תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
הממשלה החליטה להוציא את מיכל האמוניה מחיפה – אך לא עושה כלום בנושא
מערכת תשתיות 4 במרץ 2015 14:05 אין תגובות

שנה וחצי לאחר החלטת הממשלה להעביר את מיכל האמוניה ממפרץ חיפה אל מפעל אמוניה שייבנה בדרום, ושום צעד עדיין לא נעשה בנושא – ואפילו המכרז לקרקע שיוקם עליה המפעל מתעכב מאז שנת 2013. למה המדינה מחכה?

Print Friendly, PDF & Email
הממשלה החליטה להוציא את מיכל האמוניה מחיפה – אך לא עושה כלום בנושא

הממשלה החליטה להוציא את מיכל האמוניה מחיפה – אך לא עושה כלום בנושא

שנה וחצי לאחר החלטת הממשלה להעביר את מיכל האמוניה ממפרץ חיפה אל מפעל אמוניה שייבנה בדרום, ושום צעד עדיין לא נעשה בנושא – ואפילו המכרז לקרקע שיוקם עליה המפעל מתעכב מאז שנת 2013. למה המדינה מחכה?

כשעוד כיהן עמיר פרץ בתפקיד השר להגנת הסביבה, הוא התבטא מספר פעמים ביחס למחויבות המדינה לפנות את מתקן האמוניה בחיפה, מיכל מיושן ורעוע שבו 12 אלף טונות של גז אמוניה רעיל ונפיץ, השוכן סמוך לשכונות מגורים. באפריל 2013 פרץ אף הכריז שנציגי משרדו הודיעו לחברת חיפה כימיקלים כי עד שנת 2017 תופסק פעילות המתקן, או עד להקמת מפעל לייצור אמוניה בדרום הארץ, המוקדם מביניהם.

שרי התמ"ת והגנת הסביבה החליטו להוציא את מיכל האמוניה ממפרץ חיפה צילום: עמותת צלול
צילום: עמותת צלול

פרץ אמר באותה הזדמנות כי כיוון שרוב צרכני האמוניה נמצאים בדרום הארץ, הקמת המפעל בדרום תאפשר להפחית באופן משמעותי את תנועת המשאיות המובילות חומר מסוכן זה ובכך למזער את הסיכון הנשקף לאוכלוסיה. דברי פרץ כמובן לא היו חדשים מאחר וכבר לפני יותר מ-5 שנים החליטו במשרד להגנת הסביבה לבחון חלופות למיכל האמוניה במפרץ חיפה וכבר לפני שלוש שנים אימץ המשרד מסקנות של מומחים שקבעו שיש להקים מפעל לייצור אמוניה בנגב במקום המיכל המסוכן.

לפני כשנה וחצי, בספטמבר 2013, החליטה הממשלה כי המפעל יוקם במישור רותם בנגב, ויאפשר את סגירת מיכל האמוניה המסוכן במפרץ חיפה. הקמת המפעל תייתר את הצורך בייבוא אמוניה לישראל מאחר והמפעל יידרש לספק, לכל הפחות, את כל צרכי השוק המקומי העומדים על 120,000 טון בשנה.

עמותת צלול, המובילה את המאבק הציבורי לסגירת מיכל האמוניה בחיפה, פנתה בנושא למשרדי הממשלה הרלוונטיים בדרישה לפרסם בדחיפות את המכרז להקמת מפעל האמוניה בנגב – ולא להמשיך בסחבת המונעת את סגירת המיכל במפרץ חיפה.

בשנת 2013 לא פורסם מכרז; למעשה, עד היום – מרץ 2015 – לא פורסם מכרז אלא בוצע רק הליך מקדמי של "טרום-מכרז". עמותת צלול טוענת כי בקצב הזה אין שום סיכוי שהמפעל בנגב אכן יחל לפעול ב-2017 – מה שאומר שהמיכל המיושן והרעוע במפרץ חיפה ימשיך לסכן את חייהם של רבבות בני אדם. העיכוב בפרסום המכרז גם גורם להפסדים ליזמים פוטנציאליים ומרתיע אותם מהשתתפות במהלך – ורק מרחיק את היום בו ייסגר המיכל המסוכן.

עמותת צלול מסרה: "גרירת הרגליים של ממשלת ישראל בהליך הקמת מפעל האמוניה במישור רותם היא זלזול בחיי אדם. כל עוד המפעל אינו מוקם – ממשיך מיכל האמוניה של "חיפה כימיקלים" המכיל 12 אלף טון אמוניה גז רעיל וקטלני, לסכן את חייהם של רבבות במפרץ חיפה. בהתחשב באיומים על אזור מפרץ חיפה, גילו של המיכל ומצבו הפיזי, כל יום שחולף ללא אסון הוא בחזקת נס. עמותת צלול קוראת למשרד להגנת הסביבה ולמשרד הכלכלה למלא אחר החלטת הממשלה, להפסיק את הסחבת ולפרסם את המכרז להקמת המפעל ללא דיחוי. אם המשרד להגנת הסביבה אינו מסוגל לפרסם את המכרז להקמת המפעל בנגב – עליו להודיע על סגירת המיכל בחיפה".

[wysija_form id="4"]

Print Friendly, PDF & Email
איכות הסביבה אמוניה בנימין נתניהו החלטת ממשלה המשרד להגנת הסביבה חיפה מיכל האמוניה ממשלה מפעל אמוניה מפעל רותם נגב סחבת עמותת צלול עמיר פרץ צלול רותם

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד