במסגרת הסקירה של תחום הבקרה בענפי התשתיות ראיינתי את מנהל תחום המים העולמי בשניידר אלקטריק Jokin larrauri אודות תפיסת הניהול דרך עולם של חיישנים ומערכות מתוחכמות לניהול צנרת ומאגרי מים בסדרי גודל של עיר ומדינה, ובעיקר התמודדות עם האנרגיה הדרושה לשאיבה והולכת המים בלחץ.
איך עובדת מערכת מים לניהול עיר?
"כל המשאבות שנמצאים במערכת של עיר צורכות אנרגיה עצומה. לדוגמה לונדון, ברצלונה, סידני, לאס ווגאס, דאלס, מנצסטר, ליברפול.
"אנחנו מספקים את הבקרה, שליטה על האנרגיה, התוכנה גם מאפשרת לנו למצוא את הנזילות במקומות מסויימים שבהם יש נזק. הלקוחות שלנו יכולים לדעת היכן הבעיות ברמה פרטנית".
מה הערך מוסף של המערכת לעומת מערכות אחרות שקיימות בשוק?
יש כמה מהם. יש לך חברות כמו סימנס, ABB, או ג'נרל אלקטריק, ההבדל המשמעותי הוא שכל הטכנולוגיות שלנו זה התייעלות אנרגטית. השילוב של חברת אנרגיה שמבינה ביעילות וניהול של משאבים. עיר כמו ברצלונה צורכת מיליון קוב בשנה ואנחנו יודעים להביא יעילות ושילוב של תוכנה, חומרה, בקרה ותוצאת נזקים ומנהלת משברים בצורה יעילה. וזה משהו שאנחנו יכולים להביא לשוק השילוב הזה"
אבנר ברק סמנכ"ל השיווק של שניידר אלקטריק ישראל מוסיף: "במהלך ה- 20השנים הבאות העולם יהפוך להיות מבוזר יותר חכם יותר וידרוש יותר אנרגיה הולכת ופוחתת הדרישה להקמת מערכות בדידות. יש צורך לעבוד עם מערכות שמגדירות את סך דרישות של מערכת המים והעיר החכמה.
על מנת שניתן יהיה להפיק מכל המידע שנאסף תובנות שיכולות להוביל להתייעלות תפעולית. שניידר אלקטריק היא החברה היחידה שיש לה של בקרה מרמת הסנסור עד לרמת העיר והמדינה.