תחנת הכוח הישנה Widows Creek power plant באלבמה שעבדה על פחם ונסגרה באוקטובר של שנה שעברה הולכת להיפתח מחדש כמרכז נתונים של גוגל המונע על אנרגיה מתחדשת. שווי הפרויקט: 600 מיליון דולר
גוגל הופכת תחנת כוח פחמית למרכז שעובד על אנרגיה סולארית
תחנת הכוח הישנה Widows Creek power plant באלבמה שעבדה על פחם ונסגרה באוקטובר של שנה שעברה הולכת להיפתח מחדש כמרכז נתונים של גוגל המונע על אנרגיה מתחדשת. שווי הפרויקט: 600 מיליון דולר
בתמונה הראשית: תחנת הכוח הפחמית ווידוז קריק באלבמה שגוגל תסב למרכז נתונים. צולם ע"י United States Tennessee Valley Authority
"מרכזי נתונים דורשים תשתית גדולה כדי לפעול 24/7 ויש הרבה פוטנציאל בפיתוח של אתרי תעשייה גדולים כמו תחנות כוח פחמיות", אמר פטריק גאמונס, מנהל האסטרטגיות של מרכזי הנתונים של גוגל, "עשרות שנים של השקעות לא צריכים להתבזבז בגלל שהשימוש המקורי שלהן נסגר, אנחנו יכולים להפנות את השימושים של החשמל ותשתיות אחרות כדי לוודא שמרכזי הנתונים שלנו משרתים את המשתמשים שלנו בצורה מהימנה ברחבי העולם".
גוגל כרגע מתפעלת ונמצאת בשלבי תכנון של 14 מרכזי נתונים ברחבי העולם, כששמונה ממוקמים בצפון אמריקה, שניים באסיה וארבעה באירופה. מרכזי הנתונים הם המקום שבו גוגל מאחסנת את את רשת השרתים העצומה שלה וכבלי הסיבים האופטיים הנדרשים כדי לספק את הכוח לפעילות המקוונת שלה. גאמונס קורא למרכזי המידע "המנועים של האינטרנט" ומוסיף כי למנועים האלה נדרשת הרבה אנרגיה כדי לפעול.
תחנת הכוח הפחמית הגדולה, שפעם ייצרה 1.6 ג'יגה-וואט של חשמל, היום סגרה כבר 7 מ-8 הגנרטורים שלה, ומייצרת כרגע חשמל ל-200,000 בתים. ההיסטוריה של תחנת הכוח תשתנה לחלוטין בעקבות הסבתו למרכז הנתונים של גוגל, שמפעילה כבר שני מרכזי נתונים לחלוטין על אנרגיית רוח, באיווה ובאוקלהומה.
הפרויקט המוערך ב-600 מיליון דולר ינצל את קווי המתח הישנים כדי לספק חשמל למרכז, שלפי גוגל יספק עבודה לבין 75-100 אנשים. גוגל כבר פתחה בעבר מרכז נתונים באתר קיים בפינלנד כשהיא הסבה מפעל נייר למרכז נתונים. המרכז שלה בפינלנד נחשב ליעיל ביותר אנרגטית מאחר והוא משתמש במים מהנהר שהמפעל ניצב לידו, וגוגל יכולה להשתמש באותה טכנולוגיה בשביל הפרויקט שלה באלבמה מאחר וגם תחנת הכוח ניצבת על גדת נהר.
הבנייה של מרכז הנתונים צפוייה להתחיל ב-2016. גוגל כרגע משתמשת באנרגיה מתחדשת כדי לספק אנרגיה ל-35% מהפעילות שלה, ושואפת להפוך ל-100 אחוז אנרגיה מתחדשת.