דו"ח ששוחרר לאחרונה על ידי המרכז הבינלאומי למערכות אנרגיית אוקיינוסים מראה שהאנרגיה הימית והאנרגיה ההידרוקינטית התקדמו קרוב יותר אל סף הכלכליות במהלך 2014
האנרגיה הימית ממשיכה לצמוח ברחבי העולם למרות מעצורים כלכליים
דו"ח ששוחרר לאחרונה על ידי המרכז הבינלאומי למערכות אנרגיית אוקיינוסים מראה שהאנרגיה הימית והאנרגיה ההידרוקינטית התקדמו קרוב יותר אל סף הכלכליות במהלך 2014
איגוד ה-OES, לאנרגיה המופקת מים, גלים, גאות ואוקיינוסים, מונה כעת 23 מדינות, לאחר שבשנה האחרונה סינגפור והולנד הצטרפו לשורותיו. האיגוד מפרסם את הדו"ח השנתי שלו בימים אלה על מצב הפקת האנרגיה. המסר העיקרי של הדו"ח הוא שלמרות שמגזרי האנרגיה הימית והאנרגיה ההידרוקינטית (MHK) ממשיכים להתרחב, הם עדיין עומדים בפני מספר אתגרים.
יושב הראש של ה-OES, חוזה לואיס וילאטה, מפרט בעניין ואומר כי "המשימה של ה-OES היא לטווח הארוך. אנרגיית אוקיינוסים היא עדיין שחקן קטן בשוק האנרגיה. התרומה של אנרגיית האוקיינוסים היא קטנה ולא תהיה משמעותית בעתיד הנראה לעין. אך עדיין, המדינות החברות ב-OES מכירות בכך שהפוטנציאל המסחרי של אנרגיית האוקיינוסים יכול לעזור לעמוד במכסה של אספקת אנרגיה נקייה ומקיימת".
מספר מדינות, כולל דנמרק, נורווגיה ושבדיה, העלו לדיון בפרלמנטים שלהם את השימוש בים שלהם לטובת אנרגיה. בריטניה הודיעה כבר כי היא מעוניינת בהקמת פרויקטים של אנרגיית גלים. ארה"ב שוקלת מספר חוקים פדרליים שיזרזו אשרות לפרויקטים של אנרגיה הידרוקינטית. מחוז נובה-סקוטיה שבקנדה הקים כבר תהליך אישור פיד-אין-תעריף לפרויקטים גדולים של אנרגיית גלים.
מלבד זאת, המחקר והפיתוח של הענף גדל במספר מדינות, בעיקר בסין, שם הושקעו 128 מיליון דולר ב-90 פרויקטים של אנרגיה ימית. ארה"ב השקיעה 41.3 מיליון דולר בשנת 2014, קנדה השקיעה כ-50 מיליון דולר מאז שנת 2010.
מספר פרויקטים הוקמו כבר ברחבי העולם, בעיקר בבריטניה, שם הושקו ב-2014 חמישה פרויקטי אנרגיית גלים ושבעת פרויקטים של אנרגיית גאות. הולנד גם הקימה שני פרויקטים של אנרגיית גאות. ארבעה מפתחים בקנדה קיבלו אישור להקים פרויקטים בהיקף של 17.5 מגה-וואט. בסין, פרויקט ג'יאנגקסיה לאנרגיית גאות משודרג בימים אלה מ-3.9 מגה-וואט ל-4.1 מגה-וואט.
[wysija_form id="4"]