מדיניות משרד החקלאות היא לפעול לקידום ענף החקלאות באמצעות תמיכה ישירה ביצרנים באופן שלא יפגע בסחר ובצרכנים. המשרד מנהל מול משרד האוצר מגעים בנושא, בכדי להגיע למתווה תמיכה ישירה ארוך טווח בחקלאות
ה-OECD מפרסם את הדוח השנתי שבחן את המדיניות החקלאית בישראל
מדיניות משרד החקלאות היא לפעול לקידום ענף החקלאות באמצעות תמיכה ישירה ביצרנים באופן שלא יפגע בסחר ובצרכנים. המשרד מנהל מול משרד האוצר מגעים בנושא, בכדי להגיע למתווה תמיכה ישירה ארוך טווח בחקלאות
ארגון ה-OECD מפרסם את החלק הראשון של הדוח השנתי שבחן את המדיניות החקלאית במדינות הארגון, הדוח השלם שכולל התייחסות מפורטת למדיניות החקלאית במדינות השונות של הארגון יתפרסם בספטמבר. על פי הדוח לשנת 2015, המגזר החקלאי בישראל מהווה 1.4% מהתמ"ג ו-1.2% מכלל שוק העבודה.
בנוסף, ישראל מתאפיינת באזורים צחיחים וצחיחים למחצה וזמינות נמוכה של קרקע חקלאית (0.4 דונם לנפש בישראל, לעומת כ-2.5 דונם באיחוד האירופי ומעל 3 דונם בארה"ב, ללא שטחי מרעה). למרות כל אלה, המגזר החקלאי ניחן ביתרונות טכנולוגיים ייחודיים, במיוחד בתחומי ההשקיה ובמשק החלב, ההופכים אותו מודל למדינות רבות אחרות.
תמיכות בחקלאות נהוגות כמעט בכל מדינות הארגון. ישראל תומכת בחקלאים בעיקר על ידי "תמיכה במחירי שוק" (Market Price Support), באמצעות מכסים ומכסות (מכסות בענפי החלב והביצים). חישוב תמיכה זו מתבסס על הפרש המחירים בין השוק המקומי לשוק העולמי, ולכן גובה התמיכה יכול להשתנות משנה לשנה בהתאם לשינויי המחירים בשווקים השונים, מבלי שזה מצביע בהכרח על שינוי במדיניות או שינוי במגמה כללית של הקטנת תמיכה.
תמיכות בשיעורים משתנים נהוגות במספר מדינות. תמיכות אלו הן תמיכות המנסות לשמור על יציבות הכנסות החקלאים. גם התמיכה במחיר המקומי פועלת לייצוב הכנסות החקלאי. בנוסף קיימת תמיכה תקציבית בחקלאים (כגון תמיכה בהשקעות, השתתפות בפרמיות ביטוח). תמיכה זו יחסית נמוכה בישראל בהשוואה למדינות אחרות בארגון כגון מדינות האיחוד האירופי או ארה"ב, ולא עלתה לאורך השנים, למרות גידול בערך הייצור החקלאי של יותר מ-70% בעשור האחרון. המדינה גם משתתפת במימון של הספקת "שירותים כלליים" לענף החקלאות כגון מחקר ופיתוח, שירותי ביקורת ופיתוח תשתיות.
הדוח מציין כי ישראל צמצמה במהלך עשרים השנים האחרונות את התמיכה בחקלאות (תרשים בסוף המסמך). משקל התמיכות בחקלאות הוא רק 0.3% מהתמ"ג בממוצע לשנים 2012-14, בהשוואה לממוצע מדינות ה- OECD העומד על 0.8%.