בעקבות העלייה האחרונה במחירי הנפט גם הדלק הישראלי עושה תיקון: בחצות הלילה שבין יום שבת לראשון (28.2.2015-1.3.2015) יעודכנו מחירי מוצרי הדלק. המחיר המרבי לליטר בנזין 95 בשירות עצמי יעלה 6.46 שקלים לליטר, עליה של 38 אגורות מהחודש הקודם (עליה של 6.25%)
זינוק חד: הדלק יעלה ב-38 אגורות בסוף השבוע
בעקבות העלייה האחרונה במחירי הנפט גם הדלק הישראלי עושה תיקון: בחצות הלילה שבין יום שבת לראשון (28.2.2015-1.3.2015) יעודכנו מחירי מוצרי הדלק. המחיר המרבי לליטר בנזין 95 בשירות עצמי יעלה 6.46 שקלים לליטר, עליה של 38 אגורות מהחודש הקודם (עליה של 6.25%)
תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 19 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מחודש קודם. המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי באילת (ללא מע"מ) לא יעלה על 5.48 ש"ח לליטר, עליה של 33 אגורות מהחודש הקודם (עליה של 6.41%). תוספת בעד שירות מלא (ללא מע"מ) תעמוד על 16 אגורות לליטר, ללא שינוי מחודש קודם.
העלייה הנוכחית תתרחש עקב עלייה של כ-20% בשבועות האחרונים במחירי הנפט, לאחר שירד בכ-50% מאז חודש אוגוסט 2014. הירידה הגדולה התרחשה לאחר ועידת אופ"ק האחרונה שהתקיימה בסוף שנת 2014, בה החליטה סעודיה, מפיקת הנפט הגדולה בעולם, שהיא לא תצמצם את ייצור הנפט שלה. הדרישה לצמצום ההפקה מסעודיה באה בעקבות הירידה החדה במחירי הנפט, דבר שסיכן מאוד את הכלכלה של המדינות החלשות באיגוד אופ"ק של יצרניות הנפט כמו איראן וונצואלה.
ההסבר להתנגדות של סעודיה לצמצום ההפקה נתפס על ידי רבים כמהלך שנועד לחסום את ההשתלטות של ארה"ב על ענף ייצור נפט. ארה"ב החלה לתפוס מקום גדול בייצור לאחר שהתקדמויות בטכנולוגיית שאיבת הפראקינג (Fracking) השנויה במחלוקת אפשרו לה להתחיל לנצל את עתודות פצלי הנפט העצומות שיש לה.
לפי ההערכות, לאחר התוספת של פצלי הנפט האמריקאיים מופקות היום ברחבי העולם כ-30 מיליון חביות נפט כל יום, והכמות הזאת צריכה לעבור קיצוץ של כ-1.5 מיליון חביות ביום לפחות כדי שהמצב יתאזן. התוכנית הסעודית על פי ההערכות הייתה שהמחיר, שיורד ויורד עקב כניסת עוד מפיקות נפט למשחק, יילחץ על החברות האמריקאיות המפיקות את הנפט וידחק את החברות החדשות והחלשות יותר החוצה.
לפני מספר שבועות מחיר הנפט הגיע לשפל של חמש שנים, וממחיר של מעל 100 דולר לחבית בחודש אוגוסט 2014, הוא הגיע למחיר של 45 דולר לחבית בחודש ינואר 2015. אך הירידה נבלמה כשלפני מספר שבועות פורסם דו"ח על פיו חברות אמריקאיות רבות מפסיקות את קידוחיהן או מצמצמות את הפרויקטים שלהן עקב אי כדאות כלכלית, וכמות בארות הנפט הפעילות בארה"ב יורדות ב-7%. בשבוע בו פורסם הדו"ח נסגרו יותר מ-94 בארות נפט בארה"ב, הירידה החדה ביותר מאז הדו"ח החל להתפרסם בשנת 1987, ומחיר הנפט החל לטפס מעלה.
נשיא חברת של נפט (Shell Oil) לשעבר, ג'ון הופמייסטר, חזה לאחרונה כי מחיר הנפט יכול לזנק מהמצב הנוכחי למחיר של 80 דולר לחבית נפט עד הסתיו, רק עקב כך שהצרכנים
מנצלים את ירידת המחירים. לפי הופמייסטר, הביקוש הגדול לנפט אצל הצרכנים יוביל את המפיקות להעלות חזרה את המחיר.
עוד סיבות אפשריות לעלייה במחיר הן המאבקים בעיראק שמערערים את הביטחון ביכולתה של המדינה לייצא נפט, ושביתת עובדי בתי זיקוק בארה"ב עקב הרעה בתנאיהם מצד חברות הנפט שסובלות הפסדים של מיליארדי דולרים בשל הירידה במחיר.
[wysija_form id="4"]