עשרות חברות ישראליות יציעו בימים הקרובים פתרונות לבעיית המים הקשה אשר נזקיה נאמדים במיליארדי דולרים
מערכת לטיהור מים. צילום: מפל אנרגיה ירוקה
בעקבות הבצורת הקשה שפוקדת את דרום מערב ארה"ב בשלוש השנים האחרונות, והסכם הבנות בנושא מים – שנחתם בין מושל קליפורניה, ג'רי בראון לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ייפתח, מחר, יום ג', בקליפורניה כנס בנושא, בהובלת תוכנית ניוטק ומינהל סחר חוץ שבמשרד הכלכלה והתעשייה
הבצורת החמורה שתוקפת את דרום מערב ארה"ב בשנים האחרונות, מוערכת על פי חוקרי אקלים כאחת הקשות במאות השנים האחרונות והביאה עד כה לנזקים הנאמדים במיליארדי דולרים למשק המקומי. בעקבות הבצורת ומשבר המים החמור במדינה, נחתם לפני כשלוש שנים הסכם הבנות בנושאי מים בין מושל קליפורניה, ג'רי בראון, וראש הממשלה, בנימין נתניהו.
משרד הכלכלה והתעשייה, באמצעות תוכנית ניוטק והנספחות המסחרית של המשרד בקליפורניה, יפתח מחר, יום ג', את סדרת המפגשים בין החברות הישראליות הפועלות בתחום פתרונות המים המתקדמים, מומחים ואנשי אקדמיה, לתעשייה ומקבלי ההחלטות בקליפורניה, הסובלת ממשבר קשה בתחום המים. בכנס שיתקיים בימים הקרובים, בלוס אנג'לס ובסן דייגו, ייקחו חלק עשרות חבורת ישראליות, אשר יציגו פתרונות לטיפול במשבר המים בתעשייה, בחקלאות ובאזורים האורבניים של המדינה, פתרונות שעתידים לקדם את קליפורניה לעתיד בר-קיימא. כן ידנו בו שותפויות טכנולוגיות בין חברות ישראליות לחברות מקומיות, מודלי מימון של פרויקטים העוסקים במים וקידום יוזמות לשמירה וחיסכון במים.
הכנס, ICWater, הוא המשכה של פעילות משותפת, הכוללת חילופי ידע ומשלחות, שפעלו בשנה וחצי האחרונות. בעקבות פעילות זו, חברות ישראליות רבות כבר השתלבו בשוק הקליפורני ויש עניין הולך וגובר מצד האמריקאים לאמץ ולהטמיע פיתוחים ישראליים, בהיבטים טכנולוגיים, רגולטורים והקמת משק מים מסודר.
עודד דיסטל, מנהל התכנית הלאומית לקידום טכנולוגיות מים ואנרגיה במשרד הכלכלה והתעשייה, ציין: "אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך אסטרטגי לשינוי תפיסה של ניהול משאב המים. תוצאות תהליך זה באות לידי ביטוי כעת בפרויקטים של חברות ישראליות בעולם, ואנו צופים ששיתופי פעולה אלו יובילו לגידול בהיקפי הפעילות וההכנסות, בעתיד הקרוב והרחוק".
גילי עובדיה, הנספח המסחרי של משרד הכלכלה בחוף המערבי של ארה"ב: "מדינת קליפורניה חווה משבר מים מהחמורים בתולדותיה, שהביא להכרזת מספר תקנות חירום מצד מושל המדינה, ג'רי בראון. הקשרים הטובים בין ישראל לקליפורניה מאפשרים שיתופי פעולה ברמה האקדמית, טכנולוגית, עסקית ורגולטורית והדבר מתבטא היטב בקאדר הדוברים שישתתפו בכנס, החל משרת החקלאות, דרך הממונה על משאבי המים, מנהלים בכירים בחברות כמו GE, Dow, Edison ועשרות תאגידי מים מקומיים. כל אלו יקיימו מפגשים עם חברות ונציגים ישראלים, על מנת ללמוד מישראל כיצד ניתן להתגבר על משבר המים הנוכחי״.