עוד קראו בגרינפיס לחדול מעצימת העיניים והטיוח מצד המשרד להגנת הסביבה, ולהקצות משאבים לאלתר לטיפול במפגע החמור. בגרינפיס הדגישו כי במקום לסבסד נפט ואתרים פטרוכימיים על הממשלה לפעול מיידית לקידום אנרגיות מתחדשות ידידותיות לאדם ולסביבה
גרינפיס פתחו בעצומה: על הממשלה הבאה להעמיד את זיהום האוויר בראש סדר היום
עוד קראו בגרינפיס לחדול מעצימת העיניים והטיוח מצד המשרד להגנת הסביבה, ולהקצות משאבים לאלתר לטיפול במפגע החמור. בגרינפיס הדגישו כי במקום לסבסד נפט ואתרים פטרוכימיים על הממשלה לפעול מיידית לקידום אנרגיות מתחדשות ידידותיות לאדם ולסביבה
תמונה ראשית: זיהום אוויר. קרדיט: שאטרסטוק
דו"ח מבקר המדינה שפורסם אתמול (ג') מטיל ביקורת קשה על המשרד להגנת הסביבה. מהדו"ח עולה כי במשך שלוש השנים האחרונות לא דיווחו יחידות במשרד על אף מפגע סביבתי חמור. עוד עולה כי המשרד מטיל עיצומים כספיים מעטים בלבד על מפעלים שגרמו לזיהומי אוויר.
בתגובה לדו"ח המבקר החמור פתחו היום גרינפיס בעצומה הקוראת לממשלה הבאה להציב את הטיפול בזיהום האוויר בראש סדר היום. עוד קראו בגרינפיס לחדול מעצימת העיניים והטיוח מצד המשרד להגנת הסביבה, ולהקצות משאבים לאלתר לטיפול במפגע החמור. בגרינפיס הדגישו כי במקום לסבסד נפט ואתרים פטרוכימיים על הממשלה לפעול מיידית לקידום אנרגיות מתחדשות ידידותיות לאדם ולסביבה.
מתוך העצומה: "2542 אנשים מתים מדי שנה כתוצאה מזיהום אוויר בישראל. אבל, לפי דוח המבקר, המשרד להגנת הסביבה מעדיף לעצום עיניים, לטייח ולהסתיר נתונים מהציבור. המשרד האחראי על הגנת הסביבה אינו מבצע אף לא את המינימום המצופה ממנו ומתחמק מביצוע דגימות פתע. גם צעדי אכיפה לא ננקטו מול מפעלים מזהמים שלא טרחו להעביר דוחות כנדרש.
"זיהום האוויר אינו יכול להמשיך לעמוד בשולי סדר היום הציבורי, ואנו דורשים מהממשלה הבאה להציב את זיהום האוויר בראש סדר העדיפויות. נדרשים צעדים מיידיים לטיפול במפגעים הקשים העולים בחיי אדם. יש להעביר לאלתר תקציבים לפיקוח ובקרה על המפעלים המזהמים ולקחת אחריות על המחדל המתמשך". במקום לסבסד נפט ואתרים פטרוכימיים על הממשלה לפעול מיידית לקידום אנרגיות מתחדשות שישמרו על אוויר נקי, בריאות הציבור והאקלים", הוסיפו בגרינפיס.
תגובת המשרד להגנת הסביבה לדו"ח: "דו"ח מבקר המדינה מראה לאן הובילה מדיניות הקיצוץ במאבק בזיהום האוויר המסכן את חייהם של אלפי בני אדם בישראל.
המשרד להגנת הסביבה הכין תכנית לאומית להפחתת זיהום האוויר בתקציב של 680 מיליון ₪ אך לאחר קיצוצי הממשלה הוקצבו לתוכנית רק 100 מיליון שקלים.
למרות הקיצוצים, וכתוצאה מפיקוח ואכיפה נמרצת, הצליח המשרד להגנת הסביבה להביא להפחתה של עשרות אחוזים בזיהום האוויר מפליטות תעשייה, והמפעלים נדרשים לעמוד בתקנים מהמחמירים באירופה.
במפרץ חיפה ירד זיהום האוויר ב-70% בתוך 6 שנים והמגמה צפויה להימשך. הליך סיווג המפעלים על פי השפעותיהם על הסביבה הושלם, והמשרד מבצע בדיקות פתע בארובות מפעלים בעלי פוטנציאל זיהום אוויר גבוה, בכפוף למגבלות התקציב והמשאבים. בשנת 2013, בהעדר תקציב ירד שיעור הדיגומים בתעשייה, ובשנת 2014 עם קבלת תקציב בוצעו 257 דיגומי פתע.
המשרד פועל באופן שוטף לשיפור הרגולציה הסביבתית בתעשייה, ולפני שנה אף אושרה בממשלה, ביוזמת המשרד להגנת הסביבה, החלטה לקידום חוק רישוי סביבתי משולב בהתאם לסטנדרטים האירופאים המתקדמים ביותר בתחום".
[wysija_form id="4"]