרכבים המונעים בגז טבעי ועוד. כמו כן, משרד האוצר והמשרד להגנת הסביבה יעודדו באמצעות מענקים והליכי רישוי מקוצרים, יוזמות להקמת תחנות תדלוק אזוריות לצריכה עצמית וציבורית.