תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
יו"ר חברת החשמל: 600 עובדים נוספים יפרשו בשנה הקרובה
מערכת תשתיות 14 בדצמבר 2015 13:38 אין תגובות

לדברי יו"ר הדירקטוריון יפתח רון-טל, מאז כניסתו לתפקיד לפני כחמש שנים פוטרו כ-400 עובדים. יו"ר הועדה לביקורת המדינה, קארין אלהרר: במשך השנים הרשויות הממלכתיות לא קידמו את הרפורמה המתחייבת, גדל חוב החברה ולא הוגברה התחרותיות

Print Friendly, PDF & Email
יו"ר חברת החשמל: 600 עובדים נוספים יפרשו בשנה הקרובה

חברת החשמל: 600 עובדים נוספים יפרשו בשנה הקרובה

לדברי יו"ר הדירקטוריון יפתח רון-טל, מאז כניסתו לתפקיד לפני כחמש שנים פוטרו כ-400 עובדים. יו"ר הועדה לביקורת המדינה, קארין אלהרר: במשך השנים הרשויות הממלכתיות לא קידמו את הרפורמה המתחייבת, גדל חוב החברה ולא הוגברה התחרותיות

בתמונה הראשית: יפתח רון טל, יו"ר חברת החשמל. צילום: גונן גלין. ועידת העתיד של ישראל 2013

בוועדה לביקורת המדינה נידונה היום (שני) מצבה של חברת החשמל לאור העיכוב המתמשך בביצוע הרפורמה בחברת החשמל. יו"ר הוועדה, ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) הזהירה כי "במשך השנים הרשויות הממלכתיות לא עשו את המתחייב: הרפורמה במשק החשמל התעכבה, עובדים זמניים – מונו כקבועים, גדל החוב של החברה, לא הוגברה התחרותיות ולא הושגה התייעלות בעבודה".

המשנה למנכ"ל משקד מבקר המדינה צבי ורטיקובסקי הוסיף, כי "כבר לפני 18 שנה הוחלט על הרפורמה במשק זה – ועד היום היא טרם בוצעה, ויכוח-מתמיד בין רשות החשמל לחברה גורר פער בין התעריף לאזרח – למאזן התשלומים של החברה, מצבה הכספי הולך ומחמיר, וניכרת חוסר-משילות מצד הממשלה בעניין". לדברי אורית פרקש-הכהן, יו"ר רשות החשמל, עמדת הממשלה דווקא ברורה מאד: הכנסת ייצור חשמל פרטי, תיאגוד חברת החשמל לחברות קטנות שפעילותן שקופה ועוד. תפקיד הרשות היה הכנסת היצרניים הפרטיים, ובכך היא נחלה הישג מרשים כאשר – למרות משוכות משפטיות – כבר 40% מהייצור נמצא בידיים פרטיות.

ח"כ יעקב מרגי (ש"ס) ביקש לשקול ברצינות הפרדה בין ייצור החשמל והפרטתו – לבין השארת חברת החשמל כמוליך בלעדי, ייעול עבודתה וחיסול גירעונותיה, ואילו ח"כ חיים ילין (יש עתיד) הזהיר כי "אין בעל בית היכול לנהל את המשבר במשק החשמל. 20 שנה מסתובבים סביב חוק שאיננו מיושם, ומשלם המיסים משלם זאת".

יו"ר דירקטוריון החברה, יפתח רון- טל, קרא לגבש קו אחיד במשרדי הממשלה בעניין הרפורמה, והבטיח כי אפילו עובדי החברה תומכים בביצועה. הוא קרא לתחרותיות בייצור, לפחות ב-50%, כאשר כיום מופרטים כבר 30% מהייצור, ואילו בין הלקוחות הגדולים, כבר 60% ממערך הייצור מופרט. הוא הדגיש כי הוצאת הייצור כולו מהחברה, יהיה מהלך חסר-אחריות ולדבריו, מאז כניסתו לתפקיד לפני כחמש שנים פוטרו כ-400 עובדים, ובמהלך השנה הקרובה הוא מקווה כי תירשם התייעלות נוספת, ו-כ-600 עובדים נוספים יפרשו". הוא הזהיר כי הכנסות החברה יורדות מדי שנה ב-10-8% בגלל כניסת יצרנים פרטיים, וללא רפורמה כוללת החברה תקרוס.

יודפת אפק-ארזי, סגנית מנהל רשות החברות הממשלתיות, הזהירה כי "התייעלות איננה יכולה להיות בכל מחיר, ובכל תכנית יש לבדוק תועלת מול עלות. הרפורמה כבר התרחשה כאשר נכנסו יצרניים פרטיים כה-רבים, והמצב השתנה מהותית מאז חוקק החוק בעניין".

ד"ר יהודה ניב, מנהל מינהל החשמל במשרד התשתיות הלאומיות, הדגיש את פעילותו של הצוות שהקים השר לעיצוב ניהול משק החשמל בעתיד, וכי סך כל תעריף החשמל הוא שקלול כל עלות פעילותן של תחנות הייצור, כאשר חלקן הוא בנות 25, 30 ואף ארבעים שנה, כאשר הנהנים העיקריים מהמצב הוא היצרניים הפרטיים.

Print Friendly, PDF & Email
חברת החשמל יפתח רון טל משק החשמל קארין אלהרר רפורמה רשות החשמל

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד