במטרה להעמיק את הקשר בין המחקר לתעשייה באמצעות שילוב הידע המקצועי והאקדמי
ראש המועצה האזורית רמת חובב, אנדריי אוזן - צילום: דודו גרינשפן
במסגרת יוזמה משותפת של הטכניון ומועצת נאות חובב התקיים אמש יום חשיפה בין מנהלי מחקר ופיתוח ממפעלים היושבים בתחומה של המועצה לבין חוקרי הטכניון בקמפוס שרונה של הטכניון בתל אביב. במטרה להעמיק את הקשר בין המחקר לתעשייה, באמצעות שילוב הידע המקצועי והאקדמי בין חוקרי הטכניון למערך המחקר והניתוח בתעשייה הקיימת בנאות חובב.
הרעיון לשיתוף הפעולה נולד לאחר ביקורו של נשיא הטכניון אשתקד, פרופסור פרץ לביא, במועצת נאות חובב. במהלך הביקור הציג ראש מועצת נאות חובב, אנדריי אוזן, את המודל של המועצה והשינויים שחלו בפארק התעשייה בשנים האחרונות, תוך שימת דגש על אפשרויות לשיתופי הפעולה במטרה להעמיק את הקשר שבין התעשייה לאקדמיה. מנכ"ל המועצה, אמנון בן דהן, הסביר כי שיתוף הפעולה עם האקדמיה הינו חלק משמעותי מהתוכנית האסטרטגית של המועצה.
במפגש נכחו בכירי מערך מחקר ופיתוח של המפעלים "מקסימה", "לוכסמבורג", "קופולק", "טבע", "אדמה מכתשים" "פריגו" ו"כיל – תרכובות ברום", לצד חוקרים מהטכניון בתחומי הנדסה אזרחית וסביבתית, הנדסה כימית, הנדסת מכונות ועוד. בהמשך, התחלקו נציגי המפעלים לשולחנות עגולים לפי תעשיות וזכו לסקירה מעמיקה מנציגי הטכניון, בהתאם לתחומי המחקר. לאחר המפגש, בחנו נציגי המפעלים והחוקרים שיתופי פעולה עתידיים, בהתאם לדברים שעלו מהמפגש.
"המועצה מאמינה כי שיתוף פעולה בין האקדמיה למפעלים הוא צעד הכרחי וחשוב לפיתוח התעשייה", אמר אנדריי אוזן, ראש מועצת נאות חובב. "יש למועצה ולתעשייה בנאות חובב שותפות עם מרבית המוסדות האקדמיים בארץ, ביניהם הטכניון, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, המכללה האקדמית סמי שמעון ועוד. אני בטוח כי שיתוף הפעולה עם האקדמיה ימשיך ויקדם את המהלכים החיוביים שהחלו במועצה בשנים האחרונות. אני מאמין כי המפגש עם חוקרי הטכניון, בעקבות ביקורו של נשיא הטכניון במועצה, מהווה את יריית הפתיחה לשיתוף פעולה מקצועי ומוצלח", הוסיף אוזן.
עודד רביב, מנהל היחידה ללימודי חוץ ולימודי המשך בטכניון: "היחידה שמה לעצמה למטרה ליצור, לחזק ולהעמיק את החיבור שבין הידע האקדמי של הטכניון לבין התעשייה. האקדמיה והתעשייה לא יכולות להתקיים ולהתפתח ללא קשר הדוק ורציף ביניהן, המבוסס על ערכים דומים של הפרייה הדדית ושיתוף פעולה. מפגש זה של מנהלי מחקר ופיתוח ממפעלים במועצה –נאות חובב, עם חוקרים מהטכניון, הוא ביטוי מובהק לרצון להעמקת חיבור זה. ההליך הינו חלק מהנחיית נשיא הטכניון שהיה בביקור במועצת נאות חובב, וכן מוביל אקדמית את התהליך, פרופ׳ וואיין קפלן, המשנה לנשיא וראש מוסד הטכניון למחקר ופיתוח״.