במסגרת הסבב ורביעי של הליכים תחרותיים לבחירת זכייני חממות טכנולוגיות, נבחרו זכיינים חדשים בצפון הארץ. שר הכלכלה, אריה דרעי: "בשנים הקרובות יוביל משרד הכלכלה תוכנית אסטרטגית לפיתוח הצפון כיעד לאומי ותחום ההייטק יהיה אחת הנושאים המרכזיים בה"
זכיינים חדשים לחממות הטכנולוגיות בצפון הארץ
במסגרת הסבב ורביעי של הליכים תחרותיים לבחירת זכייני חממות טכנולוגיות, נבחרו זכיינים חדשים בצפון הארץ. שר הכלכלה, אריה דרעי: "בשנים הקרובות יוביל משרד הכלכלה תוכנית אסטרטגית לפיתוח הצפון כיעד לאומי ותחום ההייטק יהיה אחת הנושאים המרכזיים בה"
בהמשך ליישום הרפורמה שיזמה מינהלת תכנית החממות הטכנולוגיות של לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה, שעיקרה – בחירת זכייני חממות טכנולוגיות באמצעות הליכים תחרותיים פתוחים, הסתיים בהצלחה הסבב הרביעי של ההליכים התחרותיים, שבמסגרתו נבחרו הזכיינים הבאים:
1. קבוצת HealthO2 נבחרה להפעיל חממה טכנולוגית בנפת חיפה. הקמת החממה נשענת על שותפות של 4 גופים בעלי יכולות משלימות: החברות הרב לאומיות המובילות בתחומן Medtronic ו- IBM, קרן הון הסיכון הוותיקה פיטנגו ובי"ח רמב"ם. הקבוצה תקים את החממה בפארק מדעי החיים בחיפה ותשקיע בחברות בתחום רפואה דיגיטלית. הבחירה התבססה, בין היתר, על ניסיונם של בעלי המניות והצוות הניהולי של החממה, בהשקעה וליווי של חברות טכנולוגיות ועל הערך המוסף הצפוי עבור חברות החממה לאור היכולות המשלימות של בעלי המניות בתחום.
2. קבוצת טרנדליינס נבחרה להפעיל חממה טכנולוגית בתנאי חממת פריפריה בנפת עכו. חממת טרנדליינס מדיקל – משגב תתמקד בהשקעות בתחום המכשור הרפואי ותמשיך להפעיל את החממה במשגב אותה היא מפעילה ב- 8 השנים האחרונות. הבחירה התבססה, בין היתר, על ניסיונה הרב של הקבוצה בהשקעה וליווי שלחברות סטארט-אפ משלבי הפיתוח הראשוניים ועד למסחור המוצרים, בגיוסי השקעות המשך, ובמעטפת התמיכה שמעניקים החממה ובעלי מניותיה לחברות החממה.
3. קבוצת גליל טק ונצ'רס נבחרה להפעיל חממה טכנולוגית בתנאי חממת פריפריה בנפת גולן. החממה תתמקד בעיקר בהשקעות בתחום הביוטכנולוגיה והמכשור הרפואי, אך תעסוק גם בתחומי התוכנה והאינטרנט על מנת לתת מענה מייטבי ליזמים מהצפון. הקבוצה החליטה להקים את החממה בקצרין. הקמת החממה הינה שיתוף פעולה בין מספר חברות ישראליות: מיקאל, תב-מדיקל, פז עתיד פרוייקטים ונקסט נורת אשר פועלות ומשקיעות במגוון תחומים, ופעילות בעיקר באזור הצפון. הבחירה התבססה, בין היתר, על הניסיון התעשייתי של בעלי המניות ועל מחויבותם לפיתוח הגליל ולמתן מענה אזורי עבור חברות הזנק ויזמים בפריפריה.
שלושת הזכיינים הללו מצטרפים ל-11 זכיינים שנבחרו כבר בשלושת הסבבים הראשונים של ההליכים התחרותיים. הזכיינים שנבחרו ייהנו מתקופת זיכיון של 8 שנים במהלכה יוכלו לקבל תמיכה מהמדינה בשיעור השתתפות של 85% מהתקציב שיאושר לכל חברה. הזכיינים יעמידו נציגים של בעליי המניות, ועדה מייעצת וצוות מנוסה לניהול החממה אשר יהוו את הערך המוסף שיינתן לחברות חממה.
שר הכלכלה, אריה דרעי, הוסיף: "הצפון נמצא בפיגור משמעותי מול המרכז ואנו פועלים לחזק אותו במשרות איכותיות וביזמות. בימים אלו אנו שוקדים על תכנית ממשלתית רחבה לחיזוק כלכלי של הצפון ולתעשיית ההייטק יש חלק משמעותי בתכנית. אני מברך את הזוכים, שהם שילוב של חברות רב לאומיות, יזמים מקומיים ואנשי התעשייה. חממה טכנולוגית ברמת הגולן, באזור עכו ובחיפה היא בשורה חשובה לאזור ואני בטוח שהן יתרמו רבות לפיתוח הכלכלי של האזור".
אניה אלדן, ראש מנהלת חברות מתחילות וחממות של לשכת המדען הראשי: "בסבב הנוכחי של ההליכים התחרותיים אנו רואים שילוב של חברות מקומיות וחברות רב לאומיות מובילות אשר יאפשר מגוון רחב של אפשרויות תמיכה בחברות ההזנק והזדמנויות חדשות ליצירת קשרים ושיתופי פעולה חדשים. אנו מקווים שהגופים שלא זכו בסבב הנוכחי ישתתפו בהליכים התחרותיים האחרונים הפתוחים להגשת הצעות עד 21 בדצמבר 2015.
אבי חסון, המדען הראשי מוסיף כי: "תכנית החממות הטכנולוגיות הפכה דינאמית ואטרקטיבית מאוד עבור זכיינים אשר תרומתם ניכרת והם בעלי ערך מוסף משמעותי לחברות בשלב ההזנק. פיתוח ההי טק בצפון הארץ ויצירת מקומות תעסוקה עתירי טכנולוגיה בפריפריה הינם יעדים בעלי חשיבות לאומית ואנו גאים להוביל מהלך זה וצופים כי החממות הטכנולוגיות יאפשרו הקמת מרכזי פיתוח טכנולוגיים ומתקדמים אשר יקלטו חברות הזנק ויתנו מענה ליזמים וחברות גם באזורים הללו".