ח"כ יעל כהן פארן: הורגים בעלי חיים וקוברים את העושר הביולוגי תחת מלט וביטון
צילום: עמיר בלבן, החברה להגנת הטבע
תוכניות הבנייה במצפה נפתוח, אחד השטחים הפתוחים האחרונים שנותרו בסביבת ירושלים, נמצא בשלבי הכרעה וייתכן שכבר בחודש הבא תתקבל החלטה להקים עליו שכונת יוקרה. התכנית צפויה להרוס ערכי טבע נדירים רבים ואולי אף להכחיד כמה מעדרי הצבאים האחרונים שנותרו באזור.
הקרן הקיימת לישראל יצאה בקמפיין לחתימה על עצומה נגד הבנייה, והודיעה היום כי היא מארגנת את המדורה הגדולה בעולם ומזמינה את הציבור למדורת ענק של כ-3,600 עצים במצפה נפתוח, שליד שכונת רמות בירושלים, שייכרתו במיוחד לצורך האירוע. מצפה נפתוח, אחד האזורים היפים והמיוחדים בישראל, מיועד להריסה עבור דיור לעשירי ישראל ובקק"ל החליטו לנצל את ההזדמנות ולציין את החג בצורה גרנדיוזית.
"בואו לנצל לטובה את האסון הסביבתי ולארגן אירוע ממנו יוכל ליהנות כל הציבור שייפגע מקידום תכנית הבנייה: קק"ל תעקור את אותם 3,600 עצים, המיועדים לכריתה לטובת דירות היוקרה, ותעלה אותם באש ביום חמישי בערב באירוע פתוח לקהל הרחב. כי אם גם ככה הורסים, לפחות שכולנו נהנה…"
"המאבק על מצפה נפתוח, לו שותפים עיריית ירושלים, התושבים וכל הארגונים הירוקים, נמצא רגע לפני הכרעה. הדרך היחידה לשמור על מצפה נפתוח ירוק ופתוח היא להצטרף למאבק, להגיש התנגדויות ולצאת להפגנות." נמסר מקק"ל.
"למצפה נפתוח יש ערך אקולוגי עצום"
ח"כ יעל כהן פארן (המחנה הציוני) העלתה במליאת הכנסת שאילתא לשר האוצר בנוגע לתוכנית הבניה במצפה נפתוח. "לאור ממצאי הדו"ח על מימוש תכניות לאלפי יח"ד בירושלים וכן מימוש עתידי של עוד כ-70,000 יח"ד, מדוע הממשלה פועלת לקידום בניה במצפה נפתוח וסביבתו שתכחיד את העושר הטבעי שלו ותבטל שימושו כאתר טבע לתושבי ירושלים, במקום לפעול להתחזקות ירושלים פנימה?"
"למצפה נפתוח יש ערך אקולוגי עצום, המקום משמש כבית גידול למגוון רחב של בעלי חיים, כולל האוכלוסיה הירושלמית הגדולה ביותר של הצבי הישראלי. בשל הירידה המדאיגה במספריו, בשנה שעברה שונה מעמדו השימור של הצבי הישראלי מ"מאוים" ל-"סכנת הכחדה" ע"י הארגון העולמי לשימור טבע ׁ(IUCN). משמעות הכחדתו בתחום ישראל – הכחדתו הגלובלית.
ישנם יותר מ-10,000 מתנגדים לבניה במצפה נפתוח וביניהם עירית ירושלים, קק"ל, רשות הטבע והגנים, החברה להגנת הטבע, ארגוני סביבה וארגוני הגנה על בעלי חיים, אקולוגים, זואולוגים, בוטנאים ובכלל אנשי אקדמיה מובילים."