החוף במפרץ אילת שהיה סגור במשך כ-50 שנה תחת זכיון של חברת קצא"א, יפתח לציבור. זאת עקב קביעה של ועדה שהוקמה מתוקף החלטת הממשלה, והחליטה כי החוף הצמוד לריף הדולפינים יפתח לציבור הרחב
קצא"א שחרר את החוף במפרץ אילת שהיה סגור במשך 50 שנה
החוף במפרץ אילת שהיה סגור במשך כ-50 שנה תחת זכיון של חברת קצא"א, חוזר אל הציבור. זאת עקב קביעה של ועדה שהוקמה מתוקף החלטת הממשלה, והחליטה כי החוף הצמוד לריף הדולפינים יפתח לציבור הרחב
בתמונה הראשית: חוף גורדון, תל אביב. צילום: איתי שטרן
התוכנית לשיקום הערבה בעקבות דליפת צינור הנפט, שאושרה בממשלה, כללה בחינה של שימושי הקרקע בבעלות קצא"א ובהם החוף באילת. בתום הדיונים קבעה ועדה בין משרדית בראשות המשרד להגנת הסביבה ונציגים ממשרד הפנים, משרד האוצר, ומשרד התשתיות הלאומיות האנרגיה והמים כי החוף הצמוד לריף הדולפינים באילת יוחזר לציבור.
בדיקת הוועדה העלתה כי קצא"א אינה משתמשת בכשליש משטח החוף ובשלב הראשון, לאחר אישור הממשלה, ישוחררו לציבור כ-200 מטרים. בשלב השני יפתח חלק נוסף שכולל שמורה ימית בעלת מגוון ביולוגי יחודי ושוניות אלמוגים מרהיבות שיזכו להגנת המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים.
התוכנית שאושרה בממשלה לפני כארבעה חודשים קבעה כי על חברת קצא"א יופעל עיקרון המזהם-משלם, ובנוסף למימון שמעבירה החברה כבר היום לשיקום האזור המזוהם תקצה הממשלה תקציב ייעודי ותוספת כוח אדם לטיפול בקרקעות המזוהמות ושיקום אוכלוסיית בעלי החיים שנפגעו.
במסגרת התוכנית יושלמו פעולות היערכות המשרד להגנת הסביבה לאירועי חומרים מסוכנים עתידיים והוקם צוות מיוחד שבודק את כל היבטי הסביבה בפעילותה של קצא"א ביבשה ובחופים. סגן השר אקוניס: "החוף חוזר לבעליו הטבעיים: הציבור הישראלי".
בתגובה נמסר מעמותת צלול: "שחרור החוף שהיה בידי קצא"א לרווחת הציבור, כפי שדרשה "צלול" במשך שנים, הוא נכון וראוי. "צלול" קוראת כעת לסגן השר אקוניס שלא להסתפק בכך ולפעול בדחיפות לביטול תנאי הזיכיון של קצא"א, המאפשרים לה לבצע עבירות סביבתיות חמורות תחת חיסיון, ללא פיקוח ומגבלות ומבלי לתת את הדין. זהו, בעיני "צלול", אחד מתפקידו העיקריים של השר להגנת הסביבה בקדנציה הקרובה".
[wysija_form id="4"]