הרחבתה של תכנית "סביבה שווה" לשיפור הבריאות ואיכות החיים במגזר הערבי יוצאת לדרך. במסגרת התכנית: שיפור משמעותי בתשתיות טיפול בפסולת ב-74 רשויות, גידול משמעותי באיסוף כל סוגי הפסולת, שיקום מפגעי פסולת במרחב הציבורי, פיתוח גנים ונחלים עבור הציבור והגברת הפיקוח והאכיפה בנושאי סביבה
המשרד להגנת הסביבה מציג תכנית חדשה לטיפול בפסולת במגזר הערבי
הרחבתה של תכנית "סביבה שווה" לשיפור הבריאות ואיכות החיים במגזר הערבי יוצאת לדרך. במסגרת התכנית: שיפור משמעותי בתשתיות טיפול בפסולת ב-74 רשויות, גידול משמעותי באיסוף כל סוגי הפסולת, שיקום מפגעי פסולת במרחב הציבורי, פיתוח גנים ונחלים עבור הציבור והגברת הפיקוח והאכיפה בנושאי סביבה
בתמונה הראשית מימין לשמאל: ח"כ איימן עודה, השר להגנת הסביבה אבי גבאי ומנכ"ל המשרד ישראל דנציגר צילום: אורן זיו
בכנס שנערך ביום ג' 02/02/2016 ביפיע שבצפון הציגו השר אבי גבאי ומנכ"ל המשרד, ישראל דנציגר, את התכנית החדשה לטיפול בפסולת במגזר הערבי. במפגש השתתפו גם ח"כ איימן עודה, יו"ר הרשימה הערבית המשותפת וראשי רשויות מהמגזר הערבי, הדרוזי והבדואי – בניהם מאזן גנאיים, ראש עיריית סחנין ויו"ר ועד ראשי הרשויות הערביות בישראל.
"אנחנו נותנים היום תנופה ותקציב לתכנית לסגירת הפערים במגזר הערבי. זו דוגמא מובהקת לקשר שבין חברה לסביבה", ציין השר גבאי במהלך הכנס, ו מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, ישראל דנציגר הוסיף: "אנחנו מוציאים היום לדרך תכנית מקיפה לשיפור הבריאות ואיכות החיים במגזר הערבי. זו תכנית בהשקעה חסרת תקדים שתשדרג את המרחב הציבורי והסביבה ב-74 יישובים ברחבי הארץ. אנחנו ממשיכים בעשייה ובתוצאות ולא בדיבורים – נמשיך בצמצום פערים בחברה כדי לדאוג לאיכות החיים של כל תושבי ישראל".
צפו בסרטון לסיכום הכנס. קרדיט: המשרד להגנת הסביבה
יו"ר הרשימה המשותפת ח"כ איימן עודה בירך על המהלך ואמר: "קיימת תפיסה שגויה שבעיות סביבתיות הן 'בעיות של עשירים' כאשר בפועל דווקא אוכלוסיות מוחלשות הן הראשונות שנפגעות ממפגעים סביבתיים. היוזמה 'סביבה שווה', היא צעד ראשון, הכרחי וחשוב להתמודדות עם הבעיות הסביבתיות בישובים הערבים. בימים אלו כולנו, במיוחד תושבי אזור חיפה, מודאגים ועסוקים בנושאי סביבה וזיהום. זאת רק דוגמה נוספת לחשיבות הנושא, הרי מדובר בבריאות שלנו ושל ילדינו. לכן אני מברך על שיתוף הפעולה עם המשרד להגנת הסביבה בקידום תכנית זו, ואנו מקווים לראות את היישום בפועל בכל הכפרים והיישובים הערבים כבר בתקופה הקרובה".
המטרה: שיפור איכות חיי התושבים
הרחבת התכנית בהשקעה של 300 מיליון שקלים ב-74 רשויות תפעיל תקצוב מדורג לרשויות על פי התקדמות כל רשות. התכנית כוללת שיפור מערך טיפול ואיסוף הפסולת, תקצוב חדש לכלי אצירה, תשתיות אזוריות וציוד שוטף, שדרוג והקמת מתקנים לטיפול בפסולת, הרחבת פינוי המפגעים, הגברת הפיקוח והאכיפה היעודיים על ידי המשטרה ירוקה ואיגודי הערים, ליווי תפעולי לרשויות והתמקדות בפתרונות לתשתיות.
מטרת התכנית היא יצירת שינוי משמעותי בניהול מערך הטיפול בפסולת על כל זרמיה בישובים, תוך צמצום ההשפעות הסביבתיות בכל המרחב הגיאוגרפי, שיפור השירות הניתן לתושבים בישובים אלה וכתוצאה מכך, שיפור איכות חיי התושבים.
התכנית "בסביבה שווה" יצאה לדרך לפני כשנתיים בהובלתו של השר הקודם, עמיר פרץ והרחבתה של התכנית תאפשר למשרד להגנת הסביבה להוביל את השינוי באמצעות הליך מובנה, שיאפשר יישום הדרגתי ותקצוב משמעותי יותר.