סופו של רגולטור: סמכויותיה של רשות החשמל עוברות רשמית למשרד האנרגיה. הרשות המאוחדת תמזג את מינהל החשמל והרשות לשירותים ציבוריים חשמל לגוף אחד שיעבוד תחת שר האנרגיה. לראשונה יוכנס משקיף מטעם המשרד להגנת הסביבה לרשות החשמל
אושר בממשלה: הרפורמה ברשות החשמל קיבלה מנדט
סופו של רגולטור: סמכויותיה של רשות החשמל עוברות רשמית למשרד האנרגיה. הרשות המאוחדת תמזג את מינהל החשמל והרשות לשירותים ציבוריים חשמל לגוף אחד שיעבוד תחת שר האנרגיה. לראשונה יוכנס משקיף מטעם המשרד להגנת הסביבה לרשות החשמל
בתמונה הראשית: יובל שטייניץ, שר האנרגיה. קרדיט: משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים
הממשלה אישרה פה אחד את הקמת רשות החשמל המאוחדת שתצא לפועל החל מחודש ינואר. בהתאם להחלטה תוקם במשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים רשות חשמל מאוחדת שתמזג את מינהל החשמל והרשות לשירותים ציבוריים-חשמל לגוף אחד ותפעל לפי מדיניות שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים ומדיניות הממשלה בתחומי משק החשמל. הקמת רשות החשמל המאוחדת נדרשת לאור הצורך ברגולציה ברורה וקוהרנטית שתגדיל את הוודאות ליזמים ותקיים תנאי משק תחרותיים.
בהחלטה נכנסה גם החלטה תקדימית: מינוי משקיף מטעם המשרד להגנת הסביבה ברשות החדשה שתקום. משמעות ההחלטה היא כי המשרד להגנת הסביבה יידע בזמן אמת על כל החלטות שיתקבלו בנושאי אנרגיה.
השר להגנת הסביבה, אבי גבאי: "לראשונה למשרד להגנת הסביבה יהיה משקיף בזמן שיתקבלו החלטות בנושאי אנרגיה ובכלל זה אנרגיה סולארית, אנרגיית רוח והמעבר לשימוש בגז. אנחנו שם כדי לוודא שנוכל לעמוד ביעדים להפחתת פליטות גזי חממה ל-2030 שתקבל הממשלה"
הבוקר פנו ארבעה פרופסרים למשפטים וכלכלה מהמכון הישראלי לדמוקרטיה ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה שיפעיל את סמכותו ולא יאפשר הכללת הרפורמה בחוק ההסדרים.
במכתב, כותבים פרופ' מרדכי קרמינצר, סגן נשיא המכון, פרופ' יותם מרגלית, פרופ' יובל פלדמן ופרופ' חנוך דגן, כי: "הכללת רפורמה מבנית כזו במשק החשמל בחוק ההסדרים עומדת לכאורה כנגד מדיניות ארוכת שנים של היועצים המשפטים ואין לה זיקה מהותית לתקציב או דחיפות מיוחדת והיא וטומנת בחובה שינויים מבניים מהותיים". עוד מוסיפים הארבעה, כי: "הכללת הרפורמה בעייתית במיוחד נוכח מאפייניה: הכפפת יו"ר הרשות במישרין לשר האנרגיה, מעורבות הדרג הפוליטי בקביעת תעריפים ועקיפת הרגולטור מההליך שנקבע בחוק משק החשמל".
בסיכום המכתב, מבקשים החתומים מהיועץ המשפטי לממשלה כי יאפשר דיון ציבורי פתוח ורציני על משמעויות המהלך: "ברור לכל שלא ראוי ששינוי מבני שכזה ביחס לרשות המנהלת משאב לאומי בעל ערך עצום, יתבצע בהליך מזורז שאינו מאפשר דיון ציבורי. נבקשך אפוא, להפעיל את סמכותך ולהורות על הוצאת פרק זה מחוק ההסדרים, על מנת לאפשר קיומו של הליך דמוקרטי תקין שיבחן את כלל ההשלכות והמשמעויות של השינוי המבוקש".