ביום חמישי השבוע צפוי לצאת לדרך מאבק החקלאים שיקבע את עתיד החקלאות הישראלית. לטענת החקלאים מטרת המאבק שלהם היא כדי להביא להורדת פערי התיווך, הסדרת נושא העובדים הזרים, הורדת מחירי המים ופיקוח על יבוא חקלאי
מאבק החקלאים יוצא לדרך – "מצילים את החקלאות בישראל"
ביום חמישי השבוע צפוי לצאת לדרך מאבק החקלאים שיקבע את עתיד החקלאות הישראלית. לטענת החקלאים מטרת המאבק שלהם היא כדי להביא להורדת פערי התיווך, הסדרת נושא העובדים הזרים, הורדת מחירי המים ופיקוח על יבוא חקלאי
בתמונה הראשית: שדה צמח הקיקיון – צילום: אבופיול
לאחרונה החלו להתעורר קולות מחאה בקרב החקלאים הישראלים על מצב החקלאות, שלטענתם חווה מזה שנים משבר קשה. "אזורים שלמים, אשר כל פרנסתם מושתתת על חקלאות, נמצאים היום בסכנה קיומית ומוחשית וחקלאים רבים איבדו את חדוות היצירה בשל חוסר רווחיות, בשל מיסים מיותרים המושתים עליהם ובשל שחיקה במעמד החקלאי ומוצאים עצמם אף סוגרים את מפעל חייהם" נאמר מתנועת המושבים.
עקב הטענות האלה, ב-26.3.15 (יום חמישי) התאחדות חקלאי ישראל מארגנת הפגנה של כלל חקלאי ישראל. מובא המכתב שנשלח לחקלאים על ידי התאחדות החקלאים בנוגע להפגנה ולמאבק:
השבוע אנחנו בוחרים כנסת חדשה, הכנסת ה-20, והחלטנו לאחד כוחות ולצאת למאבק בלתי מתפשר על עתיד החקלאות במדינה. המאבק שלנו הוא בסימן: "מצילים את החקלאות בישראל".
יריית הפתיחה של המאבק שלנו תחל מידית לאחר הבחירות. אנו נצא להפגנה ב-26.3.15 של כלל חקלאי ישראל.
המאבק שלנו הוא על הנושאים הקרובים ביותר לליבנו אשר יאפשרו להחזיר את חדוות היצירה ואת פרנסתם בכבוד של החקלאים:
-. מורידים את פערי התיווך – מחזירים לחקלאים את הכבוד שהם ראויים לו.
-. מסדירים את נושא העובדים הזרים: 1. ביטול מס המעסיקים. 2. עדכון העלויות המאפשרות הורדות בגין מגורים 3. הגדלת כמות העובדים הזרים במדינה על ידי פתיחת מדינות נוספות.
-. מורידים את מחירי המים.
-.פיקוח על יבוא חקלאי.
מדובר במאבק שלנו, של כלל החקלאים, על העתיד שלנו, על הפרנסה שלנו וביטחוננו התעסוקתי. אך אין זה רק המאבק שלנו. מדובר במאבק של מדינת ישראל כולה למען ביטחון המזון שלה – מזון בריא, טרי ואיכותי תוצרת כחול-לבן.
בימים הקרובים ישלחו עדכונים נוספים על ההפגנה. נבקש שתשריינו את תאריך ההפגנה ליום שלם. אנו מצפים מכל אחת ואחד מכם לקחת אחריות ולהתייצב.
[wysija_form id="4"]
ההפקרות בכספי המגדלים אשר נעשית בשווקים הסיטונאים הורגת את החקלאים.
רוב החקלאים נתונים לחסדי הסיטונאים. אינם יודעים באמת באיזה מחיר נמכרת התוצרת ומה מדווח ומועבר לחקלאי.
אין מגדל אשר אינו יודע כי לא כל המגיע לו מגיע אליו. ורובם חסרי אונים וחסר להם בכיס.
אם המשקל במחסנים הסיטונאים ייפעל כ קופה רושמת כמו זו המצויה בחנויות הירקות. וייפורטו ויצוינו פרטי המכירה ושם המגדל יהיה אפשר לצמצם את ממדי הגזילה.
צריך לנקוט יוזמה, ל"חמם " בנושא גם את האוצר אשר "מפסיד" מיסים גם מהחקלאים וגם מכל שרשרת השיווק.
הטכנולוגיה קיימת. רק צריך חוק ואכיפה.
כאשר האוצר רצה להנהיג מע"מ על פירות וירקות היה ברור שרוב ההפסד יהיה של המגדלים.
אז הנה רעיון שיהיה טוב לאוצר וטוב למגדלים.
כאשר תהיה שקיפות אמיתית יהיה אפשר גם להאבק בפערי השיווק והתיווך ולהנהיג פיקוח מחירי מינימום
האם קיים איזה שהוא גוף או ארגון אשר ירים את הכפפה וינסה לקדם את הרעיון ?