התברר כי בעלי העסקים מתכננים להעמיס את עלות החופשה על מחירי המוצרים והשירותים
ועדת השרים החליטה היום בצהריים כי הצעת החוק של ח"כ אלי כהן לסופשבוע ארוך, לא תקודם ללא הסכמת התעשיינים. מסקר שערכה נשיאות הארגונים העסקיים בתחילת חודש יוני בקרב 210 חברות ממגזרים שונים במשק, עולה כי הדרך המרכזית עימה מתכננים העסקים להתמודד עם ההצעה הינה העמסת העלות על מחירי המוצרים והשירותים. דהיינו, מתן חופשה בימי א', עתיד להוביל לעליית יוקר המחיה בישראל.
55% מקרב החברות בסקר דיווחו כי המהלך יביא לצמצום הפעילות העסקית בעסק. כמו כן כ- 30% מקרב החברות דיווחו כי המהלך יעודד אותן להעתיק פעילויות מחוק לישראל וכן לצמצם במספר המועסקים.
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, מסר כי "ההצעה כפי שאושרה בוועדת השרים נושאת איתה עלויות כבדות אשר, על פי תחשיבים של בנק ישראל, משרד האוצר והתאחדות התעשיינים, עלולות להגיע כמעט לאחוז תוצר, שהם כ- 8 מיליארד שקלים. התוצאה של תוספת ימי החופשה תהיה ייקור המוצרים, פגיעה בתנאי העובדים ובפעילות העסקית. לפיכך סיכמנו עם ח"כ אלי כהן, מנכ"ל משרד האוצר ומנכ"ל משרד הממשלה, כי ההצעה לא תקודם בטרם תגובש הסכמה מלאה עם התעשיינים, על מודל היישום של החוק ועל הדרכים להגדלה משמעותית של הפריון, רמת החיים והצמיחה בישראל".