לאחר שהכנסת אישרה את מתווה הגז, התגובות מתוך הדיון ומחוצה לו לא מאחרות לבוא. עפר שלח: "להצבעה אין כל משמעות". זהבה גלאון: "המתווה רע למדינה ולא מקיים כלום ממה שהבטיח". הנציגים של מפלגת העבודה והרשימה המשותפת בזבזו את זמנם בהטחת האשמות אחת בשנייה
שותפות דלק ואבנר: אסור לבזבז זמן על עיכובים פוליטיים נוספים
לאחר שהכנסת אישרה את מתווה הגז, התגובות מתוך הדיון ומחוצה לו לא מאחרות לבוא. עפר שלח: "להצבעה אין כל משמעות". זהבה גלאון: "המתווה רע למדינה ולא מקיים כלום ממה שהבטיח". הנציגים של מפלגת העבודה והרשימה המשותפת בזבזו את זמנם בהטחת האשמות אחת בשנייה
בתמונה הראשית: יצחק תשובה, בעלי קבוצת דלק
לאחר הצבעה שנערכה היום (ב') בכנסת על אישור מתווה הגז שאושר על ידי הממשלה, בה 59 ח"כים תמכו בהחלטת הממשלה ו-51 התנגדו, קולות רבים נשמעים מבתוך הדיון ואף נשמעה תגובת שתי חברות הבת של אבנר חיפושי נפט ודלק קידוחים.
משותפויות הגז דלק קידוחים ואבנר נמסר: "הכנסת אמרה היום את דברה בהכרעה דמוקרטית. הכנסת אמרה היום "כן"
לקידום משק הגז הטבעי בישראל. כעת נפתחה הדרך לביצוע השקעות העתק הנדרשות לפיתוח מאגר "לוויתן" ולהרחבת פרויקט "תמר", באופן שיבטיח לישראל עצמאות אנרגטית מוחלטת וניצול של חלון ההזדמנות הגיאו-פוליטי לייצוא גז למדינות השכנות. תגליות הגז הן מנוע צמיחה עתידי של המשק הישראלי ויובילו להכנסות של מאות מיליארדי שקלים לאזרחי המדינה, לפיתוח התעשייה הישראלית וליצירת אלפי מקומות עבודה חדשים. מדינת ישראל איבדה שנים יקרות בגלל עיכובים פוליטיים ורגולטוריים, אך היום הכנסת הכריעה חד משמעית שיש לפעול לאלתר לפיתוח המאגרים. אסור לבזבז זמן על עיכובים פוליטיים נוספים, יש לסיים את ההליכים הנדרשים ולצאת לדרך חדשה".
להלן תגובת נובל אנרגי' לאישור המתווה בכנסת: "אישור המתווה היום על ידי הכנסת הינו צעד חשוב בדרך לאישורו הסופי. אנחנו קוראים לממשלת ישראל ליישם את המתווה במהירות האפשרית כדי שנוכל להתקדם עם פיתוח לוויתן והרחבת תמר. לאחר אישורו הסופי של המתווה נוכל לקדם ולהביא לידי סגירה את חוזי הייצוא הנדרשים, לבנות מחדש את צוותי העבודה של הפרויקט לסגור את חוזי הביצוע הנדרשים עם ספקים כולל ספקים מקומיים ולגייס את המימון החיצוני הנדרש. כל אלו יוכלו להביא להחלטת השקעה סופית בפרויקט לוויתן".
ח"כ מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני): "המחיר המשמעותי ביותר הוא של חברת החשמל. ממשיכים את אותו חוזה ולכן המחיר יעלה ברציפות כאשר בכל העולם הגז והחשמל יורדים. זה כשל שאין כדוגמתו. אתה יודע שזה ישראבלוף. לא היה צריך להסתמך על סעיף 52. מה שקורה עם הגז קורה עם הדיור ויוקר המחייה זה כשל שלטוני מתמשך וההצבעה היא האי אמון בממשלה. לא צריך שיפור בשולי המתווה אלא שינוי בשלטון".
ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת): "היום בפנינו שאלה בשווי אלף מיליארד שקלים והתשובה צריכה להיות חד משמעית לא למתווה. מונופול מכתיב מחיר גבוה. הצינור הנוסף מתמר חיוני ודחוף ואסור לוותר על הדרישה הזו. אני מקווה שנתניהו לא יצליח לעבור את משוכת הכנסת. זה יכול להיות הסיפור האופטימי של מאבק הגז ושל ציבור הפעילים והנאבקים".
חברת הכנסת זהבה גלאון (מרצ): "המתווה רע למדינה ולא מקיים כלום ממה שהבטיח. הוא כובל את המשק למונופול אימתני. המתווה מציע להפקיד בידי נובל ותשובה משאב טבע מרכזי שיאפשר להם לשלוט על השלטר של המדינה בשורת נושאים. לפני שבוע ניסו למכור לנו שהגז יישאר באדמה וחייבים לייצא למצרים והתגלית המצרית שמטה את כל הטיעונים אך רה"מ לא מתנדנד וממשיך להסביר איך נמשיך למכור גז למצרים. ח"כ יחימוביץ' שאלה אם היה מחדל בנושא המצרי ואני מעלה את האפשרות שהיה כאן זדון".
חבר הכנסת אחמד טיבי (הרשימה המשותפת): "מפלגת העבודה מעיזים להטיף לנו מוסר? איפה הייתם בהצבעה על איחוד משפחות? איפה הייתם כשנהרסו הבתים שלנו? לא ראיתי אפילו ח"כ אחד מבקר. אתם נעלמים כי זה מביך אתכם. אתם שולחים לנו מכתבים יהירים. תתנהגו כאופוזיציה בכל הנושאים החשובים לצדנו. חלאס".
חברת הכנסת ציפי לבני (המחנה הציוני): "לא ברחתי מחוק הטרור. הצבעתי בעדו ואלמלא ההתנהלות הבלתי נסבלת בחוק איחוד משפחות של חברי הליכוד הייתי מצביעה גם בעדו. ואני מתגאה בזה. אנחנו כאן להגן על השקפת עולמנו ועל מה שהמדינה צריכה להיות. אתם לא צריכים לבקש טובות כדי לקבל את זכויותיכם אז לא נעשה עסקאות בכל הנוגע לביטחון המדינה ולזכויותיכם. עכשיו תחליטו אתם אם טוב לכם לתמוך במתווה בלי קשר אלינו אלא לפי השקפת עולמכם". מתווה הגז הוא רמיסת כל שומרי הסף בישראל. אני לא קמה בבוקר לשנוא טייקונים ומי שהשקיע מגיעה לו תמורה אבל יש לשמור על האזרחים. המתווה מקבע מונופול והמדינה קושרת ידיה מאחורי הגב".
ח"כ עפר שלח (יש עתיד): "הדבר היחיד על סדר היום הוא ממשלה שאיננה מושלת. שר השיכון טוען שאינו יכול לקחת חלק בהחלטה אולי הגדולה בדורנו. ושר האוצר טוען שאינו יכול לעסוק בנושא. מי שלא יכול לעסוק בנושא כזה, שלא ייקח על עצמו את תפקיד שר האוצר. ורה"מ שמניח לשני שרים כאלו לא להתקיים ולא להתנהל. הצבעת הכנסת על מתווה הגז היא כמו הצבעה על מזג האוויר. אין לה כל משמעות".
ח"כ איימן אודה (הרשימה המשותפת): נצביע נגד בשתי ההצבעות. קראתי כל מיני ספקולציות ואני מבהיר שעמדתנו היא עקרונית נגד מסירת משאבי הטבע לטייקונים. לא נמכור מוחלשים בדיל. אנחנו בעד בריתות בין כל המוחלשים ונקבל את זכויותינו בראש מורם ולא כאנשים שיקבלו הטבות קטנות פה ושם על חשבון עמדה עקרונית".
ח"כ ינון מגל (הבית היהודי): "אני רוצה לדבר על טייקונים שצוברים נכסים ובונים פירמידות של נזק, של בכיינות וצעקנות נגד כל מה שמריח אחרת מהם. במציאות הם מובילים מציאות של פשיטת רגל ומנסים שנפשוט רגל יחד איתם. הם אבירים של הרס ולא של שוויון. אני מכיר את אותם רובין הודים ודון קישוטים שבונים תחנות רוח רק כדי שיהיה להם במה להילחם. בזים לזה ומתנגדים כי זה הבון טון. הם שמאלנים כי זה נכון לבון טון. ראינו כמה אנשים יצאו להפגנות שלכם. על 20 איש שיצאו קיבלתם תקשורת. יכול להיות שזה לא הסכם המעולה שבמעולים אבל תתקעו את זה כי תשובה יקבל יותר באיזה חצי שקל. תמנעו מליארדים לחינוך, לבריאות. מה אתם מציעים לציבור? שהגז יישאר באדמה?"
ח"כ ג'מאל זחאלקה (הרשימה המשותפת): מפלגת העבודה היא האמא של הגזענות. ח"כ שפיר מתעלמת ממני מאז כניסתי לכנסת. אפילו חברי הכנסת של ישראל ביתנו מישירים מבט ואומרים שלום. בושה וחרפה. תחזירו לי את האדמות שנישלתם בשם ערכים אוניברסליים. מי פגע בנו יותר הליכוד או העבודה? העבודה. משתינים עלינו מלמעלה בשם השמירה על הערכים והאוניברסליות. לאומנים. תסתכלו בפנים המכוערות שלכם".
ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני): "אילו הייתה הצבעה חשאית אין לי ספק שרוב ברור של הבית הזה היה מצביע נגד.השר דרעי מתעקש לא להצביע – ובדין. מה הוא השרת שלכם? עוד תקום ועדת החקירה שתסביר מי באמת מרוויח מהמתווה הזה".
חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו): "כולנו שחקנים או ניצבים במבחן הנאמנות שראש הממשלה רוצה לעשות לחברי הקואליציה שלו. אני אצביע נגד המתווה ונגד העברת הסמכויות. בקואליציה אף אחד לא קם והסביר למה הוא בעד חוץ מהשר שטייניץ".
חברת הכנסת שלי יחימוביץ' (המחנה הציוני): "שיקרתם לציבור בגדתם בו הכול כדי לשרת את הכסף הגדול. המתווה הזה מחקתם את כל הסמכויות של הריבון, את הפיקוח על המחירים, את היכולת לקבוע שיש בגבל עסקי ולהיאבק במונופולים. הגחתם כל מי שהיה מספיק אמיץ לדבר נגד. גזלתם את ההזדמנות הגדולה ביותר להורדת יוקר המחיה. אני מתביישת בשביל השר שטייניץ על הנאום שנשא כאן. אפילו אחרון הסוחרים לא היה מצדיק את מי שבא איתו במו"מ כמוך. לא היה ראש מדינה שעבד קשה כ"כ בשביל מונופול. יו"ר הכנסת אדלשטיין- הדיון במליאה הוא בושה וחרפה. שולחן הממשלה ריק בדיון על משק הגז? שר האוצר כחלון- איזו אכזבה. מראית העין של סיעת כולנו שמתלבטת. רק לשמוע את דברי השבח של הח"כים למתווה. הרי ברור שיש עסקה בין שר האוצר לרה"מ, עסקה רקובה שריח רע עולה ממנה. אנחנו יודעים שהבטחת לו את מספר האצבעות שיזדקק להן. יש לך הזדמנות אחרונה להראות בשביל מי אתה עובד- למען הטייקונים או הציבור הרחב?"
ראש האופוזיציה יצחק (בוז'י) הרצוג: "ההתנהלות בנושא הגז היא דוגמה קלסית להתנהלות הממשלה בשנים האחרונות רק טריקים ושטיקים. העיקר לא להנהיג ולא לעמוד מול הציבור בכנות. לא יכול להיות שאתה לא מבין מה אומר לך שר הכלכלה והממונה על ההגבלים העסקיים ושר האוצר והרוב בכנסת. אתה ראש הממשלה גם של מובילי המאבק. המתווה שהצעת אינו מתווה הגז ההוגן וההגון לישראל. זה לא עסק פרטי שלך. יש גבול להתעקשות ולעיוורון והרגע לעצור הגיע. אני בעד הגז אבל את המתווה יש לכתוב מחדש, להוריד את המחיר, לייצר תחרות אמיתי או פיקוח אמיתי ולא ישראבלוף. איך ייתכן שהפיקוח נשמט ממאות שעות דיונים? אתה לא שותף של חברות הגז. אתה אמור לייצג את האסרחים ולדאוג לאינטרסים של הציבור".
59 ח"כים תמכו בהחלטת הממשלה ו-51 התנגדו לה.
יו"ר הכנסת יולי יואל אדלשטיין הודיע בתום ההצבעה שהממשלה משכה את הדיון וההצבעה על החלטת הממשלה בהתאם לסעיף 31(ב) לחוק יסוד: הממשלה, להעביר לממשלה את הסמכות הנתונה לשר הכלכלה לפי סעיף 52 לחוק ההגבלים העסקיים, התשמ"ח-1988, בכל האמור בפעולות הנדרשות לשם הגדלת כמות הגז המופקת משדה "תמר" ולשם פיתוח מהיר של שדות הגז הטבעי "לוויתן", "כריש", "תנין" ושדות גז טבעי נוספים – הצבעה.