מפעל הוד חפר מספק דליפת אמוניה שניה בחצי שנה, כשבאירוע הקודם היה בנובמבר נהרג כבאי, אדם אחד נפצע בינוני ועשרות תושבים נפגעו קל. באירוע הנוכחי לא נרשמו נפגעים
דליפת אמוניה בפעם השנייה בחצי שנה במפעל הוד חפר
מפעל הוד חפר מספק דליפת אמוניה שניה בחצי שנה, כשבאירוע הקודם היה בנובמבר נהרג כבאי, אדם אחד נפצע בינוני ועשרות תושבים נפגעו קל. באירוע הנוכחי לא נרשמו נפגעים
בתמונה הראשית: מיכל האמוניה במפרץ חיפה – צילום: הקואליציה לבריאות הציבור
הדליפה הנוכחית במפעל הוד חפר אירעה בשל עבודות תחזוקה שהיו במפעל, ובמסגרת האירוע המשטרה חסמה את כביש 4 לנסיעה כדי שלא לסכן את בריאות הנוסעים. היום (ד') משרד הכלכלה הורה על סגירת המפעל עד לבדיקה נרחבת של הסיבות לתקלות החוזרות ונשנות באספקת האמוניה של המפעל, מאחר וככל הנראה התקלה הנוכחית זהה לחלוטין לתקלה הקודמת.
בעקבות האירוע בנובמבר, בו נהרג הכבאי סאמר עסלי, התקיים דיון חירום בכנסת בנושא הטיפול באמוניה בישראל. הדגש היה מיכל האמוניה הענק של "חיפה כימיקלים" במפרץ חיפה, שמסכן רבבות תושבים, והעיכוב בהקמת מפעל אמוניה בנגב עליו החליטה הממשלה באוקטובר 2013. בדיון בכנסת נמתחה ביקורת על משרדי הממשלה השונים ובראשם המשרד להגנת הסביבה על שהמכרז להקמת המפעל אינו מתקדם בדחיפות הראויה, ולפיכך מתעכבת גם סגירת המיכל בחיפה.
בעקבות הדליפה החוזרת ממפעל "הוד חפר" נמסר מעמותת "צלול": "באוקטובר 2013 החליטה הממשלה להקים מפעל ליצור אמוניה בנגב, כדי לקדם את סגירת מיכל האמוניה המסוכן במפרץ חיפה, אולם עד כה לא נרשמה כל התקדמות בנושא, והמיכל המיושן והרעוע ממשיך לסכן רבבות תושבים מדי יום. לפיכך אין מנוס אלא להוציא את הטיפול בנושא מידי המשרד להגנת הסביבה ולהעבירו לטיפול משרד ראש הממשלה, שיוכל לשחרר חסמים ולקדם את הקמת המפעל בנגב בדחיפות המתבקשת".
[wysija_form id="4"]