בשבוע שעבר הגישו תושבי חבל אילות ובאר אורה תביעה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בדרישה מקצא"א להפסיק את הזרמת הנפט בצינור בו התרחשה דליפת הנפט הגדולה. בתגובה השיבה קצא"א כי היא רק ביצעה בדיקה בצינורות
קצא"א בתגובה לתביעת חבל אילות להפסיק הזרמת הנפט: זו הייתה רק בדיקה
בשבוע שעבר הגישו תושבי חבל אילות ובאר אורה תביעה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בדרישה מקצא"א להפסיק את הזרמת הנפט בצינור בו התרחשה דליפת הנפט הגדולה. בתגובה השיבה קצא"א כי היא רק ביצעה בדיקה בצינורות
בתמונה: דליפת הנפט בערבה. צילום: ארנון מעוז, תשתיות
בשבוע שעבר הגישו תושבי חבל אילות ובאר אורה תביעה לבית המשפט בבקשה להפסיק את הזרמת הנפט בצינור של קצא"א בו התרחשה דליפת הנפט הגדולה בעברונה. היום נידון הנושא בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, בנוכחות סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בבאר שבע השופטת שרה דברת.
בא כוחה של קצא"א, עו"ד אריה נייגר, אמר בדיון כי: "קצא"א לא חידשה את ההזרמה בקו. מה שנעשה הוא הדבר הבא, כחלק מהשלמת תיקון הקו, ובמצוות התקנות, נעשית בדיקת אטימות על פי התקנים שמחייבים. בדרך כלל, בדיקת אטימות נעשית על ידי הזרמה של דלק, לחיצתו, יצירת לחץ ומעקב האם יש דליפות. במקרה הספציפי הזה, מחמת הרגישות, הוכנסו מים באזור הרלוונטי כדי שגם אם תהיה דליפה, שתהיה דליפה של מים ולא של דלק, ולאחר הכנסת המים שזה מעשה חריג ולא תקני, הוזרם דלק כדי לדחוף את המים לקצה הצינור, ולהשאיר דלק בצינור משום שצנרת מתכת, אם תהיה כמה ימים עם מים בפנים היא תהרס, זה מקובל".
נייגר אף זרק עקיצה לעבר המשרד להגנת הסביבה כשאמר כי "כל מה שתיארתי עכשיו, הודע גם למשרד להגנת הסביבה, ומכיוון שהצטווינו, התחייבנו בפני בית המשפט, שכל מידע וחומר טכני יועבר לצד השני, זה מופיע גם בחומר שהועבר לצד השני. אני מניח, שמכיוון שמדובר בעמודים רבים הכתובים בשפה טכנית ובאנגלית, אני מניח שלא שמו לב לכך".
כזכור, לפני כחודשיים הגישו תושבי חבל אילות תביעה שדרשה להפסיק את הזמת הנפט בצינור שנפגע. בדיון בבית המשפט שנערך אז העלה המשרד להגנת הסביבה דרישות בפני קצא"א שרק המילוי שלהן יאפשר את הזרמת הנפט מחדש, חבל אילות תבע השבוע את הפסקת ההזרמה בטענה כי הדרישות עוד לא מולאו.
כעת בפייסבוק של אתר תשתיות: הגלריה המלאה של אסון הנפט בערבה. לצפייה לחצו כאן
הדרישות של המשרד להגנת הסביבה כוללות:
1. תוכנית מפורטת לתיקון וחיבור הצינור מחדש בנקודת הדליפה, שתגובש ע"י מהנדס חיצוני
בדיקת תקינות של הקו טרם הפעלתו.
2. מידע על סיכונים עבור קווי הדלק של קצא"א ופעולות לצמצומם תוך התייחסות למיקום ריכוזי אוכלוסיה, רגישות אקולוגית,נופית ושימושי קרקע.
תושבי חבל אילות ביטלו את תביעתם, אך עד למילוי התנאים של המשרד להגנת הסביבה וקבלת המידע מקצא"א לא יאושר חידוש ההזרמה בקו אשקלון אילת.
אסון דליפת הנפט התרחש בחודש דצמבר 2014 ובמהלכו זרמו כחמישה מיליון ליטרים של נפט גולמי מצומת באר אורה אל עבר שמורת עברונה. סך הכל נפרש תוואי הזיהום על פני 7 קילומטרים. המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה פתחו בחקירה פלילית לבדיקת נסיבות האירוע והיא נמצאת בעיצומה.
[wysija_form id="4"]