משרד הכלכלה מדווח על מצב התעשייה הישראלית לקראת יום העצמאות: מספר העובדים בתעשייה הישראלי גדל מאז קום המדינה מ-65 אלף עובדים ל-400 אלף. הייצוא הישראלי מאז קום המדינה זינק מ-5 מיליוני דולר לכ-47 מיליארד דולר
משרד הכלכלה: מספר העובדים בתעשייה הישראלית גדל מאז קום המדינה פי 5.5
משרד הכלכלה מדווח על מצב התעשייה הישראלית לקראת יום העצמאות: מספר העובדים בתעשייה הישראלי גדל מאז קום המדינה מ-65 אלף עובדים ל-400 אלף. הייצוא הישראלי מאז קום המדינה זינק מ-5 מיליוני דולר לכ-47 מיליארד דולר
בתמונה הראשית: שר הכלכלה, נפתלי בנט
מטה כחול לבן הפועל במשרד הכלכלה והמשותף להתאחדות התעשיינים ולהסתדרות החדשה, פרסם היום נתונים לרגל יום העצמאות ה-67 של ישראל:
· התעשייה הישראלית שהעסיקה בשנת 1948 – 65 אלף עובדים, מעסיקה כיום קרוב ל- 400 אלף איש עובדים ישירים. דהיינו מצבת העובדים הישירים בתעשייה הוכפלה בקרוב ל- 5.5. הנתון של משרד הכלכלה מרשים אך ראוי לציין כי מאז קום המדינה אוכלוסיית המדינה הוכפלה פי 10.
מספר מפעלי התעשייה זינק מאז קום המדינה בשיעור דומה (כ-5.5), מכ-2,300 מפעלים בשנת 1948, לכ-12.4 אלף כיום.
היצוא התעשייתי (ללא יהלומים) גדל בתקופה האמורה בקצב מסחרר: מיצוא תעשייתי (ללא יהלומים) של כ-5 מיליוני דולרים בשנת 1948, ליצוא של כ-47 מיליארד דולרים בשנה החולפת, המהווה כ-40% ממכירות התעשייה.
1024 יצרנים ישראליים מסמנים בתו "מיוצר בישראל" (לעומת 760 ב-2013). מתוכם 706 עסקים מופיעים בקטלוג אינטרנטי (לעומת 500 ב-2013). 75% מהציבור מכירים את התו (ע"פ סקר שנערך לאחרונה).
ראש מטה כחול לבן, המשנה למנכ"ל, ינון אלרועי, ציין כי "התעשייה כחול-לבן היא נכס אסטרטגי של מדינת ישראל ומשולבת כמעט בכל ענף בישראל. הודות ליצירתיות של התעשייה הישראלית, היזמות, החדשנות והטכנולוגיה המתקדמת, היא הפכה גם למובילה בעולם. אנו ממקדים פעילותנו במציאת שביל זהב בין המאמץ להפחית את יוקר המחייה ובין שמירה על תחרותיות וייחודיות התעשייה הישראלית. גם בשנה הקרובה נמשיך להזכיר לציבור הרחב בישראל כי בחירה במוצר ישראלי מסייעת ומעודדת את התעשייה הישראלית ואת הגדלת התעסוקה בה".
יו"ר מטה "מיוצר בישראל" בהתאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר מציין כי "חוסנה של מדינת ישראל תלוי בכלכלתה כמעט כפי שתלוי בביטחונה. כלכלה בריאה תאפשר תעסוקה הולמת ושכר הוגן לאזרחי המדינה וזמינות של מוצרים המתאימים לצרכן הישראלי, איכותיים ותחרותיים במחיר. התעשייה הישראלית, שהינה המעסיק הגדול בפריפריה ומייצאת בגאווה מוצרי דגל לעולם כולו, היא האמצעי להשגת יעדים אלו. חיזוק התעשייה ע"י בחירה ברכש מוצרים ישראליים תחזק אותה ודרכה את כל אזרחי המדינה ותוביל לשיפור המצב הכלכלי ושגשוג. אנו מבקשים כי הציבור ישקול זאת במכלול שיקוליו בעת ביצוע רכישה קטנה כגדולה".
מנהלת האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות ויו"ר מטה כחול לבן, עו"ד עינב קאבלה ציינה כי "העדפת תוצרת ישראלית שומרת ואף מוסיפה מקומות עבודה. ביום העצמאות ה-67 של מדינת ישראל יש להמשיך ולעודד רכישת מוצר ישראלי תוך עידוד התעשייה המקומית ועובדיה וחיזוק חוסנה הכלכלי והחברתי של מדינת ישראל. ההסתדרות רואה חשיבות רבה בשימור ועידוד תעסוקה ישראלית, ואף חשיבות יתרה לכך בפריפריה, במסגרת זו אנו פועלים ונמשיך לפעול למען חיזוק התעשייה המקומית ועובדיה ולמען צמצום האבטלה תוך יצירת מקומות תעסוקה חדשים".
במשרד הכלכלה, התאחדות התעשיינים וההסתדרות מעריכים, כי על כל עובד בתעשייה נוצרות בין שתיים עד שבע משרות ביתר ענפי המשק – בדגש על מגזר השירותים הסובב את התעשייה. שירותים אלו מספקים לתעשייה שירותי הובלה, ביטוח, קייטרינג, שירותים פיננסים ועוד.
[wysija_form id="4"]