לאחר רבעון ראשון של שנת 2015 שבו הרווח התפעולי של דוראד היה כ-90 מיליון שקלים, הבוקר מדווחת דוראד על הרבעון השני שלה, בו הרווח התפעולי שלה עומד על כ-28 מיליון שקלים בלבד. רני פרידריך, מנכ"ל דוראד: "התוצאות צפויות בשל כך שזה רבעון של עונת מעבר"
הרבעון השני של דוראד: הרוויחה שליש בהשוואה לרבעון הראשון
לאחר רבעון ראשון של שנת 2015 שבו הרווח התפעולי של דוראד היה כ-90 מיליון שקלים, הבוקר מדווחת דוראד על הרבעון השני שלה, בו הרווח התפעולי שלה עומד על כ-28 מיליון שקלים בלבד. רני פרידריך, מנכ"ל דוראד: "התוצאות צפויות בשל כך שזה רבעון של עונת מעבר"
בתמונה הראשית: תחנת הכוח דוראד. צילום: יח"ץ
אלומיי קפיטל מדווחת על תוצאות דוראד אנרגיה לרבעון השני לשנת 2015: הכנסות לרבעון השני – כ-488 מיליון ש"ח (כ-129 מיליון דולר ליום 30 ביוני 2015). הרווח התפעולי – כ-28 מיליון ש"ח (כ-7 מיליון דולר ליום 30 ביוני 2015).
רני פרידריך, מנכ"ל אלומיי קפיטל: "התוצאות התפעוליות של דוראד ברבעון השני היו כצפוי לרבעון עונת מעבר (ביקושים ומחירי חשמל נמוכים יחסית). עליית מדד של 1.1% ברבעון גרמה לעליה חריגה בסעיף הוצאות המימון. לדוראד חוב בנקאי צמוד למדד מחירי הצרכן בסך של כ- 3.6 מיליארד ש"ח".
התוצאות הכספיות של דוראד אשר פורסמו במסגרת דוחותיה של קבוצת דורי יכללו בתוצאות אלומיי לרבעון השני. דוראד מציינת בדוחותיה כי הביקוש לחשמל מצד לקוחותיה הינו עונתי והוא מושפע, בין היתר, מהאקלים השורר באותה עונה.
חודשי השנה מתפלגים לשלוש עונות כדלקמן:
עונת הקיץ – החודשים יולי ואוגוסט
עונת החורף – החודשים דצמבר, ינואר ופברואר
עונות המעבר – (אביב וסתיו), החודשים מרץ עד יוני והחודשים ספטמבר עד נובמבר
הביקושים לחשמל בשעות פסגה גבוהים יותר בעונות החורף והקיץ וצריכת החשמל הממוצעת בעונות אלו בשעות הפסגה גבוהה מזו שבעונת המעבר ואף מתאפיינת בימים של שיאי ביקוש עקב תנאי אקלים קיצוניים של קור או חום. כמו כן, הכנסות דוראד בעונות השונות מושפעות מהשינוי בתעריפי תעו"ז (תעריף עומס וזמן שהינו תעריף חשמל המשתנה בהתאם לעונות השנה ובהתאם למקבצי שעות ביקוש במהלך היממה) שכן תעריפי התעו"ז גבוהים יותר בממוצע בעונת הקיץ לעומת תעריפי התעו"ז בעונות המעבר והחורף.
עוד מפרסמת דוראד בדו"ח שלה כי היא בוחנת את השלכות ההחלטה של רשות החשמל להורדת תעריפי החשמל וקביעת תעריפי עלויות מערכתיות.
אלומיי קפיטל (Ellomay Capital), שבשליטת שלמה נחמה, ושותפות קניר שבשליטת חמי רפאל ורן פרידריך, נסחרת בבורסת ה-NYSE MKT בארה"ב ובבורסה לניירות ערך בתל אביב. החברה משקיעה במיזמים שונים בתחומי האנרגיה והתשתיות בארץ ובחו"ל. לחברה השקעות ב- 16 תחנות פוטו-וולטאיות בהספק כולל של כ- 30 מגה-וואט באירופה, המחוברות כולן לרשת החשמל ומניבות הכנסות ממכירת חשמל. בנוסף, לחברה אחזקה עקיפה של 9.2% בתחנת הכוח הפרטית דוראד שבאשקלון (עם אופציה להגדיל את אחזקותיה ל-9.4%).